به گزارش شهرآرانیوز، سلمان آل حسن در نشست خبری با اصحاب رسانه با موضوع فراخوان طراحی و ساخت عروسکهای شاهنامه در جشنواره سیمرغ، اظهار کرد: هدف از برگزاری این جشنواره نبود عروسکهای ایرانی و اصیل در بین کودکان ایران زمین است. در همین راستا تصمیم به برگزاری این جشنواره کردهایم و تلاش خواهیم کرد این جشنواره الگویی برای نسلهای آینده و نوجوان باشد.
وی افزود: همچنین قصد داریم از منطقه فردوسی و توس یادگاری داشته باشیم تا زائران و شهروندان آن را همراه داشته باشند. مهمترین هدف ما در راستای اجرای این جشنواره رونق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی منطقه توس است تا شهروندان این منطقه در تولید انبوه این نماد المانها و عروسکها و فروش آنها نقش بسزایی داشته باشند.
دبیر جشنواره سیمرغ با اشاره به اینکه با مشورتی که با اساتید دانشگاهی در مشهد و تهران داشتیم عنوان این جشنواره را سیمرغ که شخصیت افسانه ای است برگزیدیم، ادامه داد: در فاز اول این جشنواره فراخوان را از ١٩ تیرماه آغاز و تا ٣١ شهریور ادامه خواهیم داد. بعد از این تاریخ داوری بر روی آثار ارسال شده انجام خواهد شد. در ١۶ مهرماه اختتامیه این جشنواره به مدت ٢ روز را خواهیم داشت که در روز اول کارگاههای آموزشی و جانبی با حضور اساتید و روز دوم مراسم اختتامیه و اهدای جوایز برگزار میشود.
وی تصریح کرد: در مراسم اختتامیه سرمایهگذاران و کسب و کارها مرتبط با ساخت و طراحی عروسکهای حضور دارند تا هم آثار را ببیند و هم با سازندگان و طراحان مذاکره کنند و سرمایهگذاری روی اثر داشته باشند و از آنها حمایت کنند. در فاز دوم برگزاری این جشنواره که جزو برنامه تکمیلی است و حمایت و راه اندازی کسب و کارها خانگی و بومی در منطقه توس برای تولید انبوه عروسک و فروش آنها است.
دبیر جشنواره سیمرغ خاطرنشان کرد: این جشنواره برای اولین بار برگزار میشود اما به صورت تخصصی به حوزه عروسک ورود پیدا کرده است. این جشنواره به صورت تجربی و حرفه ای برگزار میشود که در بخش تجربی به دنبال استعدادها و پرورش استعدادها هستیم. بخش حرفهای شامل شرکتکنندگان است که در رشتههای مرتبط با طراحی و ساخت عروسک تحصیل یا فعالیت دارند. همچنین شرکتکنندگان همراه با اثر خود شخصیت نامه اثر خود را نیز باید ارسال کنند.
وی تاکید کرد: در حوزه داوران با مشورتی که با هئیت داوران داشتیم قرار شد اسامی فعلا اعلام نشود اما از بازیگران، هنرمندان و اساتید معروف حوزه ساخت و طراحی عروسک و نمایش استفاده شده است.
مهدی لطفی مشاور علمی جشنواره سیمرغ ادامه داد: قرار است کار منحصر به فردی در مشهد انجام شود تا کنون چنین جشنوارهای نداشتهایم. تنها در تهران جشنواره نمایشی عروسکی که مختص اجرا نمایش و جشنواره نمایش کودک در همدان را داریم ، در این عرصه فعالیت چندانی نداشتهایم.
وی افزود: با بسیاری از اساتید که در خصوص برگزاری این جشنواره گفتوگو کردیم از این طرح استقبال خوبی داشتند. در این جشنواره به قسمت هنری نمایش و اسباب بازی به صورت جدی نگاه شده است. امیدوارم این مدل جشنوارهها هر سال آن هم به صورت بین المللی برگزار شود.