رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: ۸۳ درصد آلایندگی کشور دستاورد صنعت خودرویی است که بیش از ۶۱ درصد ذرات آلاینده کمتر از ۲.۵ میکرون که مستقیماً وارد سلولهای خونی انسان میشود را شامل میشود.
به گزارش شهرآرانیوز؛ عیسی کلانتری در نشست مشترک اعضای کمیسیون مسئولیتهای اجتماعی و جمعی از صنعت گران در مشهد مقدس که در مرکز آموزش و پژوهش اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی برگزار شد اظهار کرد:۸۳ درصد آلایندگی کشور دستاورد صنعت خودرویی است که بیش از ۶۱ درصد ذرات آلاینده کمتر از ۲.۵ میکرون که مستقیماً وارد سلولهای خونی انسان میشود را شامل میشود.
وی با اشاره به اینکه امسال به دلیل آلودگی هوا مجبور به ۱۲ روز تعطیلی مدارس در شهر تهران شدیم خاطرنشان کرد: میزان مرگومیر کودکان زیر یک سال بر اثر آلودگی هوا در ایران ۶ برابر کشور ترکیه است و متأسفانه آنچه خریدار ندارد نگاه بلندمدت در خصوص حفظ منابع و توسعه پایدار است.
معاون رئیسجمهور تولید داخلی را مشروط به داشتن ارزشافزوده و عدم نابودی منابع حیاتی دانست و افزود: هماکنون ۷۳ درصد اتوبوسها، ۶۰ درصد کامیونها، ۸۷ درصد مینیبوسها و ۸۱ درصد موتورسیکلتهای کشور اسقاطیاند و هر موتورسیکلت به اندازه هشت خودرو سمند آلودگی تولید میکند و با این شرایط چه انتظاری برای داشتن هوای پاک داریم؟
کلانتری با تأکید بر ضرورت نگاه بلندمدت در توسعه پایدار گفت: هیچیک از بخشهای قانونگذاری، نظارتی، سرمایهگذاری و علمی، چشمانداز محیطزیستی را در بلندمدت ندارد و با این نگاه میتوان گفت تنها کشوری هستیم که حفظ حقوق نسلهای بعد برایمان مهم نیست و خودخواهانه برای نابودی محیطزیست قدم برمیداریم.
وی با اشاره به اینکه سهم بودجه سازمان حفاظت محیطزیست در کشور تنها دوهزارم بودجه کل است گفت: این در حالی است که فرهنگ حفاظت محیطزیست پس از گذشت صدسال هنوز در کشور نهادینه نشده است و این سازمان برای پایش گری نیازمند همراهی مشاوران، دانشگاهیان، تشکلها، صنعتگران و... است تا با تحقق شعار هشتاد میلیون محیطبان بتواند از محیطزیست آسیبدیده و شکنندهمان حفاظت کند.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست کشور همچنین به وضعیت فرسایش خاک در کشور اشاره کرد و افزود: چهل سال زمان لازم است تا یک میلیمتر خاک تولید شود و این در حالی است که ما سالانه هفتدهم میلیمتر خاک را براثر فرسایش از دست میدهیم.
کلانتری در خصوص گرمایش زمین و هدر رفت منابع انرژی نیز اعداد و ارقام را تأملبرانگیز دانست و افزود: اگر بهجای هزینه کرد ۱۰۰ میلیارد دلار در منطقه عسلویه تنها دو میلیارد دلار بیشتر سرمایهگذاری میشد امروز عسلویه پاکترین منطقه کشور بود.
منبع: فارس