فاطمه غلامی | شهرآرانیوز؛ در برخی مناطق برخوردار شهر، مبالغ دریافتی شان از اولیا به دو تا سه برابر نرخ مصوب سال گذشته میرسد؛ شهریهای که برای ۹ ماه تحصیلی برخلاف قانون، معمولا پیش از موعد تسویه میشود و به گفته برخی شهروندان، مبلغ دریافتی برای نگهداری و آموزش کودک، گاه از کل هزینه کرد شهریه دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد هم بیشتر میشود.
مهدهای کودک یک تا پنج ستاره در مشهد در اسم، ستاره دار نوع آموزشی هستند، اما رسما از یک تا پنج ستاره، همه شان به یک روش رفتار میکنند.
انتظاری، از شهروندانی است که با ارسال تصویری از نرخ مصوب شهریه مهدکودک در یکی از این مراکز در سطح شهر، بیان میکند: لطفا پیگیری کنید که چرا بر مبلغ دریافت شهریه مهدهای کودک نظارتی نیست؟ سال گذشته فرزندم را در مهدکودکی در بولوار وکیل آباد مشهد ثبت نام کردم. برای هر ماه تحصیلی، معادل ۶۵۰ هزار تومان دریافت کردند، اما امسال در همان مهدکودک، مدیر مربوط مبلغ شهریه را معادل یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان اعلام کرده است.
این شهروند ادامه میدهد: ابتدا تصور کردم شاید فقط این مهدکودک هزینه شهریه را نجومی کرده است، اما وقتی به چندین مهدکودک دیگر هم مراجعه کردم، شهریه از یک میلیون و ۴۰۰ تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان برای هرماه متغیر بود. تازه این نرخ را علی الحساب بیان میکنند.
خانم کمالی نیز در تماس با تحریریه شهرآرا در همین باره میگوید: سال گذشته شهریه مهدکودک سه ستاره در هرماه ۶۵۰ هزار تومان بود. امسال هرجا رفتم، بدون استثنا مبلغ شهریه را برای هرماه، یک میلیون و ۳۰۰ تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان اعلام کردند.
این شهروند بیان میکند: مهدهای کودک معمولا در آبان نیز افزایش ۳۵ درصدی شهریه را اعمال میکنند. چرا با وجود اینکه تعرفه مصوب مهدکودکها اعلام نشده است، این مبالغ نجومی را میگیرند؟
خانم کمالی ادامه میدهد: با یک حساب سرانگشتی، میزان شهریه مهدهای کودک برای ۹ ماه تحصیلی، فقط برای یک کودک، از ۱۴ میلیون تومان شروع میشود و تا ۲۰ میلیون تومان (با احتساب ۲ میلیون تومان برای لباس فرم) ادامه دارد.
او میافزاید: برای متولیان مهدکودک هم فرقی نمیکند که فرزند شما چندساله باشد، حتی اگر تاکید کنید که نمیخواهید فرزند سه ساله تان از این سن، دو زبان را آموزش ببیند و صخره نوردی یاد بگیرد، قانعتان میکنند که صلاح کودکتان را بهتر از شما میدانند.
این شهروند میگوید: بهترین بازه زمانی آموزشی در مهدهای کودک، ساعت ۹ تا ۱۲ است و پنج شنبهها هم روز بازی و ورزش برای کودکان است. چرا باید شهریههای هنگفت بدون مجوز دریافت شود؟
در این باره معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش وپرورش خراسان رضوی میگوید: تعرفه شهریه هنوز به صورت مصوب از وزارتخانه به دست ما نرسیده است. طبق بخشنامهای که مربوط به سال ۹۹ است، تمام پیش دبستانیها و کودکستانها و مهدهای کودک وابسته به بهزیستی، باید زیرنظر معاونت ابتدایی باشند، اما برخلاف این بخشنامه، این گروه از آموزش وپرورش تفکیک شدند و زیرنظر سازمان تعلیم و تربیت هستند.
آذر رشیدی بیان میکند: سازمان تعلیم وتربیت، تاکنون برای ما تعرفهای ارسال نکرده است. حداقلی در دریافتی شهریهها وجود ندارد؛ چون ستارهها متفاوت است، اما مهدکودکها موظفند براساس قیمت شهریه سال قبل و به صورت علی الحساب از اولیا شهریه دریافت کنند.
او ادامه میدهد: امروز نمیتوانیم شهریه قطعی را اعلام کنیم، ولی تا ۱۵ مهر شهریه قطعی به مهدهای کودک اعلام خواهد شد.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش وپرورش خراسان رضوی میافزاید: اگر مهدکودک یا پیش دبستانی برخلاف مقررات، شهریه گرفته باشند، کارگروه بررسی تخلفات در حوزه معاونت ابتدایی استان به محض گزارش تیم ارزیابی، حضور پیدا میکنند. در مرحله اول تذکر شفاهی به مهد داده میشود و در مرحله دوم، تذکر کتبی و پس از آن درصورت ادامه دار بودن تخلف، پروانه لغو میشود.
رشیدی با بیان اینکه مهدها از لحاظ فضای فیزیکی، مهارت نیروی انسانی و شرایط کاری بررسی میشوند، تاکید میکند: مهدکودکی که امتیاز بیشتری بگیرد، میتواند چهار ستاره را دریافت کند. شهریه مهدهای کودک براساس ستارهها محاسبه میشود و تعداد ستارهها براساس نوع منطقه، کیفیت سنجی و خدماتی که میدهند، متفاوت است. تمام مهدکودکها زیرنظر آموزش وپرورش هستند، حتی تابلوها باید عوض شود و همه باید براساس مقررات آموزش وپرورش فعالیت کنند.