به گزارش شهرآرانیوز؛ «به داد ما برسید.» «نرخ تورم ۴۵درصد، افزایش کرایه ۳۰درصد ما خواهان عدالتیم.» «بعد از ۴۵روز سرویسدهی واریز حقوق من کمتر از ۳ میلیون تومان بود. این منصفانه نیست.» این جملات نوشتههایی است که تعدادی از رانندگان سرویس مدارس همراه خود به دیدار مردمی فرماندار آورده بودند.
مطابق هر دوشنبه دیدار مردمی فرماندار مشهد برگزار شد. یکی از محورهای مهم این دیدار حضور جمعی از رانندگان سرویس مدارس در جلسه بود. در همین راستا حدود صدنفر از رانندگان با حضور در نمازخانه فرمانداری خواستار رسیدگی به پرداختیهای این حوزه شدند.
یکی از بانوان حاضر در این جلسه به نمایندگی از دیگر رانندگان توضیحاتی را به فرماندار مشهد ارائه میدهد. این راننده سرویس مدرسه میگوید: رانندهها قشر ضعیف جامعه هستند. در این میان رانندگان سرویس مدرسه در شرایط خاصتری قرار دارند.
او در ادامه یادآور میشود: آقای فرماندار به این نکته توجه داشته باشید که بخش غالب رانندگان سرویس مدرسه بانوانی هستند که اغلب آنها سرپرست خانواده هستند و از محل همین سرویس مدرسه میخواهند چرخ زندگی خود را بچرخانند.
این راننده سرویس در ادامه اظهاراتش اینطور بیان میکند: این تعرفه و مبلغی که اعلام شده است از پایه ویران است. ما سال گذشته برای سرویس مبلغ ۵۰۰ تا ۷۰۰هزار تومان در ماه دریافت میکردیم. تابستان که والدین برای ثبتنام سرویس مدرسه اقدام کردند تصورشان مبلغ یک میلیون تومان بود. مدارس نیز خودشان همین برداشت را داشتند.
او در ادامه به افزایش درنظر گرفته شده برای سال جاری اشاره دارد: افزایش ۳۵درصدی به هیچ عنوان با هزینههای رانندگان سرویس همخوانی ندارد. در این ارتباط به نرخ و هزینه استهلاک خودرو اشاره میکند و میگوید: یک خودرو پراید به ۳۰۰ میلیون تومان رسیده است. برای تعویض یک صفحه کلاچ نرخها هر روز متفاوت است. چندروز قبل ۳میلیون و۵۰۰ هزار تومان بود. امروز ۴میلیونو ۲۰۰هزار تومان شده است. با این شرایط چرا رانندهای چند صدمیلیون تومان ماشینش را برای این کار درنظر بگیرد؟ تعرفه ۳۵درصد درنظرگرفته شده است.
فرماندار میگوید: اگر این تعرفه ۷۰درصد نیز بشود باز هم با مخارج و هزینههای استهلاک خودرو همخوانی ندارد.
نکته دیگری که این نماینده رانندگان سرویس مدرسه به آن اشاره دارد دیر اعلام شدن نرخنامه و تعرفه سرویس مدرسه بود. او در این باره اینطور به فرماندار مشهد توضیح میدهد: ثبتنام دانشآموزان تابستان انجام شد، اما نرخنامه را دو هفته قبل و ابتدای آبان اعلام کردند. چرا باید نرخنامه این همه دیر اعلام شود؟ اگر رانندگان سرویس مدرسه میدانستند که قرار است اینگونه برای آنها تعرفه درنظرگرفته شود قطعا سرویس برنمیداشتند.
آخرین موضوعی که او اشاره دارد اختلاف قیمت مشهد با دیگر شهرهاست. او دراینباره بیان میکند: در شهری مانند قوچان و گرگان نرخ یک میلیون برای سرویس مدرسه درنظر گرفته شده است. چرا باید برای قوچان یک میلیون تومان باشد آن وقت برای مشهد بااین همه ترافیک و بُعد مسافت این تعرفه کمتر از ۵۰۰ هزارتومان باشد؟
در ادامه فرماندار مشهد توضیحاتی ارائه میدهد. محسن داوری میگوید: در جریان مشکلات و دغدغههایی که گفتید هستم، اما باید به چند نکته اشاره کرد. نکته نخست موضوع تورم و هزینههاست. این موضوع تنها مشمول رانندگان سرویس مدرسه نیست و همه افراد با تورم درگیر هستند.
فرماندار مشهد میافزاید: اگر مشکل کم بودن مبلغ پرداختی شما به دلیل تخلف شرکتهای حملونقلی است در این راستا قطعا با این شرکتها برخورد میشود.
او به عدد پرداختی اشاره دارد و میگوید: بر اساس مصوبه باید ۵/۸۲ درصد مبلغی که والدین برای فرزندان خود پرداخت میکنند به راننده پرداخت شود. اگر مبلغی که پرداخت میشود از این درصد کمتر است به آن رسیدگی خواهد شد.
داوری یادآور میشود: آخرین نکتهای که به آن اشاره داشتید این است که ۳۵ درصد افزایش با توجه به پایهای که در نظرگرفته شده جوابگو نیست که این موضوع قابلیت بررسی دارد.
