به گزارش شهرآرانیوز، بسیاری از ما انواع گوشت و سبزی را برای تهیه راحتتر غذا فریزر میکنیم. برخی از خانمهای شاغل که وقت اندکی برای تهیه غذا دارند در روزهای تعطیل انواع خورشت را تهیه کرده و درون فریزر میگذارند تا روزانه وقت کمتری را صرف آشپزی کنند. در این بخش از رازهای خانه داری نمناک به شما میگوییم چگونه خورشتها را درون فریزر نگهداری نمایید تا طعم آنها تغییر نکند.
طریقه فریز کردن خورشتها
اگر به مقدار زیادی خورشت درست کرده اید، برای جلوگیری از هدر رفتن خورشت آن را به طریقه زیر فریز کنید.
۱. ابتدا خورشت مورد نظر خود را بپزید. برای تهیه انواع خورشت از بخش آشپزی نمناک کمک بگیرید.
۲. برای منجمد کردن خورشت و خوراکی که آبکی هستند، ابتدا آنها را درون یخچال قرار داده تا سرد شوند. قرار دادن یکباره حجم زیادی از مواد غذایی یا مواد غذایی داغ در فریزر، دمای فریزر را پایین میآورد و مدت زمان لازم برای انجماد افزایش میدهد که موجب فاسد شدن غذا خواهد شد.
۳. پس از سرد شدن صبر کنید که چربی غذا به صورت سفت شده و روی سطح مواد قرار گیرد. این چربیها را از روی سطح غذا بردارید و دور بریزید. چربیها بدلیل قابلیت بالای فساد پذیری از طول عمر غذاهای منجمد شده میکاهند.
سرد کردن خورشت
۴. سپس خورشت را به اندازه نیاز هر وعده خود در ظرف نگهدارنده سر بسته بریزید و درون فریزر بگذارید. ریختن خورشت در ظروف سربسته از تغییر طعم و رنگ آنها جلوگیری میکند.
۵. روی هر ظرف فریز شده برچسب بزنید و روی آن تاریخ بسته بندی و نام مواد غذایی را بنویسید، تا آنها را به موقع استفاده کنید و از فاسد شدن آنها جلوگیری شود.
۶. خورشها را تا سه ماه میتوان درون فریزر نگهداری نمود، اما بهتر است زودتر از این موعد این غذاها را مصرف کنید.
نکات مهم برای نگهداری خورشت در فریزر:
برای فریز کردن غذاها آنها را به اندازه نیاز هر وعده خود بسته بندی کنید، زیرا پس از باز شدن یخ مواد فریز شده فعالیت باکتریهای داخل آن شروع میشود و یخ زدن مجدد آن سبب تغییر رنگ، بد بو شدن و فاسد شدن غذا میشود.
نحوه فریز کردن
برای فریز کردن غذاهای داغ صبر کنید تا خنک شوند و بعد آنها را در فریزر قرار دهید.
از ظروف نگهدارنده دردار پلاستیکی استفاده کنید. ظروف شیشهای برای این کار مناسب نیستند، زیرا زمانی که در معرض تغییر دمای ناگهانی قرار بگیرند، ترک میخورند.
اگر خورشها را در اندازههای کوچکتر درون فریزر قرار دهید، سرعت یخ زدایی افزایش یافته، از هدر رفت و دور ریز ماده غذایی هم جلوگیری میشود.
بعد از آنکه خورشت را از فریزر خارج کردید و یخ آن ذوب شد، آن را به خوبی داغ کنید و نوش جان بفرمایید و از فریز کردن مجدد آن اجتناب کنید.
خورشت در دمای زیر منفی ۱۸ درجه سانتی گراد یا صفر درجه فارنهایت تا سه ماه سالم میماند.
دمای یخچال
برای فریز کردن غذاها حتماً به دما، بسته بندی و نحوه فریز کردن آنها دقت کنید.
همه غذاها قابل فریز کردن نیستند و خوردن بعضی از غذاهای فریز شده میتواند مضر و خطرناک باشد.
منبع: نمناک