به گزارش شهرآرانیوز، فاطمه محمدبیگی در نشست علنی امروز (سه شنبه ۲۲ آذرماه) مجلس در جریان بررسی گزارش مشترک کمیسیونهای اجتماعی، بهداشت و فرهنگی درخصوص عملکرد دستگاههای مرتبط در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با ۷۳ ماده و حدود ۲۰۰ حکم تماماً در جهت حمایت از حقوق زنان، مادران و کودکان و همچنین تکریم حقوق والدین در جهت رفع دغدغههای پدری، مادری و معیشتی خانوادهها در این کشور است که علاقمند هستند حداقل بیش از ۳.۴ فرزند را داشته باشند.
نماینده مردم قزوین و آبیک و البرز در مجلس ادامه داد: این قانون و سایر قوانین از این دست در طول ۴۴ سال انقلاب تماماً نمونه حقوقی، علمی و عملی دفاع از حقوق زنان و کودکان بوده و ما شاهدیم طی یک سال گذشته ۱۲۱ هزار مادر خودروی فرزندآوری دریافت کرده اند و ۲۴۰ هزار خانواده وام فرزندآوری گرفته اند، همچنین ۱۸۰۰ خانواده نیز خانه و زمین سه فرزندی را دریافت کرده اند. سامانه باروری سالم برای اولین بار در کشور برای ارائه بهتر و ارزانتر خدمات مادران باردار به صورت الکترونیکی هفته گذشته توسط وزیر بهداشت افتتاح شد.
رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس افزود: نظام PHC و بهداشت و درمان کشور از بهترین نظامهای بهداشتی ارتقا یافته با هدف سلامت مادر و کودک میباشد، البته تعجب میکنم چرا برخی به دنبال تعلیق حضور ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل با اهداف سیاسی هستند، در حالی که کشور ما در این زمینه در حال یشرفت ویژه برای خدمات رسانی به مادران و کودکان است.
وی گفت: وزارت خارجه که هنوز در بدنه سیاستهای قبلی و براساس سیاستهای تنظیم خانواده و با همکاری صندوق جمعیت ملل متحد به دنبال اجرای تنظیم خانواده با روشهای جدید است، باید سیاستهای خود را تغییر دهد و راهبردها و سیاستهای عملکردی خود را به سمت قانون جوانی جمعیت هدایت کند، زیرا وزیر امور خارجه شخصاً اهتمام ویژهای در این حوزه دارد.
رئیس کمیته سلامت الکترونیک کمیسیون بهداشت مجلس ادامه داد: سامانه ماده ۵۴ که درخصوص باروری میباشد، افتتاح شد، اما لازم است وزیر بعد از رونمایی سامانه برای کامل شدن پوشش این سامانه در سراسر کشور تلاش کند تا امکان دسترسیهای نظارتی بر این سامانه نیز فراهم شود. دستگاههای فرهنگی و رسانهای کشور در راستای فرهنگ سازی عمومی حمایت از خانواده و جوان ماندن چهره جمعیتی در شبکههای مختلف رسانه ملی از جمله با ساخت فیلمها و سریالها از منظر حمایت از ارتقای خانواده، تلاشهای بیشتری داشته باشند.
محمدبیگی عنوان کرد: در اجرای ماده ۵۰ در زمینه افزایش زایمان طبیعی، متاسفانه علی رغم تلاش حوزه سلامت، شاهد معطل ماندن این ماده هستیم و آمار زایمان طبیعی به جای افزایش، کاهش یافته است، وزیر بهداشت هر چه سریعتر آیین نامه این ماده را ابلاغ کند. لازم است مجلس از طریق کمیسیون تلفیق و برنامه و بودجه، بودجههای ویژهای با سرفصلهای جداگانه در برنامه هفتم توسعه و بودجههای سنواتی پایدار کند. دولت نیز در این زمینه عملیات بودجه ریزی خود را انجام دهد. تاکنون ریالی از بودجه این قانون اختصاص پیدا نکرده است.
نماینده مردم قزوین و آبیک در مجلس گفت: یک سال از ۷ سال پنجره جمعیتی از دسترس ما خارج شد، موضوع جمعیت، موضوع کلیدی کشور است و در احکام برنامه هفتم به عنوان موضوع کلیدی باید طرح شود. از وزرای مسئول این قانون به ویژه وزیر بهداشت تشکر میکنم که شخصاً با اعتقاد راسخ پای این قانون ایستاده است. وزیر کشور نیز در راستای این قانون ایستادگی کرده است. وزارت بهداشت با تصویب ۷ مقرره از ۸ مقرره و اجرای ۳۸ حکم و اجرای ۱۶ حکم جدید دیگر دارای بهترین عملکرد بوده است. وزارت کشور تلاش کرده قرارگاههای مردمی را فعال و از جریانهای مردمی فعال در حوزه جمعیت حمایت کند. قرارگاههای استانی به خوبی تجمیع شده اند که امیدواریم عملکرد آنها مثبت باشد.
رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده مجلس تصریح کرد: از وزارتخانههای آموزش و پروش، علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان درخواست داریم تغییر سرفصل دروس در رشتههای مختلف علوم پزشکی، دانشگاه و آموزش و پرورش براساس قانون جوانی جمعیت و سیاستهای فرزندآوری و زندگی ایرانی- اسلامی را در دستور کار قر ار دهد. از جناب آقای رستم قاسمی وزیر فقید راه و شهرسازی، باید یاد کنیم که وی ۱۸۰۰ واحد را به خانوادههای دارای سه فرزند تحویل داد، اما برخی از خانوادههای دارای ۳ فرزند و بیشتر منتظر اجرای احکام حوزه مسکن هستند.
محمدبیگی گفت: سازمان اداری و استخدامی کشور با نهایی کردن ساختار ستاد ملی جمعیت هر چه سریعتر امکان فعالیت ستاد ملی جمعیت را فراهم کند.