به گزارش شهرآرانیوز، قراردادهای های کوتاه مدت که همیشه به عنوان اینکه امنیت شغلی کارگر را در خطر میاندازد در بسیاری از مشاغل دائمی مطرح است. روند کاری کارگاهها به سمتی در حال حرکت است که در آنها عقد قرارداد بصورت یکساله بسته نمیشود و کارگری که ۱۵ یا ۲۰ سال سابقه کار دارد در واحدی را دارد، قرارداد کاری اش ۳ تا ۹ ماه است. کارفرما هم خیال خود را راحت میکند که هر موقعی که نیاز نداشت، بتواند کارگر را از آن واحد اخراج کند.
به گفته کارشناسان، قراردادهای کوتاه مدت مشکلات بسیاری را برای کارگران ایجاد کرده و گاهی اوقات سبب میشود تا توسط کارفرماها مورد تهدید قرار گیرند. بطوریکه متاسفانه بیش از ۹۷ درصد از قراردادهای اینگونه منعقد میشوند و بصورت سفید امضا، یک ماهه و بعد از مدت است یعنی کارگر سه ماه کار کرده است و هیچ قراردادی با وی بسته نمیشود و در ماه چهارم این قرارداد بصورت ۴ ماهه با یک ماه فرصت عقد میگردد.
این موضوع هم مورد تاکید است که مگر عقد اجاره مسکن سه یا شش ماهه است که در قراردادهای کاری اینگونه عمل میشود. عقد اجاره مسکن بصورت یکساله است و متأسفانه اجرای قراردادهای موقت سبب شده است تا امنیت شغلی کارگران به طور کامل از بین برود.
قراردادهای کوتاه مدت مشکلات بسیاری همچنین برای کارگران ایجاد کرده و گاهی اوقات سبب میشود تا توسط کارفرماها مورد تهدید قرار گیرند. متاسفانه بیش از ۹۷ درصد از قراردادها اینگونه منعقد میشوند و بصورت سفید امضا، یک ماهه و بعد از مدت است یعنی کارگر سه ماه کار کرده است و هیچ قراردادی با وی بسته نمیشود و در ماه چهارم این قرارداد بصورت ۴ ماهه با یک ماه فرصت عقد میگردد. در قراردادهای موقت انواع و اقسام سوء استفادهها از کارگر صورت میگیرد که این ایراد فاحش و آسیب زننده در تبصره دو ماده هفت است که باید اصلاح شود.
هادی ابوی، نماینده کارگران در شورای عالی کار در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز در این باره گفت: عدم امنیت شغلی در کیفیت کالا تاثیرمستقیم دارد. قرارداد به صورت سه ماه و ۶ ماه باعث میشود کارگرعرق به کار نداشته باشد و دغدغهمند باشد. واین عاملی است که جلوگیری از نبوغ و ابتکار کارگر میکند ودر توسعه کارگاه تاثیر میگذارد.
به گفته وی، این قراردادها باعث میشود کارفرماهای ما هم دچار مشکل شوند و امنیت شغل هم به خطر بیافتد. کارفرما با هزینههای هنگفتی که برای برپایی یک کارگاه انجام میدهد به امید اینکه کار پابرجا بماند. اما وقتی کارگرحقوقش تامین نشود و قراردادش موقت باشد به شدت ماندگاریش کاهش مییابد. در نتیجه کارگاه و سرمایه کارفرما مورد مخاطره قرار میگیرد.
ابوی در ادامه افزود: درشرایط کنونی کارفرمایان به شدت دنبال نیروی کار به خصوص فنی و متخصص هستند که این کمبود نیرو عوارض همین قراردهای موقتی کار است. در سال گذشته با مذاکراتی که با وزارت کار داشتیم پشنهاد شد اگر کارگری چهار سال است که در یک کارگاه قعالیت دارد و قرادادش موقتی است باید به عنوان کارگر دائم تلقی شود.