در ادامه جلسه مقرر شد چند نماینده از سوی رانندگان سرویس مدارس معرفی شوند تا در جلسهای با حضور مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری مشهد دغدغههای خود را بررسی کنند. همچنین فرماندار مشهد در گفتگو با خبرنگار شهرآرا به برگزاری کمیتهای برای سرویس مدرسه اشاره میکند و میگوید: این کمیته در حال برگزاری است تا روشها را بررسی کند اگر روشها اشکالاتی داشت قطعا تدابیری جدید در نظر گرفته میشود.
او در ادامه به این نکته نیز اشاره دارد که ظرف سه روز آینده نتایج این کمیته مشخص خواهد شد.
فرماندار مشهد این تأکید را نیز میکند: در نظر گرفتن شرایط خانواده دانشآموزان نیز در این موضوع بسیار مهم است، زیرا اگر افزایش صددرصدی برای کرایه سرویس مدارس اتفاق بیفتد، خانواده دانشآموزان نیز دچار مشکل خواهند شد بنابراین باید منافع هر دو طرف را در نظر بگیریم.
در دیدار مردمی فرماندار مشهد، درخواست وام، مشکلات ساخت وسازهای غیرمجاز و دریافت انشعابات آب و برق و گاز، نهضت ملی مسکن، تغییرات دهک و... بخش غالب درخواستهای مردمی را به خود اختصاص داد. در جلسه روز گذشته دیدار مردمی فرماندار، به مطالبات مردمی ۱۵۳ نفر رسیدگی شد.
درخواست وام برای سیل زدگان: ما ساکنان سیدی و رباط طرق هستیم. همانطور که در جریان هستید ابتدای سال گرفتار سیل شدیم و خانههای ما آسیب بسیاری دید. مقرر شد که به افراد گرفتار در سیل وامی پرداخت شود تا نسبت به مرمت بنا و ساختمان خود اقدام کنند.
در این باره نیز تاکنون پیگیریهایی کردهایم و تمام مراحل لازم را رفتهایم. حتی بنیاد مسکن ارزیابی از واحدهای ساختمانی ما داشت. در ادامه ما موافقتهای لازم را برای گرفتن وام اخذ کردیم.
با این حال بیان کردند که امکان پرداخت وام وجود ندارد. همانطور که میدانید هوا رو به سرد شدن است و احتمال بارندگی در هفتهها و ماههای آینده وجود دارد و باید هرچه سریعتر مرمت کنیم.
فرماندار: این وامی که قرار است به شهروندان خسارت دیده از سیل پرداخت شود با سود کم است. با توجه به همین مسئله باید سازمان برنامه و بودجه تضمینی به بانکها ارائه دهد که مابهالتفاوت این مبلغ را پرداخت کند. تا زمانی که تضمین ارائه نشود امکان پرداخت وجود ندارد. با این حال پیگیری لازم انجام خواهد شد تا این تضمین سریعتر ارائه شود و بانک بتواند پرداخت داشته باشد.
درخواست انشعاب گاز: ساکن محدوده شاهنامه هستم. سال ۱۳۹۲ از دهیاری روستایی پروانه ساخت گرفتم. در ادامه این قسمت به شهرداری مشهد الحاق و دوباره از شهرداری مشهد تفکیک شد. با این شرایط حالا دهیاری روستا پروانه ما را قبول ندارد و به ما مجوز دریافت انشعاب گاز نمیدهد.
فرماندار: با توجه به نامههای تأیید اصالت، پروانه شما دارای اصالت است و شرکت گاز برابر ضوابط و مقررات اقدام کند.
درخواست وام خرید خودرو: معلولیت شنوایی دارم و مدتی در حوزه حمل ونقل شهرداری مشهد کار میکنم. به من گفته شده که باید ماشین خودم را ارتقا دهم؛ اما پول برای خرید ماشینی با مدل بالاتر ندارم. برای خرید همین ماشین دو سال قبل از بهزیستی وام اشتغال به کار گرفتم. به همین دلیل اکنون بهزیستی با وام جدید موافقت نمیکند.
فرماندار: برای موافقت با وام با رئیس بهزیستی مشهد تماس گرفتم و همان طور که اشاره کردید، موضوع وام قبلی شما مطرح است؛ اما مقرر شد که دوباره به او مراجعه کنید تا برای ارتقای خودروی شما و گرفتن وام اشتغال، همکاری داشته باشد. همین امروز به بهزیستی مشهد مراجعه کنید.
درخواست شناسنامه: پدر من تبعه است و در جنگ شرکت کرده و جانباز است. تقاضا دارم با صدور شناسنامه من موافقت کنید.
فرماندار: این موضوع و بررسی شرایطی که دارید، در حوزه اختیارات من نیست. باید به سپاه قدس مراجعه کنید تا پرونده ایثارگری پدر شما بررسی شود.
دارای فرزند معلول: مادر کهن سالی که دارای فرزند معلول و بدون درآمد است، درخواست همراهی فرمانداری برای نگهداری فرزند معلولش در مراکز خصوصی داشت. به گفته او مراکز نگهداری معلولان که وابسته به بهزیستی است، در مشهد ظرفیت ندارند و به همین دلیل باید فرزندش به شهرستان فرستاده شود. با این شرایط و به دلیل کهولت سن، امکان رفت وآمد برای دیدار مادر و فرزندش وجود ندارد.
فرماندار: با یکی از فعالان روحانی که در این حوزه میتواند کمک کند، تماس گرفتم و موضوع را به او ارجاع دادم. این فعال اجتماعی تماس بگیرید تا با بهره گیری از ظرفیت خیران، شرایط نگهداری از این معلول در مشهد فراهم شود.