به گزارش شهرآرانیوز، حجتالاسلام علی رحمانی در نشست خبری که امروز (چهارشنبه، ۱۶ آبان ۱۴۰۳) در دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: رویداد نیمروزه مراقبت معنوی ۲۴ آبان ماه با مشارکت اداره کل آموزش دفتر تبلیغات و مرکز نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان (مکسا)، معاونت تبلیغ حوزه علمیه، نخبگان و اساتید حوزه علمیه و معاونت تبلیغ دفتر تبلیغات اسلامی در مشهد برگزار خواهد شد.
وی هدف از این رویداد را آشناسازی مخاطبان با مفهوم مراقبت معنوی و استعدادیابی برای ورود به یک دوره آموزشی کاملتر دانست.
مدیر مرکز آخوند خراسانی اداره کل آموزش دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در خصوص فلسفه مداخله این مرکز به عنوان یک مرکز عالی آموزش حوزوی و علوم اسلامی گفت: هدف ما کمک به افراد در تقویت ارزشها و برطرفنمودن شبهات فرد است؛ چراکه برخی افراد در مواجهه با بیماریهای صعبالعلاج، علاوه بر فشارهای جسمی، تحت فشار روحی هم قرار میگیرند که علاوه بر مراقبتهای درمانی، نیاز به مراقبت معنوی نیز دارند تا با شناخت درست موضوعاتی مانند مقوله مرگ، اضطراب و استرس کیفیت زندگیشان بهبود یابد.
رحمانی خاطرنشان کرد: علوم اسلامی پاسخگوی نیازهای بشر است و بسته به نیاز و سؤالی که مطرح شود، پاسخگو خواهد بود. الان نیازی در حوزه بهداشت و درمان در خصوص بیماریهای سخت مطرح است و ما مسئولیت پاسخگویی داریم.
وی تصریح کرد: در این مشارکت و پروژهای که با مکسا (مرکز نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان) داریم، درصدد هستیم بتوانیم در حوزه حمایتگری مشارکت مؤثر داشته باشیم و با تقویت ابعاد ایمانی و معنوی کمک شایانی به بیماران داشته باشیم.
وی هدف کلانتر این دوره را کاربردیسازی علوم اسلامی برشمرد.
رحمانی در پاسخ به سؤال خبرنگار شهرآرانیوز درباره سرفصلهای این دوره برای طلاب عنوان کرد: در این آموزش بر یک دانش تمرکز نمیکنیم و لایههای مختلف بحث مراقبت معنوی مورد توجه قرار خواهد گرفت.
در ادامه این نشست، هادی بیژننژاد گفت: مکسا به عنوان اولین مؤسسه نیکوکاری در ایران بدون دریافت هیچ وجهی از بیماران و خانوادههای آنها مراقبتهای حمایتی و تسکینی شامل خدمات پزشکی، پرستاری، مراقبت معنوی و روانشناسی را ارائه میکند.
مدیر مکسا شعبه مشهد توضیح داد: در این روش اعتقاد بر این است که اگر ما نمیتوانیم به درمان قطعی بیمار کمک کنیم، پس باید با شیوههای مختلف، کیفیت زندگی را برایش بهتر کنیم تا رنج کمتری را متحمل شود.
وی ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی چند سالی است مقوله مراقبت معنوی را نیز به شاخصهای سلامت اضافه کرده و در واقع این موضوع تعریف جدید سلامت بوده که روشهای آن بسته به فرهنگ هر کشور متفاوت است. در کشور ما با توجه به نوع فرهنگ و اعتقادات مردم، روحانیون و طلاب به این موضوع کمک خواهند کرد.
بیژننژاد با بیان اینکه آمار سرطان کشور در سال ۲۰۴۰ میلادی با رشد صددرصدی به دوبرابر وضعیت فعلی میرسد، بر نقش رسانه در آگاهسازی جامعه نسبت به اهمیت پیشگیری و تشخیص زودهنگام این بیماری تأکید کرد.
گفتنی است مراقبت معنوی در واقع روشهای روانشناسی با نگاه مذهبی و مبتنی بر فرهنگ است. در مراقبت معنوی، افراد روحانی که آموزههای مراقبت معنوی را زیر نظر اساتید برجسته کشوری گذراندهاند، شبهات و درگیریهای فکری افراد درباره عدالت، تعارض دعا و اجابت، و پذیرش بیماری را برطرف میکنند.