به گزارش شهرآرانیوز - شهره شاهرودی معاون اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی است. سؤال و جواب نخستمان بدون مقدمه به موضوع فرزند خواندگی و واگذاری کودکان شیرخوارگاه حضرت علی اصغر (ع) به زوجهای نابارور و خانوادههای متقاضی مربوط است. پاسخ معاون اجتماعی بهزیستی نیز به صراحت سؤال است. او میگوید: اکنون که با شما صحبت میکنیم هیچ فرزندی برای سپردن به این خانوادهها در قالب طرح فرزندخواندگی نداریم.
معاون اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی میگوید: تعداد ۴۴ فرزند در شیرخوارگاه حضرت علی اصغر (ع) هستند. شاهرودی به این نکته تأکید دارد که این آمار با ورود و خروج بچهها متغیر است. او میگوید: با همین آمار تعداد بچههایی که قابلیت واگذاری دارند دو یا سه نفر است که این تعداد در برابر تعداد خانوادههایی که تقاضا دارند بسیار ناچیز و اندک است.
به گفته او اکنون به ازای هر کودک شیرخوارگاه ۱۴ خانواده متقاضی وجود دارد.
معاون اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی دوباره به همان نکته ابتدایی اش -نبود فرزند- اشاره دارد و در توضیحاتی تکمیلی بیان میکند: باید کودکی را که واجد شرایط است، داشته باشیم تا بتوانیم به خانوادهها بسپاریم. خانوادهها تصورشان این است که همه کودکان و نوجوانانی که به بهزیستی تحویل داده میشوند قابلیت رفتن به کانون خانواده را دارند، اما بخشی از این کودکان دارای والدینی هستند که به دلایلی نظیر اعتیاد، زندان، کودک آزاری و... به صورت موقت در مراکز بهزیستی نگهداری میشوند تا خانواده واقعی خود کودک، شرایط مطلوبی پیدا کند و بتواند مسئولیت و مراقبت کودک را بر عهده بگیرد.
حس مالکیت و تأکید خانوادهها برای سرپرستی دائمی فرزند از مواردی است که شاهرودی به آن اشاره دارد. او میگوید همین حس سبب شده است خانوادههای متقاضی کمتر سراغ طرحهای دیگر بهزیستی نظیر «امین موقت» بروند.
اما شرایط فرزندخواندگی را معاون اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی خلاصه این طور توضیح میدهد: شرط و شروطی برای خانوادهها وجود دارد که خانوادهها را واجد شرایط فرزند خواندگی میکند؛ از جمله آنکه زوجها باید پنج سال از ازدواجشان گذشته و عدم فرزندآوری آنها به اثبات رسیده باشد.
شاهرودی شرط سنی زوجها را یکی دیگر از شروط واگذاری فرزند بیان میکند. به گفته او باید یکی از زوجها از لحاظ سنی بیشتر از ۳۰ سال سن داشته باشند.
اما یکی از نقدهای خانوادهها درباره فرزندخواندگی، طولانی بودن این فرایند است. این نقد برای معاون اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی چندان ناآشنا نیست. توضیحات او در این باره از این قرار است: این گلایه را خانوادهها همیشه مطرح کرده اند، اما باید توجه داشته باشند که این فرایند به پیگیری خود خانوادهها نیز بستگی دارد. چنانچه پیگیریهای مستمر از سمت خانواده باشد فرایند فرزندخواندگی حداکثر دو ماه زمان میبرد.