صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

تولید سیمان خوراکی از ضایعات مواد غذایی

  • کد خبر: ۱۱۲۳۶۸
  • ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۸
محققان ژاپنی موفق شدند با استفاده از ضایعات مواد غذایی، سیمان خوراکی تولید کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان دانشگاه توکیو فناوری جدیدی را ابداع کرده اند که می‌تواند هر نوع ضایعات غذایی را به سیمان خوراکی تبدیل کند. این نوع سیمان برای مصارف ساختمانی کاربرد دارد و مقاومت کششی آن چهار برابر بتن معمولی است.

این ابتکار با تمایل به کاهش گرمایش جهانی آغاز شد، چون بیشتر مواد غذایی که به هدر می‌روند با انتشار گاز متان در جو در طی تجزیه، باعث گرمایش جهانی کمک می‌شوند. علاوه بر این، تولید سیمان تا ۸ درصد از انتشار دی اکسید کربن جهانی را تشکیل می‌دهد.

کسی که برای یافتن مواد پایداری که می‌توان از آن‌ها در تولید سیمان استفاده کرد، تحقیق کرد، یویا ساکای دانشیار علوم صنعتی بود.

در ابتدا، ساکای روشی را برای ساخت بتن با قرار دادن ذرات چوب در معرض فشار حرارتی ایجاد کرد. این فرآیند شامل سه مرحله بود: خشک کردن، پودر کردن و فشرده سازی. او از میکسر‌ها و کمپرسور‌های ساده استفاده کرد. اما بعداً ساکای به همراه شاگردش کوتا ماچیدا همین رویکرد را در مورد ضایعات مواد غذایی امتحان کردند.

در آزمایشات اولیه خود، آن‌ها مجبور بودند از پلاستیک استفاده کنند تا سیمان ضایعات غذایی به اندازه کافی کششی شود. با این حال، پس از ماه‌ها آزمایش، آن‌ها به سادگی با تنظیم دما و فشار مورد استفاده در فرآیند، به سیمان ضایعات غذایی خالص رسیدند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.