صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

کارشناس مسائل بین‌الملل: طالبان چاره‌ای جز تن دادن به واقعیت ندارد

  • کد خبر: ۱۴۲۵۴۹
  • ۱۰ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۱
یک استاد دانشگاه با بیان این که مساله منع تحصیل زنان از سوی طالبان ناشی از تفکر و ایدئولوژی آنان است، گفت: در دنیای جهانی شده کنونی و تکنولوژی‌های ارتباطاتی و اطلاعاتی آگاهی عمومی در جامعه افغانستان تا اندازه‌ای بالا می‌رود به‌طوری که طالبان چاره‌ای جز تن دادن به این واقعیت ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نوذر شفیعی در ارزیابی خود از منع تحصیل دختران در افغانستان توسط حکومت طالبان اظهار داشت: این تفکر طالبان از یک ایدئولوژی و یک سنت بر می‌خیزد، در واقع ایدئولوژی طالبان برای زن در این حد منزلت قائل است، براساس برداشت خودشان از دین اسلام این شیوه تعیین منزلت زنان شیوه دینی است.

وی تصریح کرد : همچنین این نحوه برخورد و در نظر گرفتن جایگاه برای زنان از سنت جامعه‌ای برمی‌خیزد که طالبان از آنجا بلند شدند، اساسا این جامعه پشتون برای زن محدودیت زیادی قائل هستند و آن را سنت خود می‌دانند، درست یا غلط باور طالبان اینگونه است.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: قطعا اگر طالبان ۱۰ تا ۲۰ سال دیگر در صورتی که حکومت را در دست داشته باشند، تحت فشار داخلی و بین‌المللی ناچار هستند این قضیه را تغییر دهند، نمی شود نیمی از جامعه را از تحصیل محروم کرد.

شفیعی ادامه داد: فشار بین‌المللی صرفا عدم شناسایی طالبان به طور رسمی و یا حمایت کشورها از حقوق زنان نیست. دنیای جهانی شده کنونی و تکنولوژی های ارتباطاتی و اطلاعاتی آگاهی عمومی را در جامعه افغانستان تا اندازه ای بالا می برد که طالبان چاره ای جز تن دادن به این واقعیت ندارد.

این کارشناس مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: هر اندازه طالبان به این نوع اقدامات خود ادامه دهند هم به حکومت خودشان آسیب وارد کرده اند از جهت این که فشارهای بین المللی و داخلی علیه خود را افزایش می دهند، هم به زیان جامعه افغانستان است زیرا محرومیت بخش مهمی از تحصیل، جامعه را از خدمات آنها محروم می کند.

وی خاطرنشان کرد : بنابراین تحت این شرایط طالبان دیر یا زود ناچار هستند به واقعیت تحصیل زنان تن دهند و هر چقدر تاخیر پیش آید به خودشان آسیب وارد می‌شود.

این استاد دانشگاه درباره آمادگی ایران برای کمک به تحصیل زنان افغانستان به صورت مجازی نیز اظهار داشت: راه بینابینی استفاده از فضای مجازی است ایران به دلیل دارا بودن زبان فارسی و منابع آن می تواند در این مساله ورود کند، در نتیجه این خلاء هم پوشش داده می شود.

وی در پایان افزود: این مساله نیز بستگی دارد به این که طالبان از این موضوع استقبال می کند یا خیر، البته ایران می‌تواند کلاس های پیام نور را همان طور که برای دانشجویان ایران به صورت مجازی برگزار می کرد برای دانشجویان افغان نیز برگزار کند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.