به گزارش شهرآرانیوز،با بررسی رسانههای مختلف جهانی به اظهارنظرهایی از کارشناسان میرسیم که میتوانند ما را به سوی پنج سناریوی مختلف برای سرنوشت تعامل بشریت با این ویروس بسیار مسری سوق دهند.
اولین سناریو ساخت واکسن این ویروس است که به جرات میتوان گفت جهان بشریت بیصبرانه منتظر تحقق آن است.
به گفته «کتی استوفر»، رئیس مرکز تحقیقات ملی بیماریهای آلرژی و واگیردار آمریکا، ساخت واکسن برای ویروس کرونا همچنان در مراحل اولیه آن قرار دارد و با وجود تلاشهای موازی صورتگرفته در چند نقطه از جهان باز هم پروسه تکمیل یک واکسن نیازمند ۱۸ ماه آزمایشهای مختلف است. هفت واکسن در مراحل مختلف آزمایش قرار دارد، اما برای رسیدن به واکسن تاییدشده همچنان مسیری طولانی در پیش است.
دومین سناریو ساخت دارویی برای این ویروس است که اکنون برخی از آزمایشهای بالینی در این زمینه در حال انجام است، اما هنوز دانشمندان به دارویی با کارآمدی و امنیت بالا برای معالجه بیماری کووید-19 نرسیدهاند.
سناریوی سوم مهار این ویروس است.
با اینکه ویروسهای خانواده کرونا از زمان کشف همواره با تغییر و جهش ژنتیکی خود بشریت را غافلگیر میکنند، با این حال طی سالیان گذشته شاهد مقابله موفقیتآمیز بشر با این ویروسها هم بودهایم.
سال 2002 بود که ویروس سارس در جهان شیوع پیدا کرد و هزاران نفر نیز به آن مبتلا شدند، اما با رفتن ویروس به سمت مناطقی که امکان انتشار در آنها بسیار دشوار است، کنترل آن میسر شد.
«ویلیام شاونز»، مدیر بخش پزشکی موسسه ملی بیماریهای واگیردار آمریکا در این باره گفته است: «این احتمال وجود دارد که اقدامات پیشگیرانه مناسب بتواند به فعالیت ویروس کرونا خاتمه دهد.»
او با اشاره به ویروس سارس که طی سالهای 2002 و 2003 شیوع پیدا کرده بود توضیح داد که هماهنگی گسترده بین مسئولان بهداشت عمومی و پزشکان باعث شد امکان تشخیص سریع این بیماری فراهم و افراد مبتلا به سرعت قرنطینه شوند.
با وجود این، کارشناسان دیگری تحقق این سناریو را با توجه به شرایطی که در ایالات متحده برقرار است ناممکن تلقی میکنند.
«تارا اسمیت»، دانشمند دانشگاه «کینت استیت»، در این خصوص توضیح میدهد: «شاید این سه هفته پیش ممکن بود، اما امیدواری به تحقق مهار ویروس بسیار ضعیف است.»
چهارمین سناریو، پایان فعالیت ویروس یا کندتر کردن سیر شیوع ویروس با مبتلا کردن افرادی است که بیشترین ظرفیت ابتلا به آن را دارند.
دانشمندان مؤید این سناریو معتقدند میتوان سناریویی همچون شیوع ویروس زیکا در آمریکای جنوبی را که به سرعت فروکش کرد برای این ویروس متصور شد.
به اعتقاد «جاشوا ابنشتاین»، استاد علوم اپیدمی دانشگاه نیویورک، آنچه در این سناریو رخ میدهد آن است که تعداد کافی از مردم به این ویروس دچار میشوند و دیگر از شمار افرادی که در خطر ابتلا قرار گیرند و بتوانند به ادامه شیوع و بقای این ویروس کمک کنند، کاسته میشود.
پنجمین سناریو از بین رفتن ویروس همزمان با گرم شدن هواست؛ هواداران این سناریو معتقدند کووید-19 هم یک بیماری فصلی است و معمولاً بیماری در روزهای زمستان به نقطه اوج شیوع خود میرسد و با افزایش حرارت جو ویروس در فضای بیرونی از بین رفته و کنترل بیماری آسانتر میشود.
محققان دانشگاه هاروارد هم این سناریو را تایید میکنند، اما تاکید دارند حداکثر میتوان پیشبینی کرد با افزایش گرمای هوا میزان ابتلا کاهش نسبی پیدا کند، اما این کاهش هم نمیتواند به تنهایی عاملی برای کند شدن شیوع بیماری به آن شکلی که انتظار میرود، باشد.