صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ابعاد وحدت حوزه و دانشگاه

  • کد خبر: ۱۲۰۹۷
  • ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۲
محسن نصرپور مدیرکل صداوسیمای مرکز خراسان‌رضوی
وحدت حوزه و دانشگاه یکی از دستاورد‌های پربرکت انقلاب اسلامی بوده و این ۲ مرکز فکر و فرهنگ همواره ۲ بال سرنوشت‌ساز کشور در دوران حیات حکومت جمهوری اسلامی ایران بوده و تأثیر زیادی هم بر تحولات کشور داشته‌اند.
درباره جایگاه والا و ارزشی مجموعه حوزه و روحانیت می‌توان به نقش پدری، شجاعانه، آگاهانه و محوری آن‌ها در هدایت جامعه و مبارزه با ظلم و جور و استبداد در طول تاریخ کشور، ازجمله پیروزی و استمرار انقلاب اسلامی اشاره کرد. در این میان نقش برجسته حوزه، علما و مراجع عظیم‌الشأن ازجمله حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) مهم، اساسی و حیاتی بوده است و این جایگاه رفیع به‌قدری در قلب و جان مردم ولایتمدار ایران اسلامی ریشه دارد که همواره در راه پیروی از مجموعه روحانیت از فدا کردن جان و مال و فرزندان خود دریغ ننموده‌اند. از طرفی جامعه دانشگاهی نیز همواره به‌عنوان بخش فعال، دلسوز و روشن‌فکر و پیشرو جامعه، در کنار مردم، در بخش اندیشه، علم و آموزش با جهت‌دهی و ارتقای حوزه‌های مختلف ازجمله فرهنگی و اجتماعی حضور فعال داشته و به‌ویژه در تاریخ معاصر و با همراهی با حوزه و روحانیت نقش روشن و مشخص در حرکت جامعه داشته‌اند که نقش دانشگاه در پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی از مصادیق برجسته آن است.
با عنایت به اهمیت و نقش تأثیرگذار و سرنوشت‌ساز این ۲ بخش مهم جامعه، با توجه به انقلاب فرهنگی، حضرت امام خمینی (ره) با درایت و دوراندیشی بر وحدت و پیوند هرچه بیشتر حوزه و دانشگاه تأکید داشتند و در راستای خدمات ارزنده شهید آیت‌ا... دکتر مفتح در این مسیر، سالروز شهادت این روحانی دانشمند (۲۷ آذر) به‌عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه نام‌گذاری شد. ضرورت دارد وحدت بین حوزه و دانشگاه در جامعه هر روز بیشتر تقویت شود و سعی شود تا از عواملی که به ایجاد فاصله بین این ۲ بخش مهم منجر می‌شود و بر اعتبار و اعتماد تأثیرپذیری مردم از حوزه و دانشگاه به‌عنوان مجموعه نخبگانی جامعه تأثیر منفی می‌گذارد و از اهداف دشمنان نظام و معاندان جمهوری اسلامی است، پیشگیری گردد. وحدت مدنظر بین این ۲ قشر فرهیخته به معنای وحدت فکری حوزوی و دانشگاهی و وحدت در اهداف است. در اهمیت این وحدت مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در بیاناتی ارزشمند می‌فرمایند: «وحدت حوزه و دانشگاه یعنی وحدت در هدف؛ هدف این است که همه به سمت ایجاد یک جامعه اسلامی پیشرفته مستقل، جامعه امام، جامعه پیشاهنگ، جامعه الگو، ملت شاهد، ملتی که مردم دنیا با نگاه به او جرئت پیدا کنند تا فکر تحول را در ذهن خودشان بگذرانند و در عملشان پیاده کنند، حرکت نمایند.» لذا با عنایت به شرایط فعلی به‌ویژه در حوزه فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی، ضرورت دارد تا تعامل و هم‌افزایی روزافزون با محوریت مبانی علم و دین، بین ۲ مجموعه مهم و ارزشمند حوزه و دانشگاه جاری و اجرا گردد؛ ازجمله در موضوعات مهمی مانند تبیین و نوآوری در پیوند هرچه بیشتر مبانی و مؤلفه‌های علم و دین و نقش آن در جامعه و زندگی فردی و اجتماعی، پیشگیری و مقابله با پروژه جنگ نرم نظام سلطه، توسعه پایدار حوزه اقتصاد و معیشت جامعه، فرهنگ و تمدن و سبک زندگی اسلامی‌ایرانی، آسیب‌های اجتماعی، ارتقای امید و خودباوری، پاسخ‌گویی و اقناع افکار عمومی در موضوعات مختلف و پرسشگری و مجموعه حیاتی، ارزشمند و مؤثر حوزه و دانشگاه با تعاملی هرچه بیشتر در مسیر تحقق و برپایی تمدن نوین اسلامی، همواره نقش پیشرو و درخشان داشته باشند.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.