سعیده آلابراهیم | شهرآرانیوز؛ صدای سرفههای ممتد در سالن مرکز درمانی پیچیده است و هرازگاهی عطسهها هم به آن افزوده میشود. این درحالی است که نیمی از بیماران بهدلیل شلوغی درمانگاه، در محوطه بیرون منتظر ماندهاند و هر چنددقیقه یکبار برای پرسوجو از اینکه زمان نوبتشان سررسیده است یا خیر، به داخل میآیند. شمار بیماران زیاد است و فقط یک پزشک عمومی پاسخگوی مراجعان است. این صحنه شاید برای همهمان در دو هفته گذشته آشنا باشد. اما مشکل فقط به اینجا ختم نمیشود و گله برخی بیماران هم از نبود پزشک شیفت شب در برخی بیمارستانها حکایت میکند.
مثال آن هم پدری است که حوالی ساعت ۸ شب فرزندش را بهدلیل تب بالا به بیمارستان اکبر مشهد رسانده است تا پزشک هرچه سریعتر نسخه بهبودی او را بپیچد، اما در نبود پزشک شیفت شب، بچهای را که احتمال تشنج دارد، در آغوش میفشارد. سراغ دانشگاه علومپزشکی مشهد میرویم تا ببینیم مشکل از کجاست. پاسخ مدیر روابطعمومی معاونت درمان دانشگاه علومپزشکی مشهد این است: ساعت ۲۰:۱۵ تا ۲۰:۴۵ زمان تعویض نوبت پزشکان است، اما بازهم نباید مشکلی پیش بیاید، زیرا پزشک اورژانس حضور دارد.
مصطفی صیقلیان شائبهها درباره کمبود پزشک در مشهد را رد میکند و میگوید: همه درمانگاههای شبانهروزی موظفاند پزشک عمومی شیفت شب داشته باشند و اگر مردم مرکزی درمانی را مشاهده کردند که مجوز شبانهروزی دارد، اما پزشک عمومی در شیفت شب ندارد، به سامانه ۱۹۰ یا سامانه جامع نظارت بر درمان اطلاع دهند.
وی اظهار میکند: حدود ۱۵۰ درمانگاه در مشهد داریم که در یکسال گذشته فقط یک یا دو گله از نبود پزشک شیفت شب در آنها وجود داشته که با تذکر شفاهی برطرف شده و به ابطال پروانه نرسیده است. همچنین ۱۵۵ پزشک عمومی در بیمارستانهای دانشگاه علومپزشکی مشهد مشغول به فعالیت هستند؛ البته این رقم، شمار پزشکانی است که رابطه استخدامی با دانشگاه دارند و مجموع پزشکان بیشتر است.
وی ادامه میدهد: گزارشهایی را که از مردم بهدست ما میرسد، پیگیری میکنیم و در ابتدا تذکر شفاهی میدهیم. همچنین در صورت ادامهدارشدن، ممکن است به ابطال پروانهشان منجر شود. ما در مدیریت داخلی درمانگاهها دخالت نمیکنیم و اگر فقط یک پزشک عمومی در شیفت شب دارند، از لحاظ قانونی کار اشتباهی نکردهاند و شاید از لحاظ مدیریتی اشتباه کرده باشند.