به گزارش شهرآرانیوز، بهار ۱۴۰۱، فعالیت تئاتر با بلیتهایی از ۳۰ هزارتومان آغاز شده و این روزها تا ۲۰۰هزارتومان هم بلیت تئاتر به فروش میرسد. این اختلاف قیمت در حالی است که با وجود افزایش هزینههای دیگر زندگی و همچنین قیمت محصولات فرهنگی و هنری در کشور، حتی با وجود در نظر گرفتن افزایش هزینههای تولید یک تئاتر، برای تعداد زیادی از مردم رقمهایی بالا و دور از دسترس محسوب میشوند.
همین سبب شده است تا قیمتگذاری بلیت تئاتر تبدیل به معضلی برای گروههای هنری، سالنداران، دولت و از همه مهمتر تماشاگران باشد. این را بگذارید کنار قیمت بلیت کنسرتها که از ۱۵۰ تا ۴۵۰ هزارتومان نرخگذاری میشوند یا یک کتاب که عموماً قیمتش بسته به تعداد صفحات و نوع کاغذ و موارد دیگر است به طور میانگین با رقمی بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان به دست مخاطب میرسد.
علاوه بر این مقایسه، هزینههای تولید تئاتر به عنوان یک هنر گروهی و صحنهای از طراحی لباس و صحنه گرفته تا موسیقی و نور و... اغلب بسیار بیشتر از درآمدش از گیشه است، اما همچنان برای دانشجویان یا طبقه متوسطی که مخاطبان اصلی تئاترند و روز به روز هم وسع مالیشان کمتر میشود، خرید بلیت تئاتر با این قیمتها به معنای کم کردن از مخارج اصلی دیگر زندگیشان است.
همه این دغدغهها باعث شده تا قیمتگذاری بلیت تئاتر از چند سال پیش تا امروز تبدیل به معضلی برای گروههای هنری، سالنداران، دولت و از همه مهمتر تماشاگران شود. با افزایش ناگهانی هزینههای تولید تئاتر در چند سال اخیر، آثاری که اغلب موزیکال بوده و دکورهای سنگین و به اصطلاح پروداکشنهای بزرگی داشتند ارقامی بسیار بالاتر از عرف را برای بلیتهایشان در نظر گرفتند.
شهرآرانیوز در پیگیری این مسئله که چندین بار از سوی مخاطبان با بخش فرهنگ و هنر این سایت درمیان گذاشته شده است و در گفتوگو با مسئول سایت گیشات به این موضوع پرداخته است.
محمدجواد عبدی درباره نوسانات قیمت بلیت تئاتر اظهار کرد: قیمت بلیت تئاتر با سینما متفاوت است. یکی از دلایلی که میتوان به آن اشاره کرد اجاره سالن است، به عنوان مثال اجاره سالن با ظرفیت ۹۰ نفر به نسبت ۳۰۰ نفر متفاوت است و به مراتب باید هزینه بلیت نیز افزایش پیدا کند. بحث تولید خود نمایش نیز متفاوت است. بعضی نمایشها هزینه تولیداتی اعم از طراحی صحنه و بازیگر و... دارند که بر روی قیمت بلیت تاثیر دارد. تئاتر مانند سینما نیست که یک بار تولید و چندین بار اکران شود. هر شبی که تئاتر بر روی صحنه میرود هزینهبر است.
وی افزود: به صورت میانگین، بلیت تئاتر مشهد بدون در نظر گرفتن تخفیفات به صورت ثابت از ۹۰ تومان تا ۲۲۰ تومان قیمت دارد. حال این قیمت بستگی به جایگاهی که مخاطب مینشیند نیز دارد. پارامترهایی گفته شد در قیمت یک نمایش تاثیرگذار است.
مسئول سایت گیشات تصریح کرد: این نوسان قیمت تخلف به حساب نمیآید. ماهیت تئاتر بدین شکل بوده و قیمت بلیت تئاتر شناور است. نکته حائز اهمیتی که وجود دارد این است که اگر در نمایش بازیگر چهرهای حضور داشته باشد ناخواسته قیمت بلیت بالا میرود.
عبدی خاطرنشان کرد: تئاتر مشهد با هزینههای سالن و اجرا که برایش به وجود میآید سود زیادی نمیبرد و با استانداردها فاصله زیادی دارد. یکی از معضلات تئاتر مشهد تبلیغاتی است که انجام نمیشود و ارگانهایی مانند ارشاد و شهرداری حمایت تبلیغاتی نمیکنند.