ناصر صداقت در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز با اشاره به کاهش دمای هوا در فصل پاییز و زمستان گفت: تغییر درجه دمای هوا این روزها نباید باعث غفلت ما از وضعیت آب و میزان مصرف آن شود. برخی از شهروندان و مدیران شهری تصور میکنند، آغاز فصل پاییز و زمستان و بارش باران، افت سطح آبخوان را جبران کرده و ما از شرایط سخت تامین آب عبور کردهایم.
وی افزود: کاهش حجم آبیاری فضای سبز، عدم استفاده از کولرهای آبی، پایان گرمای تابستان و کاهش تعداد سفر زائرین و گردشگران به مشهد باعث کاهش مصرف آب شهری شده است؛ اما لازم است دیدگاهی را ایجاد کنیم تا کلیه شهروندان از هر قشری متوجه شوند شرایط آب به چه صورت است.
مدیر پروژه شهر دوستدار آب تصریح کرد: در سال آبی گذشته ما در استان خراسان رضوی با ۴۶ درصد و شهرستان مشهد با ۶۷ درصد کاهش بارندگی نسبت به متوسط بلندمدت، خشکسالی بی سابقه را تجربه کردیم. همچنین ذخیره سدهای استان به ۱۳ درصد کاهش یافته که بخشی از این حجم نیز مرده محسوب میشود.
وی اضافه کرد: اما منابع آب سطحی آن چیزی است که با کاهش بارشها در حوضچه، وضعیت آن به طور ملموس قابل مشاهده است. آنچه از دید پنهان است و مشخصا اطلاعات دقیقی از آن طی هر سال در دست نیست، سفره آب زیرزمینی است.
صداقت ضمن اشاره به مدت زمان طولانی در جبران کسری مخزن آبخوان گفت: به طور خوشبینانه هرسال بارش، میتواند ۲ سانتیمتر سطح سفره را افزایش دهد، این در حالی است که ما هر ساله در دشت مشهد حدود ۶۶.۵ سانتیمتر از آن را برداشت میکنیم.
وی به مسئله بحران آب دشت مشهد اشاره کرد و تاکید کرد: این دشت از شرایط بحرانی عبور نخواهد کرد مگر با همافزایی صحیح دستگاههای اجرایی و در کنار آن توجه به اطلاعرسانی، آگاهسازی و حساسسازی اصولی شهروندان و زائرین شهر مشهد که سازمانهای ذیربط در حوزه آموزش و فرهنگسازی و نیز متولیان حوزه آب باید به آن توجه ویژه داشته باشند.