صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌رضوی گفت: در شهر مشهد نیز با وجود افزایش ۱۰۰‌درصدی بارندگی نسبت به مدت مشابه سال قبل، متأسفانه نسبت به متوسط بلندمدت ۲۵‌درصد کاهش بارندگی داریم.

به گزارش شهرآرانیوز مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌رضوی درباره نیاز آبی مشهد در تابستان امسال اعلام کرد: نیاز آبی مشهد در تابستان‌امسال ۱۳‌هزار‌و‌۲۰۰ لیتر بر ثانیه است، در‌صورتی‌که توان تولید آب از منابع موجود برای شهر مشهد بدون در نظر گرفتن ذخیره چهار سد تأمین‌کننده آب شرب، ۷هزارو۱۵۰ لیتر بر ثانیه است؛ بنابراین حدود ۶ هزارو۵۰ لیتر بر ثانیه ناترازی داریم.

محمدعلی نعمت‌نژاد همچنین با اشاره به میزان بارندگی در استان و شهر مشهد در سال آبی جاری، تصریح کرد: در پایان سال‌۱۴۰۲ در استان بارندگی داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰‌درصد افزایش داشت، اما همین میزان بارندگی نسبت به دوره درازمدت ۲۸‌ساله که ۱۱۷.۵‌میلی‌متر بود، ۳۲.۸‌درصد کاهش را نشان می‌دهد. در شهر مشهد نیز با وجود افزایش ۱۴۶‌درصدی بارندگی نسبت به مدت مشابه سال قبل، نسبت به بارندگی بلندمدت ۱۱.۷‌درصد کاهش بارندگی داریم.

وی گفت: از ابتدای سال آبی تا ۱۱‌فروردین‌۱۴۰۳ در استان ۸۷.۸‌میلی‌متر بارندگی داشتیم که نسبت به دوره درازمدت که ۱۳۷.۵‌میلی‌متر بود، ۳۶‌درصد کاهش را نشان می‌دهد. در شهر مشهد نیز با وجود افزایش ۱۰۰‌درصدی بارندگی نسبت به مدت مشابه سال قبل، متأسفانه نسبت به متوسط بلندمدت ۲۵‌درصد کاهش بارندگی داریم.

نعمت‌نژاد ادامه داد: امیدواریم ورودی آب به مخازن سد‌ها افزایش پیدا کند، اما کارشناسان آب‌منطقه‌ای خراسان‌رضوی برای شرایط بدبینانه، برنامه‌هایی را طراحی کرده‌اند و در دست اجرا دارند تا تأمین آب شرب کلان‌شهر مشهد و سایر شهر‌های استان با مشکلی مواجه نشود. وی خاطرنشان کرد: در حوزه حفاظت و بهره‌برداری از منابع آبی، نظارت بر بهره‌برداری از منابع مجاز، جلوگیری از حفر و بهره‌برداری چاه‌های غیر‌مجاز، لای‌روبی مسیل‌ها و رودخانه‌ها و رفع تصرف از بستر و حریم رودخانه‌ها به‌طور‌جدی در‌دستور‌کار شرکت آب‌منطقه‌ای خراسان‌رضوی و امور‌های منابع آب شهرستان‌های استان قرار دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌رضوی درباره وضعیت منابع آبی استان گفت: براساس آمار، ۷۴‌درصد از پهنه استان خراسان‌رضوی خشک و ۲۶‌درصد دارای اقلیم نیمه‌خشک است. به‌دلیل برداشت‌های غیر‌اصولی از منابع زیرزمینی آب در سنوات گذشته، آسیب‌های جدی به آب‌خوان‌ها در خراسان‌رضوی وارد شده و از ۳۷ محدوده مطالعاتی استان، ۳۴ محدوده ممنوعه و ممنوعه بحرانی است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.