صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

رونمایی از مدال‌های پاراآسیایی اهدایی ورزشکاران جانباز کشور به موزه رضوی

  • کد خبر: ۲۹۴۶۶۹
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۶
مدال‌های پاراآسیایی اهدایی اسدالله عظیمی و عشرت کردستانی، دو ورزشکار جانباز کشور به موزه آستان قدس رضوی، در حرم مطهر حضرت رضا (ع) رونمایی شد.

به گزارش شهرآرانیوز، این مراسم رونمایی به مناسبت روز ملی پارالمپیک، با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید جلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و جمعی از مدیران و کارشناسان این سازمان و همچنین جمعی از مدیران ورزش استان خراسان رضوی و جانبازان و توان‌یابان کشور، ۲۴ مهرماه ۱۴۰۳، در محل موزه قرآن و هدایای حرم مطهر رضوی برگزار شد.

عبدالحسین ملک جعفریان، رئیس اداره گنجینه‌های موزه آستان قدس رضوی اظهار کرد: در این مراسم، از دو مدال ارزشمند از بین ۱۱ مدال ورزشی اهدایی اسدالله عظیمی، ورزشکار جانبازِ رشته دو و میدانی از شهرستان میانه استان آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۱، رونمایی شد.

وی با معرفی بیشتر این ورزشکار، ادامه داد: این دو مدال شامل «مدال نقره سومین دوره بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۱۸ اندونزی در رشته دو و میدانی، شاخه پرتاب وزنه مردان» و «مدال نقره سومین دوره بازی‌های پاراآسیایی سال ۲۰۱۸ اندونزی در رشته دو و میدانی، شاخه پرتاب دیسک مردان» می‌شود.

ملک جعفریان افزود: همچنین دو نمونه از افتخارآفرینی‌های عشرت کردستانی، بانوی جانباز و قهرمان کرمانی و پرچم‌دار کاروان ایران در بازی‌های پارالمپیک ریو، اعم از «نشان یادبود حضور در بازی‌های پارالمپیک تابستانی ۲۰۱۶ در ریو دوژانیرو – برزیل» و «مدال طلای سومین دوره بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۱۸ در جاکاراتا – اندونزی در رشته دو و میدانی، شاخه پرتاب وزنه زنان»، در این مراسم رونمایی و معرفی شد.

نمایش در ویترین گنجینه مدال آستان قدس

رئیس اداره گنجینه‌های موزه آستان قدس رضوی گفت: مدال‌های رونمایی شده در این مراسم در دو سال اخیر به موزه حرم مطهر رضوی اهدا شده است و قرار است در اولین ویترین گنجینه مدال این آستان مقدس در کنار سایر مدال‌های اهدایی جانبازان و توان‌یابان کشور به نمایش عموم زائران و مجاوران گذاشته شود.

وی ضمن بیان تاریخچه و معرفی آثار ویترین‌های گنجینه مدال آستان قدس رضوی، ادامه داد: در حال حاضر، ۳۸۶ مدال، نشان، جام، کاپ و تندیس منتخب اهدایی ورزشکاران و نخبگان کشور در ۶ ویترین گنجینه مدال آستان قدس رضوی در معرض دید عموم بازدیدکنندگان قرار دارد که ۴۵ مدال آن مربوط به آثار اهدایی جانبازان و توان‌یابان سراسر کشور در میادین مختلف، می‌شود.

ملک جعفریان با تأکید بر اهمیت مدال‌ها به‌ویژه مدال‌های موجود در موزه رضوی، گفت: مدال‌های اهدایی به این موزه در دو صحنه درخشیده و پای ورزشکاران را به سکوی افتخار دیگری نیز بازکرده است، چراکه شاهد درخشش این مدال‌ها در پرتو بارگاه شمس الشموس (ع) نیز هستیم، خوشا به سعادت ورزشکارانی که چنین توفیقی نصیبشان شده و ما که نگهبان و پاسدار میراث این ورزشکاران هستیم.

اهمیت ورزش جانبازان و توان‌یابان

در ادامه، محمود قربان یار، معاون توسعه امور ورزش استان خراسان رضوی با بیان اهداف برگزاری پارالمپیک، اظهار کرد: «تحرک، توانمندسازی و افتخارآفرینی»، شعار امسال کمیته پارالمپیک به مناسبت این روز ملی است که هر سه واژه آن به اهمیت ورزش برای جانبازان و توان‌یابان بر می‌گردد.

وی با اشاره به فرازی از بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای کاروان‌های اعزامی ایران به بازی‌های المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس، گفت: ورزش جانبازان و توان‌یابان، روایتگر به کار انداختن ظرفیت‌های پنهان موجود در انسان است که مایه امیدآفرینی و نشاط در جامعه می‌شود.

قربان یار ادامه داد: جانبازان ورزشکار علاوه بر این‌که در دوران دفاع مقدس به کشور ادای دین کردند، در حال حاضر نیز در سنگر دیگری یعنی ورزش، فعالیت می‌کنند، در واقع، یک ملی‌پوش، یک اسطوره است که می‌تواند برای جوانان جامعه، الگوسازی و امیدآفرینی می‌کند.

وی افزود: ورزش چه در سطح مبتدی و چه در سطح حرفه‌ای، ابزاری سهل‌الوصول و قدرتمند برای ورود توان‌یابان به اجتماع است، آنان با ورود خود به عرصه ورزش، نگاه مردم عادی را نسبت به آن معلولیت و محدودیت تغییر می‌دهند و همچنین این باور و امید را به سایر توان‌یابان کشور منتقل می‌کنند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.