به گزارش شهرآرانیوز، ۱۵ بهمنماه، در صدوچهارمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد که در تالار شهر برگزار شد، با رای اکثریت اعضا بهای خدمات مترو و اتوبوس در مشهد تغییر کرد.
در این جلسه عوارض و بهای خدمات شرکت بهرهبرداری قطار شهری تصویب شد. بر این اساس بهای خدمات فروش بلیت در سال ۱۴۰۳ با ۲۵ درصد افزایش معادل ۱۵۰۰ تومان خواهد بود. شهرداری مشهد مکلف است در صورت عدم تمایل مسافران به خرید بلیت الکترونیک (منکارت)، به فروش بلیت تکسفره (QR) در خطوط قطارشهری اقدام و مبلغ ۲۰۰۰ تومان از مسافر اخذ کند.
در ادامه بهای خدمات نرخ کرایه و خدمات دربستی، حقالسهم شرکتهای فعال در حوزه خدمات حملونقل درونشهری مسافر به صورت دربستی، بهای خدمات صدور و تمدید پروانه فعالیت و اشتغال ناوگان سواری، ون، مینیبوس، میدلباس و اتوبوس گازوئیلسوز، شهریه خطوط مینیبوس تحت نظارت به صورت ماهیانه، بهای خدمات ساماندهی و نظارت بر حملونقل عمومی درونشهری مسافر و بهای خدمات جابهجایی مسافر سازمان اتوبوسرانی به تصویب رسید.
بهای خدمات خطوط روزانه سازمانی و خصوصی برای مسافر در سال ۱۴۰۳ معادل ۱۵۰۰ تومان خواهد بود که از انتهای فروردینماه ۱۴۰۳ یا همان اول اردیبهشت ماه اجرایی خواهد شد و تا آن زمان تعرفه قبلی پابرجا خواهد بود. در صورت پرداخت به صورت نقدی، نرخ خدمات معادل ۳۰۰۰ تومان اخذ میشود. شهرداری مشهد مکلف است در صورت عدم تمایل به خرید بلیت الکترونیک (منکارت)، نسبت به فروش بلیت تکسفره (QR) در خط یک BRT مبلغ ۲۰۰۰ تومان از مسافر اخذ کند.
همچنین به شهرداری مشهد مقدس اجازه داده شد، برای افزایش فروش منکارت، به عوامل شارژ منکارت اجازه فروش در قبال دریافت کارمزد تا سقف ۱۰ درصد قیمت داده شود. این کارمزد نباید باعث افزایش قیمت فروش منکارت به شهروندان، بیشتر از سقف افزایش تصویب شده باشد.
مهدی ناصحی، عضو شورای اسلامی شهر مشهدمقدس در این جلسه در این باره گفته بود: تعرفه بهای خدمات سال ۱۴۰۳ براساس قانون، باید تا ۱۵ بهمنماه به تصویب میرسید، تعرفههای مصوب مربوط به سال آینده ( ۱۴۰۳) بوده و امسال هیچگونه تغییری در بهای حملونقل عمومی، اعم از مترو و اتوبوس نخواهیم داشت.
به گفته وی، هزینه تمام شده هر سفر با مترو، ۱۲ هزار تومان و با اتوبوس، ۸ هزار تومان است و براساس نرخ مصوب سال آینده، خدمات ارائه شده با بیش از ۹۰ درصد تخفیف است.
وی خاطرنشان کرد: تعرفه بهای خدمات حملونقل عمومی در سال ۱۴۰۳، در واقع همان بهای مصوب سال جاری است؛ برای سال ۱۴۰۲ بهای خدمات، ۱۵۰۰ تومان بود که ۳۰۰ تومان مشمول تخفیف شده بود.
