به گزارش شهرآرانیوز، انقلاب به عنوان یک اتفاق مهم و تاثیرگذار در تاریخ کشور ما و حتی در سطح بین الملل ثبت شده است.
آشنایی با تاریخ و سرگذشت هر جامعهای برای کودکانش مسئلهای ضروری است و چه بهتر که اینگونه وقایع با زبان شعر و داستان و به صورتی قابل فهم و شیرین برای آنها روایت شود که قطعا تأثیرگذار خواهد بود و کودک را تشویق به مطالعه و تحقیق در این زمینه خواهد کرد. از سوی دیگر قلم و نوع بیان شاعر و نویسنده است که میتواند کودک را علاقهمند یا بیتفاوت بار بیاورد و همین موضوع وظیفه سنگینی بر دوش نویسنده خواهد گذاشت.
مفهوم انقلاب خیلی گسترده است و این مزیت، دست شاعر را برای نوشتن و پیدا کردن مضامین و ایدههای جدید باز میگذارد. موضوعاتی مثل چرا انقلاب شد؟ شرایط جامعه در آن زمان چگونه بود؟ چه افرادی در این انقلاب نقش داشتند؟ چه کسی انقلاب را رهبری کرد؟ حال و هوای روزهای انقلاب و پس از آن، نقش والدین و پدربزرگها و مادربزرگهای ما، جشنهایی که هرساله در ایام مبارک دهه فجر در سراسر کشور به خصوص در مدارس برگزار میشود و خیلی موارد دیگر هستند که به شاعر و نویسنده برای نوشتن ایده میدهند.
درواقع یک ذهن خلاق و آماده میتواند از این زوایا نگاه کند و آثار ناب و جدید خلق کند.
با اینکه بعد از انقلاب شاعران زیادی در این موضوع شعر نوشتهاند، اما به نظرم هنوز جای آثار بسیاری خالی است. به خصوص شاعران جوانتری که به طور مستقیم با انقلاب و فضای آن روزها در ارتباط نبودند میتوانند در این زمینه با نگاهی متفاوت و با مضامین و سوژههای جدیدتری طبعآزمایی کنند.
بخشی از این کار به عهده ناشران است و میتوانند فراخوان بدهند و از شاعران و نویسندگان بخواهند که با موضوعات جدیدتر و در بخشهایی از انقلاب که زیاد به آن پرداخته نشده، آثار متفاوتی خلق کنند.
البته تولید اثر به تنهایی کافی نیست؛ با همت متولیان فرهنگی باید این آثار خریداری شده هم از طریق کتابخانههای عمومی و هم تجهیز کتابخانههای مدارس این قبیل کتابها به دست مخاطب برسد.
مجموعه شعری از من با عنوان "بوی گل سوسن" در سال ۱۴۰۱ در انتشارات بهنشر و برای گروه سنی بالای هفت سال چاپ شد که در این شعرها از زوایای مختلف به انقلاب پرداخت شده است.
این کتاب به لطف خدا، در سال ۱۴۰۲ برگزیده چهاردهمین جشنواره کتاب سال سلام شد و انگیزهای شد که باز هم برای کودکان و حتی گروه سنی نوجوان از انقلاب بنویسم.