صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت در مشهد

  • کد خبر: ۲۵۱۷۲۰
  • ۲۹ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۳
دکتر محمد احمدیان - دبیر قرارگاه جوانی جمعیت در خراسان رضوی

حوزه‌های جوانی جمعیت و سلامت خانواده به‌عنوان دو بحث کاری بسیار مهم در قالب اجرایی‌سازی قانون جوانی جمعیت و سلامت خانواده با مراقبت‌های گروه‌های سنی مختلف، در سرلوحه کاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفته است. محصول اقدامات انجام‌شده در حوزه سلامت خانواده این دانشگاه منجر به توسعه اقدامات سلامت‌محور، تقویت سلامت گروه‌های مختلف سنی، مداخله بهنگام در زمان وقوع اشکالات و اختلالات و افزایش آگاهی‌های سنین مختلف در حوزه بسیار مهم سلامت شده است.

این امری بدیهی است که جمعیت جوان به‌عنوان یکی از عوامل مهم اقتدار هر کشور به شمار می‌رود. نیروی مولد و جوان یکی از پایه‌های اصلی قدرت و رشد جامعه در تمامی حوزه‌ها به‌حساب می‌آید و در همین زمینه باید اشاره کنیم که یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های سرمایه انسانی، وضعیت سلامت مردم است. نسل جوان منبعی ارزشمند برای توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی کشور است از ۷۳ماده قانون جوانی جمعیت، ۴۳ماده مربوط به حوزه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

رهبر معظم انقلاب، جمعیت‌شناسان و اندیشمندان کشور بسیار بر این مسئله تأکید کرده‌اند که چنانچه برای روند کاهشی باروری در دهه‌های اخیر چاره‌اندیشی نشود، موجب کاهش سهم جوانان از جمعیت کشور و افزایش سالمندی جمعیت می‌شود این مسئله از ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی و فرهنگی تبعات منفی برای کشور دارد، به‌طوری که از آن به عنوان «ابربحران» یاد می‌شود.

جوانان به‌عنوان نیروی کار فعال و مولد، می‌توانند به رشد اقتصادی کشور کمک کنند؛ زیرا افزایش اشتغال و مشارکت جوانان در بازار کار می‌تواند به تولید و بهره‌وری بیشتر منجر شود. علاوه بر این، جوانان معمولا با ایده‌ها و نوآوری‌های جدید همراه هستند. این خلاقیت می‌تواند به توسعه فناوری، کارآفرینی و بهبود فرایند‌های تولید و خدمات کمک کند.

نسل جوان معمولا به دنبال تغییرات اجتماعی و فرهنگی است. این نسل می‌تواند به‌عنوان محرک تغییر در جامعه عمل کرده و به بهبود اوضاع اجتماعی و فرهنگی کمک کند.

جوانان با مشارکت در فرایند‌های سیاسی و اجتماعی می‌توانند نظرات و خواسته‌های خود را به گوش مسئولان برسانند و بر تصمیم‌گیری‌ها تأثیرگذار باشند. آنها با کسب مهارت‌های جدید و تحصیلات عالی می‌توانند به بهبود کیفیت نیروی کار و افزایش توانمندی‌های اقتصادی کشور کمک کنند.

نسل جوان می‌تواند با ایجاد کسب‌وکار‌های جدید و کارآفرینی، به ایجاد شغل و کاهش بیکاری در جامعه کمک کند.
آنها می‌توانند با ترویج ارزش‌های اجتماعی مثبت مانند همکاری، همبستگی و مسئولیت‌پذیری، به تقویت بنیان‌های اجتماعی کشور کمک کنند.

به همین دلیل نمایندگان مجلس شورای اسلامی باهدف حفظ جوانی جمعیت، رفع موانع ازدواج و فرزندآوری و ترغیب خانواده‌های ایرانی به فرزندآوری و جلوگیری از پیامد‌های منفی پیری جمعیت، در سال۱۴۰۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مشتمل بر ۷۳ماده و ۸۱تبصره را تصویب کردند.

در این قانون، برای تمامی دستگاه‌های اجرایی تکالیفی تعیین شده است که آنها را موظف به اجرای برنامه‌ها و سیاست‌های مرتبط با خانواده و فرزندآوری می‌کند. تمامی بخش‌نامه‌های اجرایی مرتبط به شهرستان‌های تابعه ابلاغ شده‌اند و در حال اجرا هستند، البته در بعضی موارد به‌دلیل نقص در منابع مالی یا زیرساختی یا ناهماهنگی بین دستگاه‌ها، مشکلاتی برای اجرا وجود دارد که در حال پیگیری در قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه و کمیته‌های تخصصی آن و عقد تفاهم‌نامه همکاری مشترک با سایر نهاد‌ها و سازمان‌ها هستیم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.