صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

امتیاز «تأهل» و «داشتن فرزند» در آزمون استخدامی چقدر است؟

  • کد خبر: ۱۱۷۷۰۴
  • ۲۸ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۳
  • ۱۰
معاون امور آزمون‌های سازمان سنجش کشور توضیحاتی در خصوص چگونگی محاسبه امتیاز «تأهل» و «داشتن فرزند» بر اساس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در آزمون فراگیر دستگاه‌های اجرایی و آموزش و پرورش ارائه داد.

به گزارش شهرآرانیوز، بعد از انتشار کارنامه آزمون فراگیر دستگاه‌های اجرایی و آموزش و پرورش ابهاماتی برای برخی از داوطلبان در خصوص تاثیر ۲ درصد امتیاز تاهل و دارابودن فرزند در نتیجه آزمون ایجاد شده بود و برخی فکر می‌کردند به جای ۲ درصد امتیاز، ۲ نمره به نمره نهایی داوطلبان متاهل اضافه شده است که براساس توضیحات یک مقام مسئول محاسبه این افراد درست نیست.

«حسن مروتی» معاون امور آزمون‌های سازمان سنجش کشور درباره شبهه ایجاد شده درخصوص ۲ درصد امتیاز تاهل در آزمون فراگیر دستگاه‌های اجرایی و آموزش و پرورش و شیوه تاثیرگذاری آن در نتیجه نهایی توضیح داد:  نمره آزمون استخدام حداکثر ۱۰ هزار است و امتیاز مربوط به تاهل و قانون جوانی جمعیت نیز هزار نمره در کل به داوطلب مشمول اضافه می‌کند. حالا این نمره چطور اضافه و محاسبه می‌شود؟ ۲۰۰ نمره به ازای تاهل و ۲۰۰ نمره به ازای هر فرزند به نمره داوطلب مشمول این شرایط اضافه می‌کند البته این قانون برای مناطقی است که رشد جمعیت آن‌ها بیش از ۲.۵ درصد نباشد، بنابراین اگر کسی چهار فرزند داشته باشد، با احتساب تاهل، هزار نمره به هر نمره‌ای که گرفته باشد اضافه می‌شود و این مسئله هیچ ربطی به نمره مکتسبه داوطلب ندارد و فرد پس از احتساب این اعداد، در تراز مربوط به خودش قرار می‌گیرد. 

مروتی با ذکر یک مثال توضیح داد: فرض کنید فردی متاهل و بدون فرزند است و در این حالت به ازای تاهل ۲۰۰ نمره به نمره‌ای که در آزمون کتبی کسب کرده اضافه می‌شود. در این مثال فرضا اگر نمره آزمون کتبی فرد ۳۸.۵۲ باشد بعد از کسب آن ۲۰۰ نمره به خاطر تاهل، نمره کل نهایی اول او به ۴۰.۵۲ تبدیل می‌شود، یعنی نمره اول که ۳۸.۵۲ بود را اگر به ۱۰ هزار ببریم می‌شود ۳۸۵۲ و اگر ۲۰۰ امتیاز تاهل این فرد روی ۳۸۵۲ اضافه شود، به عدد نهایی ۴۰۵۲ یا همان ۴۰.۵۲ که در کارنامه فرد ذکر شده می‌رسیم. 

او در آخر تاکید کرد: البته این نکته را نیز اضافه می‌کنم که به ازای هر یک فرزند ۲۰۰ امتیاز به فرد داده می‌شود، اما حداکثر امتیاز هزار است و اگر فرد فرزندان بیشتری داشته باشد در این امتیاز تغییری ایجاد نمی‌شود. 

با توجه به توضیحات سرپرست معاونت امور آزمون‌های سازمان سنجش لازم به ذکر است که در ماده ۱۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت آمده است:

کلیه دستگاه‌های دولتی موظف هستند در به کارگیری، جذب و استخدام به ازای تاهل و نیز داشتن هر فرزند دو درصد (۲٪) مجموعا حداکثر تا ده درصد (۱۰٪) به امتیاز هر فرد اضافه کنند.

در صفحه پنجم دفترچه استخدامی دستگاه‌های دولتی نیز این قانون بدین صورت مطرح شده است:

به ازای تاهل و نیز هر فرزند دو (۲) درصد، مجموعاً حداکثر تا ده (۱۰) درصد به امتیاز مکتسبه آزمون کتبی داوطلب اضافه می‌شود. 