در ادامه این جلسه همچنین بهای خدمات آمادهسازی به اتباع خارجی به تصویب رسید. براین اساس بهای خدمات به مهاجران و اتباع خارجی ساکن، شامل اتباع خارجی دارای کارت آمایش معتبر، اتباع دارای پروانه اقامت تبدیل وضعیتی و طرح خانواری از ابتدای سال ۱۴۰۳ برای خانوار یکنفره ۵۱۱ هزار تومان، دونفره ۶۵۷ هزار تومان، سهنفره ۷۵۹ هزار و ۲۰۰ تومان، چهارنفره ۸۴۶ هزار و ۸۰۰ تومان، پنجنفره ۹۰۵ هزار و ۲۰۰ تومان، ۶ نفره و بیشتر ۹۴۹ هزار تومان محاسبه و دریافت میشود.
این بهای خدمات برای مدافعان حرم، تیپ فاطمیون و زینبیون به ترتیب ۱۰۲ هزار و ۲۰۰ تومان، ۱۳۱ هزار و ۴۰۰تومان، ۱۵۱ هزار و ۸۴۰ تومان، ۱۶۹ هزار و ۳۶۰ تومان، ۱۸۱ هزار و ۴۰ تومان و ۱۸۹ هزار و ۸۰۰ تومان خواهد بود.
۳۰ درصد از بهای خدمات دریافتی از اتباع خارجی، به صورت خرید خدمات از نرخ مصوب هزینههای تحت نظارت اداره کل امور اتباع استان تخصیص مییابد.
پیش از این نیز موسیالرضا حاجیبگلو، سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد درخصوص تغییر بهای بلیت قطار شهری گفت: به دلیل استفاده بیشتر زائران و مجاوران از اتوبوس، افزایش بهای بلیت اوایل اردیبهشتماه و برای مترو از فروردینماه بوده که کمیته انطباق نیز تایید کرده، بنابراین دریافت این مبلغ قانونی است.
وی در خصوص تغییر بهای بلیت قطار شهری اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ بلیت مترو را از ۱۲۰۰ تومان به ۱۵۰۰ تومان افزایش دادیم، اما مطالبهگری ایجاد شد که این افزایش زیاد است، بنابراین مجدد قیمت را به ۱۲۰۰ تومان بازگرداندیم.
وی افزود: در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ مبلغ مترو هیچ افزایشی پیدا نکرد. از طرف دیگر هزینه تمام شده مترو برای هر نفر ۱۷ تا ۲۰ هزار تومان است که شهرداری باقی هزینه را یارانه میدهد.
حاجیبگلو بیان کرد: در سال ۱۴۰۳ براساس مصوبه شورای شهر که کمیسیون انطباق نیز تایید کرده، بهای بلیت از ۱۲۰۰ به ۱۵۰۰ تومان و به میزان ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده است. به دلیل اینکه زائران و مجاوران بیشتر از اتوبوس استفاده میکنند، اعلام کردیم افزایش بهای بلیت اتوبوس از اوایل اردیبهشتماه اعمال شود، اما برای مترو از فروردینماه بوده که کمیته انطباق نیز تایید کرده، بنابراین دریافت این مبلغ قانونی است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: این میزان افزایش زیادی هم نیست، البته نگاه ما این است که هر چقدر بتوانیم هزینه را کاهش دهیم و خدمات را به صورت مطلوبتر و کمهزینهتر ارائه کنیم و این جزو اهداف شورا است، بر همین اساس ۲ سال هیچگونه افزایش نرخی نداشتیم.
وی اضافه کرد: نرخ تورم ۴۷ درصد است و ما مجاز بودیم بهای این خدمات را تا ۴۷ درصد نیز افزایش دهیم، اما این کار را انجام ندادیم و کمترین میزان افزایش را آن هم به میزان ۲۵ درصد و بعد از دو سال اعلام کردیم. اگر آن دو سال را در نظر میگرفتیم بهای بلیت باید ۴۰۰۰ تومان دریافت میشد، اما به خاطر رفاه حال زائران و شهروندان افزایش ۲۵ درصدی را اعمال کردیم.