استادی| شهرآرانیوز؛ با تصویب طرح قانون درآمدهای پایدار شهرداریها و دهیاری ها، پرونده درآمدهایی مانند تراکم فروشی که به گمان قانون گذاران درآمد غیرپایدار شناخته میشد، تقریبا بسته شد و شوراهای اسلامی شهر و شهرداریها چارهای جز تغییر برنامههای درآمدی و روآوردن به درآمدهای پایدار و تقویت حوزه سرمایه گذاری و اقتصادی نداشتند.
اما مشهد به واسطه برنامه ریزیهای شورای اسلامی شهر، پیش از تصویب این قانون در مجلس شورای اسلامی به دنبال درآمدهای پایدار و تقویت حوزه سرمایه گذاری رفته بود و تعداد زیاد مصوبات کمیسیون اقتصادی و طرحهای درآمدی که از دل این کمیسیون مهم شورای اسلامی شهر در این سه سال بیرون آمده است، این موضوع را ثابت میکند.
از تعیین تکلیف پروژههای اقتصادی و سرمایه گذاری که بیش از یک دهه از بلاتکلیفی شان میگذشت و واردشدن به ماجرای تأمین و ساخت مسکن تا هموارکردن راه شهرداری برای خرید ناوگان جدید اتوبوس و تأمین آب برای فضای سبز شهر و از همه مهمتر فراهم کردن زمینه سرمایه گذاری سرمایه گذاران در شهر مشهد و جذب اوراق مشارکتی که در بودجه کشور برای مدیریت شهری پیش بینی شده، همه گواه این موضوع است.
مجید دبیریان، رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری، مشارکتها و مسکن شورای اسلامی شهر مشهد، میگوید از ابتدای شورای ششم در این کمیسیون تلاش شده است تا چرخ اقتصاد شهر بهتر و بیشتر بچرخد.
درباره دعوت سرمایه گذاران به فعالیت در شهر مشهد شاید به آن چیزی که در ذهنمان بود نرسیدیم، اما دلیلش فقط مدیریت شهری نیست و اوضاع اقتصادی کشور باعث شده است تا بسیاری از سرمایه گذاران در حوزههای مدنظرشان سرمایه گذاری نکنند. البته ما در شورای اسلامی شهر و حوزه اقتصادی شهرداری در این مدت به سهم خودمان تلاش کردیم تا هرجایی که سرمایه گذار مشکلی دارد، مشکلش را حل کنیم.
اگر پروژهای نیاز به مصوبه شورا داشت، این کار را انجام دادیم و حتی با تعامل با دیگردستگاههای استان تلاش کردیم تا مشکلات سرمایه گذاران مشهدی را حل کنیم. درمجموع تلاش کردیم معضلات و مشکلات سرمایه گذاری در شهر حل و فصل و راه برای سرمایه گذاری در مشهد باز شود.
یکی از کمیسیونهای اساسی و بنیادی شورای اسلامی شهر مشهد کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری، مشارکتها و مسکن است. ما در این کمیسیون دو مدل مصوبه داریم؛ برخی پروژهها اقتصادی است که برای شهر خدمت رسانی میکند و نوع دوم هم حمایت و پشتیبانی از دیگرکمیسیون هاست و ما در این کمیسیون به نوعی حامی اصلی کمیسیونهای تخصصی دیگر هستیم.
یعنی اگر در کمیسیون حمل ونقل افزایش ناوگان خرید اتوبوس را داریم، تأمین کننده مالی اصلی این خریدها کمیسیون اقتصادی است، یا اگر در حوزه خدمات شهری قراردادی مثل تأمین بیست وپنج ساله پساب برای فضای سبز را داریم، عملی شدن آن نیاز به مصوبه کمیسیون اقتصادی و حمایت این کمیسیون دارد. اینها جزو مأموریتهای اصلی این کمیسیون است.
ما در سال جدید مأموریت ویژهای در حوزه مسکن برای کمیسیون اقتصادی تعریف کردیم و کارگروه ویژه این موضوع نیز تشکیل شد. با برنامه ریزیهایی که در حال انجام است، میخواهیم هم چرخ اقتصاد شهر را به واسطه رونق مسکن به حرکت درآوریم و هم مشکلی از مشکلات مردم در این حوزه کم کنیم.
یکی از دستورکارهای مهم کمیسیون اقتصادی حل وفصل همین موضوع پروژههای بلاتکلیف است که مشمول مرور زمان شده است. متأسفانه به دلیل نوع قرارداد، وضع اقتصادی کشور و قصورات گوناگونی که رخ داده است، پروژههایی داریم که گاهی بیش از یک دهه بلاتکلیف مانده اند و قفل شده اند. ما در کمیسیون اقتصادی کارهای بسیاری از این پروژهها را با هماهنگی دستگاههای نظارتی، دادگستری و شورای اسلامی شهر رتق و فتق میکنیم. راه افتادن آنها به اقتصاد شهر کمک جدی خواهد کرد.
یکی از مجموعههای تفریحی و گردشگری شهر مشهد که زائران و مجاوران خاطرات زیادی با آن دارند، شهربازی پارک ملت است. با نگاه شورای اسلامی شهر و کمیسیون اقتصادی و سرمایه گذاری شورا، معاونت اقتصادی شهرداری فرایند واگذاری این مجموعه را تسریع کرد.
بر این اساس، مزایده شهربازی بوستان ملت برگزار شده و شرایطش هم به نحوی است که ضمن حفظ منافع شهرداری، موضوعهای توسعهای و افزایش تعداد دستگاههای بازی نیز لحاظ شده است. امیدواریم هرچه زودتر شاهد ابلاغ قرارداد و بهره برداری دوباره و راه اندازی شهربازی پارک ملت و سرویس دهی و خدمات رسانی این مجموعه به زائران و مجاوران بارگاه رضوی باشیم.