به گزارش شهرآرانیوز؛ طبق گزارشی که چهارشنبه کمیسیون جهانی اقتصاد آب منتشر کرد، کارشناسان هشدار دادهاند دههها استفاده مخرب از زمین و سوءمدیریت آب با بحران آبوهوایی ناشی از فعالیتهای انسان همراه شده است تا «فشار بیسابقهای» بر چرخه آب جهانی وارد کند. این گزارش همچنین نشان میدهد اختلالات چرخه آب عمیقاً با تغییرات آبوهوایی مرتبط است.
چرخه آب به سیستم پیچیدهای گفته میشود که آب را اطراف زمین به حرکت درمیآورد. آب از سطح زمین، ازجمله دریاچهها، رودخانهها و گیاهان تبخیر میشود و به اتمسفر بالا میرود و رودخانههای بزرگی از بخار آب تشکیل میدهد که میتوانند قبل از سرد و متراکم شدن و بارش بهصورت باران یا برف، مسافتهای طولانی را طی کنند.
اختلال در این چرخه زندگی میلیاردها انسان را تحتتأثیر قرار داده است. حدود ۳ میلیارد نفر با کمبود آب مواجهاند و محصولات کشاورزی دارند خشک میشوند. همچنین شهرها بهعلت خشک شدن آبهای زیرزمینی درحال فرونشست هستند. بدون اقدامی فوری، عواقب این اتفاق میتواند بدتر هم بشود. این گزارش نشان میدهد بحران آب بیش از ۵۰ درصد تولید جهانی غذا را تهدید میکند و بهطور متوسط ۸ درصد تولید ناخالص داخلی کشورها را تا سال ۲۰۵۰ کاهش خواهد داد.
یوهان راکستروم، رئیس مشترک کمیسیون جهانی اقتصاد آب و نویسنده گزارش، دراینباره میگوید: «برای اولین بار در تاریخ بشر، داریم چرخه آب جهانی را از تعادل خارج میکنیم. دیگر نمیتوان به بارندگی بهعنوان منبع تمام آبهای شیرین اعتماد کرد.»
همچنین به عقیده ریچارد آلن، استاد علوم آبوهوا در دانشگاه ریدینگ انگلستان، این بحران تنها از طریق مدیریت بهتر منابع طبیعی و کاهش گسترده آلودگی ناشی از گرمایش سیاره قابلحل است.
منبع: دیجیاتو