صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

صنعت فرش دستباف، اشتغال‌زا و استراتژیک است

  • کد خبر: ۲۹۴۷۶۲
  • ۲۵ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۶
رئیس کمیسیون فرش، گردشگری و صنایع دستی اتاق تعاون ایران گفت: صنعت فرش، ارزآور و صادرات‌محور است، به نحوی که بیش از ۹۰ درصد فرش دستباف صادر می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، عبدالله بهرامی با بیان اینکه فرش دستباف کالایی صددرصد ایرانی است تصریح کرد: صنعت فرش، ارزآور و صادرات‌محور است، به نحوی که بیش از ۹۰ درصد فرش دستباف صادر می‌شود و دولت‌مردان باید این صنعت ارزشمند را به عنوان یک صنعت اشتغال‌زا و استراتژیک مورد توجه قرار دهند و برای آن هزینه و سرمایه‌گذاری کنند.

وی افزود: متأسفانه در سال‌های اخیر به دلایل متعدد از قبیل تحریم‌های خارجی و داخلی، اجرای مصوبه پیمان‌سپاری، افزایش شدید قیمت مواد اولیه، عدم بیمه قالیبافان و عدم اختصاص تسهیلات کم بهره و ارزان به بافندگان، صنعت فرش با مشکلات عدیده و بسیاری روبه‌رو بوده است.

رئیس کمیسیون فرش، گردشگری و صنایع دستی اتاق تعاون تصریح کرد: از سوی دیگر عدم اجرای مصوبه شناسنامه‌دار شدن فرش دستباف و مواردی همچون عرضه فرش‌های کشورهای دیگر در بازارهای داخلی به این صنعت ملی لطمه زده و درآمد تولیدکنندگان فرش و قالیبافان را تحت تاثیر قرار داده است.

بهرامی درعین حال با اشاره به بازنگری سند راهبردی فرش دستباف در مرکز ملی فرش گفت: خوشبختانه در این سند اصلاحات خوبی صورت گرفته و انتظار می‌رود با توجه به ارائه پیشنهاد تشکیل سازمان ملی فرش و صنایع دستی، سند راهبردی فرش نیز به اجرا درآید.

وی از صنعت فرش به عنوان صنعتی بومی نام برد و تاکید کرد: در حال حاضر جمعتی بین ۴ تا ۶ میلیون نفر از تولید و بافت فرش ارتزاق می‌کنند. قالیبافی مکمل شغل های کشاورزی و دامپروری است و نقش موثری در اشتغالزایی، ارزآوری و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها و خالی از سکنه شدن روستاهای کشور دارد ولی با این وجود حمایت لازم از بافندگان فرش و صادرات آن صورت نمی‌گیرد.

بهرامی در پایان ایجاد مرکز تجاری در روسیه را یک فرصت ایده آل برای رشد صادرات به ویژه در زمینه فرش ایرانی دانست و گفت: بازار روسیه موقعیت بسیار خوبی برای توسعه صادرات و تنوع بخشی به سبد صادرات محصولات ایرانی است و موجب پیشرفت بخش تعاون، توسعه مبادلات و حضور صنعتگران و فعالان اقتصادی می‌شود از این رو تجار ایرانی و صادرکنندگان فرش دستباف باید از این فرصت پیش‌آمده به نحو شایسته بهره‌برداری کنند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.