به گزارش شهرآرانیوز، تصور کنید در فصل تابستان تازه از راه به خانه یا محل کار خود رسیدهاید؛ قطعا تنها کاری که انجام میدهید این است که روبهروی باد خنک کولر بایستید تا حرارت بدنتان کاهش یابد. غافل از این که همین کار باعث سرماخوردگی در فصل گرما خواهد شد.
۱. انترو ویروسها؛ عاملی برای سرماخوردگی در فصل تابستان
انترو ویروسها که در هوای گرم رشد میکنند، عامل اصلی سرماخوردگی در تابستان هستند. در واقع بیشترین علت سرماخوردگی و حساسیت فصلی تابستان ۶۰ انتروویروس غیرفلج اطفال است. انتروویروسها از طریق قطرات تنفسی مانند بزاق یا مخاط، سرفه یا عطسه فرد مبتلا یا لمس سطحی با دستهای شسته نشده منتقل میشوند.
افراد مبتلا به انتروویروسها به علائم گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال دچار میشوند. علاوهبر این، ممکن است برخی از افراد دچار درد و تب نیز شوند که دراینصورت امکان دارد پزشک داروهایی مانند کلداکس را برای بیمار تجویز کند. توجه داشته باشید درصورت ابتلا به انترو ویروسها رعایت بهداشت دستها، پوشاندن سرفه و عطسه، اجتناب از افراد مبتلا به بیماری، تمیز کردن و ضدعفونی منظم سطوح اهمیت بسیاری دارد.
۲. سرماخوردگی در تابستان با مصرف بیشازحد نوشیدنیهای سرد و آب یخ
یکی از دلایل سرماخوردگی در فصل تابستان مصرف بیشازحد بستنی، نوشیدنیهای سرد و آب یخ است. متخصصان تاکید دارند که در فصل گرما از نوشیدن آب سرد یا نوشیدنیهای یخ خودداری کنید. در واقع در این فصل باید از نوشیدنیهای خنک و با درجه حرارت کم استفاده کنید تا دچار گلو درد یا عود کردن سینوزیت نشوید. نوشیدن آب یخ (۸ تا ۱۰ درجه سانتیگراد) باعث بروز مشکلات جدی مانند گلودرد و ورم لوزهها میشود.
علاوهبر این، مصرف زیاد بستنی یا نوشیدنیهای سرد باعث کاهش دما در حلق و بینی شده و سبب تضعیف سیستم ایمنی خواهد شد. ضعیف شدن سیستم ایمنی نیز ممکن است در نهایت منجربه عفونتهای تنفسی و سرماخوردگی شود. توصیه میشود در چنین شرایطی از مصرف داروهای سرماخوردگی بدون تجویز پزشک خودداری کرده و حتما برای درمان به پزشک مراجعه کنید.
۳. آبوهوای متغیر و ناپایدار تابستان؛ یکی از دلایل سرماخوردگی در فصل گرما
یکی از دلایلی که ممکن است در فصل تابستان به سرماخوردگی مبتلا شوید، آبوهوای ناپایدار و متغیر است. در این نوع آبوهوا امکان دارد سیستم ایمنی بدن برخی از افراد ضعیف شده و در نهایت به سرماخوردگی مبتلا شوند.
در چنین شرایطی با گرم شدن ناگهانی هوا، بدن با تعریق بیشازحد مواجه خواهد شد. بدینترتیب فرد با قرار گرفتن در معرض باد کولر یا سیستمهای سرمایشی دچار گرفتگی عضلات و همچنین سرماخوردگی خواهد شد. درصورت ابتلا به بدن درد و تب باید برای بهبود حال خود به پزشک مراجعه کرد؛ دراینصورت پزشک با تجویز داروهایی همچون ادوالژین به شما در تسکین دردهای ناشی از سرماخوردگی کمک خواهد کرد.
۴. ابتلا به سرماخوردگی در فصل تابستان درصورت تماس با افراد بیمار
سرماخوردگی نوعی بیماری واگیردار است که بهراحتی از فردی به فرد دیگر منتقل میشود. یکی از دلایلی که برخی از افراد در فصول گرم سال به سرماخوردگی مبتلا میشوند، انتقال سریع این بیماری است. در تعطیلات تابستانی، مردم به دلیل سفرهای زیاد و همچنین مراجعه بیشتر به مراکز تفریحی، با افراد بیشتری در تماس هستند؛ ازاینرو احتمال انتقال ویروسهای تنفسی بین آنها نیز افزایش مییابد.
ویروسها در ترشحات تنفسی مانند بزاق یا مخاط یا در مدفوع یک فرد آلوده حرکت میکنند. شما میتوانید با تماس مستقیم آلوده شوید یا با دست زدن به سطوح یا اشیاء آلوده مانند تلفن و دستگیره دربها ویروس را دریافت کنید. شستن مکرر دستها و اجتناب از قرار گرفتن در معرض افراد مبتلا به سرماخوردگی به جلوگیری از گسترش عفونت کمک میکند.
۵. افزایش احتمال سرماخوردگی در تابستان با تردد بیشتر در مکانهای بسته
برخی از مکانهای بسته مانند رستوران، سینما و مراکز خرید تهویه مناسبی ندارند؛ این مکانها ممکن است زمینهساز مناسبی برای شیوع ویروسهای تنفسی باشند. درنتیجه توصیه میشود بهمنظور جلوگیری از سرماخوردگی و همچنین پیشگیری از انتقال سریع ویروس در این اماکن، حتما درصورت ابتلا به بیماری نکات بهداشتی را رعایت کنید.
اگر به این بیماری مبتلا شدهاید و برایتان سوال است «برای سرما خوردگی چی بخوریم» حتما مقاله «معرفی ۷ ماده غذایی ضروری برای درمان سرماخوردگی» در مجله آدوراطب را مطالعه کنید. با مطالعه این مطلب اطلاعات شما برای درمان سرماخوردگی در فصل گرما نیز افزایش خواهد یافت.
در این مطلب در مورد علت سرماخوردگی در فصل تابستان صحبت کردیم و تمامی مواردی که باعث ایجاد و انتقال ویروس در این فصل میشوند را برای شما شرح دادیم. بهطورکلی شیوع سرماخوردگی در تابستان نسبت به فصل سرما کمتر است، اما همچنان ممکن است برخی افراد در این فصل نیز به سرماخوردگی مبتلا شوند. سرماخوردگیهای تابستانی ناشی از انتروویروسها معمولاً بدون درمان در عرض چند روز یا حتی یک هفته از بین میروند. اما اگر علائم نگران کنندهای مانند تب بالا یا بثورات پوستی دارید، به پزشک مراجعه کرده تا در اسرع وقت از پیشرفت بیماری جلوگیری کنید.