صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

پروژه «نئوم»؛ مهم‌ترین کانون همکاری غرب با عربستان در نقض حقوق بشر

  • کد خبر: ۱۵۰۸۱۷
  • ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۳
عربستان همچنان برای اجرای پروژه نئوم حقوق بشری ساکنان مناطق محل اجرای پروژه را نقض می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، گزارش‌های جدید نشان می‌دهند که دستکم ۵۰ نفر از اعضای قبیله حویطات در عربستان به دلیل مخالفت با آوارگی اجباری ناشی از اجرای پروژه نئوم، دستگیر یا بازداشت شده اند.

به گزارش «میدل ایست آی»، سازمان حقوق بشری القسط در گزارشی با عنوان نیمه تاریک نئوم، فهرستی از بازداشت شدگان و ناپدیدشدگان در پی مخالفت با آوارگی اجباری را اعلام کرد.

پروژه بلندپروازانه نئوم با بودجه ۵۰۰ میلیارد دلاری که به ادعای طراحانش ۳۳ برابر نیویورک وسعت دارد، چالش حقوق بشری مضاعفی در عربستان را رقم زده است.

این پروژه در استان تبوک در شمال غربی عربستان ساخته می‌شود؛ جایی که قبیله عشایری حویطات قرن‌ها در آن جا ساکن بود.

براساس گزارش القسط، ۱۵ نفر از اعضای این قبیله به ۱۵ تا ۵۰ سال زندان و پنج نفر به اعدام محکوم شده اند و غرامت‌های پیشنهادی و ارائه شده به ساکنان کاهش یافته است.

این اقدام‌های تبعیض آمیز علیه اعضای قبیله حویطات نقض کنوانسیون‌های متعدد بین المللی و در تضاد با اعلامیه جهانی حقوق بشر و اعلامیه حقوق بشر اسلامی قاهره است؛ این دو اعلامیه توسط عربستان به تصویب رسیده اند.

این گزارش به تمدید محسوس مجازات‌های زندان برای مخالفان با آوارگی اجباری از اواسط سال ۲۰۲۲ اشاره می‌کند که همزمان با کمرنگ شدن انزوای دیپلماتیک عربستان و بن سلمان، ولیعهد سعودی در پی افشای پرونده جمال خاشقجی، روزنامه نگار واشنگتن پست در سال ۲۰۱۸، افزایش یافت.

القسط در گزارش خود تاکید کرده است که مجازات‌های سختی که برای اعضای قبیله حویطات اعمال می‌شود، بخشی از روند گسترده‌تری است که در تابستان ۲۰۲۲ آغاز شد؛ در عین حال، عربستان در سال ۲۰۲۲ در مقایسه با سال ۲۰۲۱ استفاده از مجازات اعدام را به طرز چشمگیری افزایش داد و دو برابر بیشتر از سال قبل حکم اعدام را اجرا کرد.

براساس گزارش القسط، این تحولات در کنار هم نشان دهنده وخامت شدید وضعیت حقوق بشر پس از عادی سازی روابط دیپلماتیک غرب با بن سلمان است

القسط تاکید دارد که شرکت‌های بین المللی عمدتا غربی ارائه دهنده مشاوره به نئوم مسئولیت حقوق بشر شرکتی جدی برعهده دارند و باید مشارکت خود را در نئوم ارزیابی مجدد کرده و تا زمان رفع نقایص حقوق بشر ارتباط خود را با این پروژه قطع کنند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.