به گزارش شهرآرانیوز، حجتالاسلام والمسلمین احمد مروی در دیدار مدیران و فعالان کانونهای فرهنگی مساجد که در حرم مطهر حضرت رضا (ع) برگزار شد، ضمن تبریک ایام میلاد حضرت امیر المؤمنین علی (ع) و ایام الله سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: ماه رجب، ماه توبه و انابه و بازگشت به خداوند تبارک و تعالی و مقدمه ورود به ماه مبارک رمضان است؛ ماههای مبارک رجب و شعبان فرصتی برای پالایش نفس انسان است تا برای ورود به ضیافت الهی آماده شود که جایگاهی از آن بالاتر نیست.
وی بیان کرد: مهمانی الهی بهترین و کاملترینِ مراحلی است که یک بنده خدا وارد آن مرحله میشود و رسیدن به این سطح، بدون مقدمه و آمادگی امکان ندارد و هیچ بهرهای دستگیر انسان نمیشود. خداوند متعال سفره را پهن و مقدمات تشرف به این ضیافت را خودش فراهم کرده و به انسان واگذار نکرده است.
تولیت آستان قدس رضوی همچنین با اشاره به چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، تداوم نظام مقدس اسلامی را علی رغم همه دشمنیهای مستکبران عالم یک معجزه خواند و تاکید کرد: وقتی نظامی در طول ۴۴ سال بر شعارها و ارزشهای اخلاقی و انسانی تاکید کند، در حالی که قدرتهای استکباری شرق و غرب عالم با او به دشمنی برخیزند و از هر گونه ضربه زدن کوتاهی نکنند، با این همه بدون هیچ گونه عدول از اصول و شعارهای انسانی و اسلامی خود پا بر جا بماند، چیزی جز معجزه نیست
رمز مانایی انقلاب اسلامی الهام گرفتن از اصول انسانی و اسلامی است
حجت الاسلام والمسلمین مروی با بیان اینکه برای حفظ و تداوم انقلاب اسلامی نیاز به مقدماتی است و حفظ و تبیین ولایت فقیه و رهبری در رأس اولویتها قرار دارد، ترویج معنویت را بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: یکبار دشمنان معنویتزدایی را در ماجرای فتح اندلس امتحان کرد و نتیجه گرفت؛ چرا که خاستگاه این انقلاب، مسجد است؛ جایی که مرکز تولید معنویت و معرفت است.
وی خطاب به فعالان مساجد حاضر در مراسم، بر مهم دانستن مسئولیت سنگین خدمت در فضای مسجد تاکید کرد و ادامه داد: این وظیفه را دست کم نگیرید، مهمترین کار امروز کار شماست، زیرا دشمن به سراغ مساجد، به عنوان کانون تولید اندیشه دینی، معرفتی و انقلابی آمده تا با حذف معنویت، به هدف خود برسد.
تولیت آستان قدس رضوی برگرفته از فرازی از بیانات رهبر معظم انقلاب، بیان کرد: عزیزان، هر جایی مشغول خدمت هستید، آنجا را مرکز دنیا بدانید تا بهترین کار را به انجام برسانید و موفق شوید. مهم این است که انسان در هر کار و فعالیتی، اهمیت آن را باور داشته باشد و امور را خوب اداره کند. اگر کار فرهنگی خود را مهم، تاثیرگذار، محوری بدانید، نه کاری حاشیهای و تفننی در آن موفق خواهید شد.
حجتالاسلام والمسلمین مروی در بخش دیگری از سخنانش بر محور وحدت در جامعه تاکید و ابراز کرد: هر وقت اختلافی بین نیروها دیدید، بدانید کار برای خدا نیست، چون کار برای خدا، پاک و پاکیزه است و کسی که در مسیر الهی قدم بر میدارد، اهل انشقاق و اختلاف نیست. ایجاد اختلاف، نقار، دشمنی، رقابت بیجا، حسادت، تنگنظری، نشانه وجود صفات نفسانی و غیر الهی است. خدا حس الفت، نزدیکی قلوب و وحدت ایجاد میکند.
وی در ادامه تصریح کرد: کینه و دشمنی با دشمنان خدا، به معنی اخلاف افکنی نیست؛ ما هیچ وقت با آمریکا کنار نمیآییم و هیچ گاه کینه صهیونیستها را از دلمان بیرون نخواهیم کرد، چون آن کینه هم برای خداست. اما بین جامعه مسلمین به فرموده خداوند متعال، باید «رحماء بینهم» باشیم.
تولیت آستان قدس رضوی، تخلق به صفات الهی و اسلامی، چون وحدت، صبر، تحمل نظرات دیگران و گذشت را یادآور شد و عنوان کرد: هر کسی نظر و تشخیص خودش را دارد، مهم این است که ما در کلیات وحدت نظر داریم، اختلاف در جزئیات اهمیتی ندارد. راه را برای بیان نظرات مخالف باز بگذاریم و به همه فرصت تفکر و تجدید نظر بدهیم.
وی پرهیز از جناح بازی در مساجد را به عنوان یکی دیگر از اصول مهم به مدیران و فعالان مساجد کشور توصیه کرد و در این رابطه توضیح داد: بگذارید همه با هر نوع سلیقه و از هر جریانی امکان ورود به مسجد را داشته باشند؛ مسجد باید خانه خدا باقی بماند. طوری که هر کسی، از هر جایی نا امید شد، به مسجد رو بیاورد و آنجا را مأمن خود بداند.
حجتالاسلام والمسلمین مروی با بیان اینکه مسجد باید محل تبلیغ و نشر تفکر انقلابی باشد، نه تفکرات جناحی، بر عامل بودن تاکید کرد و گفت: آنچه خودمان به آن عمل میکنیم، به دیگران نیز توصیه کنیم که خود عامل جذب کننده مردم است؛ همین طور، نگذارید نقش مسجد بین مردم کمرنگ شود. اقامه نماز یکی از شعائر دینی ماست که میتواند در مسجد انجام شود، ولی مسجد میتواند کانون امور خیرخواهانه، پویشهای اجتماعی، برقراری صلح بین مردم بهخصوص رفع اختلافات بین زوجین و ... باشد.
وی بر اصل جهاد تبیین از اصول مورد تاکید رهبری انقلاب نیز تصریح کرد و افزود: در مسیر جهاد تبیین در مساجد، اهمیت مرجعیت فکری نباید فراموش شود، هر کسی که فقط خوب سخنرانی میکند، نمیتواند به عنوان مرجع فکری معرفی شود؛ معیار در تشخیص برای مرجع فکری، در مسیر امام راحل عظیم الشأن و رهبر معظم انقلاب بودن است.
تولیت آستان قدس رضوی تاکید کرد: ما معتقدیم که مسجد امتداد حرم مطهر رضوی است. بایستی کانونهای مساجد در قلب حرم مطهر امام هشتم شکل بگیرند و فعال شوند.
منبع: آستان نیوز