صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

هشدار نسبت به کشتار مرغ‌های تخم‌گذار در خراسان‌رضوی/ کمبود تخم مرغ در پاییز ۹۹

  • کد خبر: ۲۷۱۶۹
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۴
سعیده ساجدی‌نیا/شهرآرانیوز، در حالی که معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسان‌رضوی می‌گوید «به هیچ‌وجه جایی برای نگرانی درباره تأمین نهاده وجود ندارد و مرغداران به دلیل اینکه همیشه انبار پر برای ۳ تا ۴ ماه داشته‌اند، اکنون نگران نهاده نیستند، بلکه نگران تأمین نهاده لازم برای چند ماه آینده هستند»، مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار خراسان‌رضوی با هشدار نسبت به اعلام کشتار بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار مرغ تخم‌گذار در استان، می‌گوید:حتی کشتارگاه‌ها ظرفیت کشتار این تعداد را ندارد و در نیمه دوم امسال با کمبود شدید تخم‌مرغ مواجه خواهیم شد.
۱۶ درصد تولید تخم‌مرغ کشور در خراسان‌رضوی

سید حسین موسوی‌نژاد در گفت‌وگو با شهرآرانیوز با اعلام اینکه خراسان‌رضوی رتبه نخست تولید تخم‌مرغ در کشور را دارد، اظهارکرد: اکنون بیش از ۱۶ درصد تولید تخم‌مرغ کشور در این استان انجام می‌شود. این در حالی است که بعد از صنعت نفت و پتروشیمی بیشترین سرمایه‌گذاری ملی در حوزه طیور انجام شده است.

 ۸۰ درصد نهاده‌ها از خارج وارد می‌شود
او درباره تفاوت طیور و دام گفت: طبیعت طیور دانه‌خوار مانند دام علف‌خوار نیست و به همین دلیل صددرصد وابسته به غلات هستیم و متأسفانه بیش از ۸۰ درصد این غلات از خارج کشور وارد می‌شود.

با «بازارگاه» مخالف نیستیم
موسوی‌نژاد افزود: سامانه‌ای را وزارت کشاورزی راه اندازی کرده است با عنوان «بازارگاه» که با اصل آن مخالف نیستیم، اما از زمان ایجاد این سامانه تولیدکننده‌ها به‌صورت مکرر دچار مشکلات عدیده‌ای شده‌اند و بار‌ها این ایراد‌ها را اطلاع‌رسانی کردیم، اما هنوز هیچ اتفاقی در راستای رفع نواقص نیفتاده است.

به گفته او، تولیدکننده‌ها باید خرید خود را از طریق این سامانه انجام دهند و واردکننده هم باید محصولات وارد شده را در این سامانه عرضه کند و وزارتخانه از این طریق می‌خواهد ببیند چه کسانی، چه میزان محصول آورده‌اند و با حذف واسطه‌ها به‌طور مستقیم واردکنندگان با تولیدکنندگان در ارتباط باشند و اقلام مورد نیاز را بفروشند.

تامین کمتر از ۳۰ درصد نیاز استان
موسوی‌نژاد با بیان اینکه صنعت مرغ تخم‌گذار خراسان‌رضوی در هر ماه ۲۷ هزار تن نیاز به نهاده دارد، گفت: ۶۰ درصد این میزان ذرت است، به‌طوری‌که ماهانه ۱۶ هزار تن به ذرت و ۸۰۰۰ تن نیز به کنجاله سویا نیاز داریم. در حالی که از ابتدای فروردین تا کنون ۳۲ هزار تن ذرت و ۱۶ هزار تن کنجاله سویا نیاز داشتیم و متأسفانه کمتر از ۳۰ درصد نیاز استان تأمین شده است و مجبور شدیم که باقی‌مانده نیاز را از بازار سیاه به ۲ برابر قیمت مصوب تأمین کنیم.

نیمه دوم امسال با کمبود  تخم‌مرغ مواجهیم
این فعال صنعت مرغداری با بیان اینکه ذخایر مرغداران و حتی بازار سیاه صفر شده است، گفت: تولیدکننده‌ها مانده‌اند که چگونه مرغ‌هایشان را سیر کنند و اکنون تصمیم به کشتار بخش عمده‌ای از مرغ‌ها گرفته‌اند و چنانچه این اتفاق وحشتناک رخ دهد، در نیمه دوم امسال با کمبود شدید تخم‌مرغ مواجه خواهیم شد.

 در انتظار فاجعه
او افزود: هزینه هر مرغ تخم‌گذار تا زمانی که به تولید برسد ۴۰ هزار تومان است و این در حالی است که مرغداران، این مرغ‌ها را به قیمت ۱۵۰۰ تومان می‌فروشند، زیرا امکان سیرکردن مرغ‌ها را ندارند و اکنون با مشکل جدی تأمین نهاده مواجه هستند و اگر این وضعیت حتی یک هفته دیگر ادامه پیدا کند، فاجعه بدی رخ می‌دهد.

مافیای رانندگان و مطالبه میلیونی با عنوان پشت بارنامه
مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار خراسان‌رضوی با اشاره به خرید محموله‌هایی از بخش خصوصی و پشتیبانی امور دام در بهمن، اسفند و فروردین‌ماه، گفت: مشکل جدی‌ای که اکنون با آن دست‌به‌گریبانیم، حمل‌ونقل نهاده‌ها از بندر امام‌خمینی تا مشهد است که متأسفانه اداره راه و سیستم‌های نظارتی بر روی کرایه‌ها هیچ نظارتی ندارند. به‌طوری که نرخ مصوب حمل در این مسیر ۲۵۰ هزار تومان است؛ یعنی باربری یک تریلر ۲۵ تنی، ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان می‌شود، اما پای مرغدار‌ها ۴۰۰ هزار تومان حساب می‌کنند و شکل قانونی آن را هم حفظ کرده‌اند. از آنجا که بارنامه را بیش از نرخ مصوب نمی‌توانند بگیرند، رانندگان خودشان بازار سیاه راه انداخته‌اند و به اصطلاح پشت‌بارنامه یا همان زیرمیزی مطالبه می‌کنند.

اظهارات عجیب معاون جهادکشاورزی خراسان‌رضوی
وضعیت کنونی و نگرانی از کمبود نهاده‌ها در شرایطی است که معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسان رضوی وعده داده است در ۲ هفته آینده مشکل تأمین و ارسال نهاده در سراسر کشور بر طرف می‌شود.

مجید جعفری در واکنش به برخی نگرانی‌ها درباره گرسنگی‌کشیدن طیور نیز گفته است: مرغداران در صورت کمبود دان، اجازه گرسنگی‌کشیدن طیور را نمی‌دهند، زیرا یا آن‌ها را کشتار کرده یا نهاده مورد نیاز را از بازار آزاد تأمین می‌کنند و خودخوری طیور در هیچ یک از واحد‌های فعال تولید مرغ و جوجه در سطح خراسان رضوی وجود ندارد.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.