صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مشهد قطب طراحان طلا و جواهر در ایران است

  • کد خبر: ۱۹۷۶۲۲
  • ۰۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۷
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت خراسان گفت: مشهد به عنوان شهر گوهرسنگ‌ها شناخته می‌شود که از ۳۷ نوع سنگ موجود در کشور ۲۲ سنگ در مشهد یافت می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، علی غفوری مقدم در چهارمین جلسه میز کشوری توسعه صنعت مصنوعات طلا، نقره و‌جواهر با محوریت استان خراسان رضوی که امروز، ۹آذرماه در مشهد برگزار شد با اشاره به ظرفیت‌های استان در این حوزه تصریح کرد: پس از میز طلای تبریز پیگیری شد تا استان های قم و خراسان رضوی برای تفویض ارزش‌گذاری سنگ‌های قیمتی به وزارتخانه صمت پیشنهادات خود را ارائه بدهند و امیدواریم همان طور که ارزش‌گذاری طلا و فلزات گرانبها به بانک‌های کارگشایی کشور تفویض شد، خبر این تفویض اختیار را نیز اعلام کنیم. 

وی افزود: مشهد به عنوان شهر گوهرسنگ‌ها شناخته می‌شود که از ۳۷ نوع سنگ موجود در کشور ۲۲ سنگ در مشهد یافت می‌شود. ضمن اینکه ۴ معدن طلای فعال در استان و ۷ معدن سنگ‌های قیمتی در استان داریم که معدن فیروزه استان با قدمتی زیاد نگین این صنعت در استان است.

معاون سازمان صنعت، معدن وتجارت خراسان رضوی در ادامه تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌های استان و حضور گسترده زائران خارجی و ایرانی، جایگاه مشهد به عنوان شهر گوهرسنگ‌ها پررنگ است که خواهان مصنوعات ما در این حوزه هستند.ما بیش از ۲ هزار واحد تولیدی صنفی در استان با اشتغال بیش از ۲۰ هزار نفر داریم که نشانگر ظرفیت بالا در این حوزه است.

به گفته این مقام استانی، مشهد در این حوزه تا الان ۱۳ اقدام ویژه انجام داده است که جزو اولین‌ها در سطح کشور بوده است. اولین پژوهشگاه گوهرسنگ ها و اولین آکادمی آموزشی طراحی طلا و‌جواهر از جمله اقدامات این صنف است. با توجه به رتبه‌های طراحان ما در نمایشگاه خارجی به جرئت می‌توان گفت مشهد قطب طراحی جواهر است.

وی افزود: در بحث ارزش گذاری سنگ‌های قیمتی و فلزات گرانبها، سنگ‌های قیمتی در حوزه وزارت صمت و فلزات گرانبها در حوزه بانک مرکزی است که در دو بخش مدیریت می‌شود. افزایش میزان مجاز صادرات نقره و گوهرسنگ از سه کیلو به ده کیلو جزو تقاضای ماست که مخصوصاً برای شهر مشهد که شاهد حضور زائر داخلی و خارجی است بیشتر نیاز است.

غفوری مقدم تصریح کرد: رفع ممنوعیت واردات مواد اولیه و گوهرسنگ‌ها که در گروه ۴ کالای ممنوعه قرار دارد از دیگر درخواست‌های ماست که در این زمینه با پیگیری‌های انجام شده قرار شد فعالان این عرصه، مواد اولیه و گوهرسنگ‌های مورد نیاز خود را اعلام کنند تا این اقلام از گروه کالای ممنوعه خارج شود.

فروش طلای آب شده به خانواده ها یک معضل بوده و کمر این صنف را شکسته است

رئیس اتحادیه طلا، جواهر و نقره خراسان رضوی در این جلسه تصریح کرد: محدودیتی که برای صادرات سنگ ها وجود دارد مشکل است. اگر این صادرات سنگ و گوهرسنگ آزاد شود مسلماً ارزش افزوده خوبی از  این صادرات عاید می شود که نیازمند حمایت دولتی است. در بحث تاسیس شرکت شهرک ها موافقت شد زمینی در اختیار قرار گیرد و امیدواریم در این موضوع بروکراسی ها کم شود و به نتیجه برسیم.

یوسف تقی زادگان با اشاره به اینکه فروش طلای آب شده به خانواده یک معضل بوده و کمر این صنف را شکسته است، افزود: باید این ممنوعیت فروش در کشور عنوان شود. ما در مشهد ممنوعیت فروش درباره طلای آب شده به عموم مردم را گذاشته ایم.

به گزارش شهرآرانیوز، در میز کشوری توسعه صنعت مصنوعات طلا، نقره و‌جواهر  که امروز ۹ آذر ماه برای اولین بار همزمان با برپایی نمایشگاه طلا و جواهر در مشهد برگزار شد، ایجاد شهرک‌های طلاو جواهر برای برخی استان ها، ورود بانک مرکزی برای ضرب سکه در سال ۱۴۰۲ و تسهیل صادرات سنگ‌های نیمه قیمتی از جمله مسائل مطرح شده در این جلسه بود.

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.