حسنعلی اخلاقی امیری در گفتگو با شهرآرانیوز در خصوص دیدار نمایندگان مجلس با رهبر معظم انقلاب گفت: معمولا در ابتدای هر دوره مجلس، نمایندگان مجلس با رهبر انقلاب دیدار دارند که در مجلس دوازدهم نیز این دیدار به دلیل برگزاری انتخابات ریاست جمهوری با تاخیر همراه شد.
وی افزود: دیدار نمایندگان با رهبر انقلاب دو رویکرد عمده دارد. چون نمایندگان وکیل مردم هستند و از شهرها و استانهای مختلف در خانه ملت جمع شدهاند، این دیدار عملا تجدید میثاق با رهبر انقلاب است که در هر دوره اتفاق میافتد که خودش به وحدت و انسجام ملی نیز کمک میکند. همچنین نمایندگان در این دیدار دغدغههای رهبر انقلاب را دریافت میکنند.
نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به توصیههای مقام معظم رهبری که در این دیدار به نمایندگان ملت تاکید شد، تصریح کرد: بحث تعامل با دولت و تعیین کابینه قوی و کارآمد، مورد تاکید ایشان بود. همچنین ایشان ویژگیهای انتخاب وزرا به رئیس جمهور و نمایندگان مجلس برای دادن رای اعتماد را مشخص کردند تا تعامل میان دولت و مجلس اتفاق بیافتد تا رئیس جمهور منتخب کابینهای قوی به مجلس معرفی و سپس مجلس با رای اعتماد به سر و ساماندهی هرچه زودتر وزارتخانهها کمک کند.
اخلاقی امیری ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در این دیدار فرمودند که هر سه قوه اجزای کل نظام جمهوری اسلامی هستند. کشور وقتی پیشرفت خواهد کرد و آرامش خواهد داشت و به اهدافش خواهد رسید که این سه قوه وظایف خود را بر اساس قانون اساسی به صورت دقیق و تعامل با هم انجام دهند. یک مجموعه قوای سه گانه در کنار هم اگر باهم حرکت کنند، زودتر میتوان به اهداف کشور رسید.
وی بیان کرد: بنابراین بحث تعامل با دولت و رئیس جمهور منتخب جزو تاکیدات مقام معظم رهبری بود و مجلس نیز این را به عنوان یک اصل بپذیرفته است. همچنین انتظار میرود رئیس جمهور منتخب بر اساس شعارهایی که در زمان انتخابات داده است، نظرات تمام طیفهای سیاسی را در کابیته دخالت دهد و کابینهای با نگرش حداکثری و وفاق ملی که به کمک سریعتر کشور در راستای اهداف خود حرکت میکند، تلاش کند.
نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی در خصوص تفاوت طیف سیاسی دولت و مجلس یادآور شد: در واقع اصطلاح اصولگرایی و اصلاحطلبی امروز دیگر بیانگر واقعیت جامعه ایران نیست. در چهل و ششمین سال پیروزی انقلاب مردم دیگر از این تعابیر عبور کردهاند. امروز همه باید در ذیل عنوان کسانی که تفکر انقلاب اسلامی و مردم سالاری دینی را بذیرفتهاند، حرکت کنند. مجلس و دولت هر دو برآمده از اراده مردم هستند و مردم امروز دیگر این تعابیر را نمیپسندند.
اخلاقی گفت: امروز نباید با این تعاریف اصولگرایی و اصلاحطلبی مردم را دچار دغدغه کنیم و آرامش مردم را عقب بیندازیم. احساس میکنم این اتفاق در این مجلس و دولت با یک تعامل مثبت رخ خواهد داد. امیدوارم قوه مجریه و مقننه دست به دست هم مشکلاتی که امروز در زندگی مردم قرار دارد را با کمک رسانهها برطرف کنند.
وی عنوان کرد: سلیقههای سیاسی مجلس و دولت متفاوت است، اما از این مراحل دیگر عبور کردهایم که بگویم یک جناح اصولگرا است و یک جناح دیگر اصلاح طلب. رهبر انقلاب با توجه به همین اختلاف سلیقهها، تاکید داشتند که مجلس باید در تعامل با دولت باشد. پیشرفت دولت پیشرفت همه کشور است و اگر دولت مشکلی داشته باشد مشکل تمام کشور است؛ لذا نباید یک مرزبندی بین دولت و مجلس ایجاد کنیم و این دو قوه را به سمت تنش ببریم.