تذکر: امتیازات مطروحه در بند فوق الذکر، مشروط به آن است که نرخ باروری شهرستان محل زادگاه داوطلب یا فرزند وی، بالای ۲.۵ درصد نباشد. 

مبنای تعیین نرخ باروری، آخرین اعلام رسمی وزارت کشور در زمان برگزاری امتحان مشترک است. 

البته داوطلبان زیادی به طورکلی نسبت به این قانون و امتیاز تاهل و فرزند برای داوطلبان آزمون استخدامی دستگاه‌های دولتی اعتراض دارند، چرا که به اعتقاد آن‌ها این قانون کمکی به جوانان مجرد و تشویق آن‌ها به تاهل نمی‌کند و جوانی که همچنان وضعیت شغلی او رسمی و قابل اطمینان نیست و در این آزمون امتیازی برای او درنظر گرفته نشده است، انگیزه‌های لازم برای تاهل را پیدا نمی‌کند و در نتیجه این قانون به هدف نهایی خود که افزایش جمعیت از طریق ازدواج و فرزندآوری است، نخواهد رسید.

منبع: ایلنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۰۷:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۶
واقعا متاسفم با این قانون گذاشتن منه دختر تا مستقل نشم چجوری یه خواستگار خوب پیدا کنم وازدواج کنم یا منه پسر تا مستقل نشم چجوری برم زن بگیرم اون که ازدواج کرده الان همه چی داره خونه زندگی فوقش قبول هم نشه برا خودش کلی امکانات داره ولی ما مجردا نابود کردین
مجرد
۰۷:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۹
احسنت این حق مجردها ضایع خواهدشد این قانون تاهلی و امتیاز تاهلی کامل حق الناس است
ناشناس
۰۱:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
جالبه همه ی دنیا زمینه شغل و ازدواج رو برای جوونا فراهم می کنن تا صاحب همسر و فرزند بشن توی کشور ما با بی عدالتی شغل رو از دست جوونا می گیرن تا نابودشون کنن
Nomame
۱۹:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۲
یکی از مسخره ترین و بی پایه ترین قانون اینه.. اون مجردی ک خواست ازدواج کنه ولی نتونست باید چیکار کنه؟
حتی آرزوی یک شغل رسمی رو هم به آروز های نداشتش اضافه بشه ؟
لطفا لطفاا فکر کنید در این مورد مسئولین محترم
ناشناس
۰۱:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
واقعا مرسی .من متاهلم و تا دو سال دیگه ک بتونم لیسانسم بگیرم حتما بچه دار میشم
عادل
۱۰:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۰
با این طرح مجردا با چه امیدی زندگی کنن همه متاهل ها شاغل میشن مجرد بیکار بمونه چطوری ازدواج کنه با کدوم شغل و پول؟
ناشناس
۱۸:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
بدون فکر نسبت به آینده عمل کردید، با قانون تبعیض بین مجرد و متاهل در استخدام جوان مجرد، بیکار و مجرد خواهد ماند و از زندگی دلسرد خواهد شد و وارد جمعیت آسیب زا می شود و فساد در جامعه افزایش می یابد و جمعیت کاهش می یابد.
متاهل که شغل و خودرو و فرزند و خانه و همه چیز دارد و از زندگی لذت می برد و بعد از استخدام هم بچه دنیا نمی آورد و فقط تغییر شغل می دهد.
فاطمه
۲۲:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۷
این طرح ظلم بزرگی در حق ما مجردهاست لطفا اصلاح کنید این طرح رو
متاهلی که با دوتا یا بیشتر استخدام‌میشه هیچ وقت فرزند اوری نمیکنه
لطفا شرایط شغل و ازدواج رو برای مجرد ها فراهم کنید
ناشناس
۱۹:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۳۱
جوانان بیکار مجرد محتاج نان شب هستند. شما که قانون پیشنهاد و تصویب کردید می دانید فقر یعنی چه عدالت یعنی چه
M
۲۱:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۸
این طرح بسیار ناجوان مردانه، ناعادلانه، و بی رحمانه است، اون دختر بدبختی که خواستگار نداشته،باید چکار کنه؟ به جای اینکه به مجردا توجه بیشتری بشه،و شرایط استخدامی را براشون بهتر مهیا کنند، از جامعه حذف شدن