صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

تولید ۶۰۰ هزار بشکه میعانات گازی در خراسان رضوی

  • کد خبر: ۲۳۰۶
  • ۰۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۷:۴۸
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: رشد تعاملات و تبادلات تجاری میان کشور‌های همسایه در نیازمند تقویت اراده‌های سیاسی و تلاش و تکاپو در این عرصه است.

به گزارش شهرآرا نیوز،غلامحسین شافعی در نشست «هم اندیشی برگزاری اولین همایش اقتصادی کشورهای دریای خزر در ترکمنستان» اظهار کرد: مقرر است اولین همایش اقتصادی کشورهای حاشیه دریای خزر، 20 تا 21 مردادماه در منطقه ملی گردشگری آوازه ترکمنستان برگزار شود.

وی افزود: این رویداد مجالی برای توسعه همکاری ها با کشورهای همسایه مان است. باید بپذیریم که کشور ما در اقدامات مشترکی که با همسایگان داریم، چندان موفق عمل نمی کند؛ البته این مسئله تنها به کشورهای حاشیه دریای خزر منحصر نمی شود بلکه در عرصه های دیگر نیز همین وضع را شاهد هستیم.

رئیس اتاق ایران خاطرنشان کرد: میزان تجارت و بازرگانی خارجی کشورهای حاشیه خزر هم‌اکنون حدود 600 میلیارد دلار برآورد می شود که در مقایسه با حجم جهانی تجارت خارجی، رضایت‌بخش نیست و به زیان اقتصاد تمامی کشورهای درگیر است.

ضرورت تشکیل اتاق تهاتر کالا در عرصه بین المللی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز عنوان کرد: اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکمنستان یک نقطه بسیار اثرگذاری در استان خراسان رضوی است، این اتاق مشترک نقش موثری در توسعه تجارت با کشورهای آسیای میانه دارد. اتاق مذکور می تواند محوریت اقتصادی کشور با کشورهای آسیای میانه باشد و سازماندهی و برنامه ریزی لازم را در این رابطه انجام دهد.

علی رسولیان یادآور شد: جمعیت 5 کشور حاشیه دریای خزر حدود 260 میلیون نفر است و حدود 600 میلیارد دلار مبادلات تجاری با این کشورهاست، با توجه به ظرفیت موجود جمعیتی، سهم بسیار اندکی از این مبادلات تجاری مربوط به کشورهای حاشیه دریای خزر می شود.

وی تصریح کرد: استان خراسان رضوی مرز بسیار طولانی با کشور ترکمنستان دارد و علاوه بر این مسیر ریلی در این خطه وجود دارد که بیشترین ترانزیت خروجی کشور را از این مسیر محقق می سازد. این استان دارای بازارچه مرزی و منطقه ویژه فعال با زیرساخت های کامل و جامع در مرز سرخس است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: حدود 600 هزار بشکه میعانات گازی در خراسان رضوی تولید می شود و حدود 550 هزار تن تولید گوگرد داریم که این مهم می تواند ظرفیت اقتصادی جدی را شکل بدهد، هر چند که اقداماتی در این حوزه صورت گرفته اما باید ظرفیت های سرمایه گذاری این منطقه ویژه تقویت شود.

از پتانسیل های کشورهای حاشیه دریای خزر غافل بوده ایم

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان نیز عنوان کرد: کشور ما در این برهه حساس نیاز دارد تا به بستری دست پیدا کند که به تهاتر کالا منجر شود، از این منظر باید از همایش کشورهای حاشیه دریای خزر به عنوان فرصت بهره بجوییم.

مجید محمد نژاد تصریح کرد: در کنار این همایش، نمایشگاهی برپا خواهد شد که توانمندی ها و دستاوردهای نوین اقتصادی کشورهای حاشیه دریای خزر در آن به نمایش گذاشته می شود و بدین ترتیب بستر لازم برای مبادلات تجاری بین کشورها فراهم می آید.

وی عنوان کرد: کشور ایران با ترکمنستان کاهش تجارت 35درصدی را تجربه کرده است که این مسئله برای دو کشور مطلوب نیست، چرا که آن ها دارای اشتراکات فرهنگی، امنیتی و اجتماعی بسیاری می باشند و می توانند تعاملات خوبی را رقم بزنند که دو کشور را از برکاتش منتفع سازد. علاوه بر این، مبادلات تجاری ایران و قزاقستان نیز کاهش داشته و در مقابل روسیه کشوری است که مبادلات تجاری خود را با ایران تا 35 درصد افزایش داده است.

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.