به گزارش شهرآرانیوز؛ پس از، اما و اگرهای بسیار در ارتباط با خاموشی برق، سرانجام بارِ این خاموشی بهجای صنایع بر دوش بخشِ خانگی افتاد و از ۲۰ آبانماه خاموشی منظم بخش خانگی اعلام شد. شامگاه یکشنبه نیز مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد در نشست خبری با اصحاب رسانه به بیان جزئیات و برنامه زمانبندی این طرح پرداخت و گفت: قطعی برق بخشهای خانگی، تجاری و اداری در مشهد برای هر اشتراک، هر چهار روز به میزان دو ساعت خواهد بود.
عبدالوحید مهدوینیا بیان کرد: تا زمانی که مشکل تامین سوخت نیروگاهها وجود داشته باشد، خاموشی خانگی نیز ادامه خواهد داشت. او به تصمیم دولت در این زمینه اشاره کرد و گفت: تلاش شده است که با فراهمکردن زیرساختها، اعلام خاموشی در بخش خانگی و تجاری به طور منظم انجام شود تا بر این مبنا مردم بتوانند برنامهریزیهای لازم را انجام بدهند. در حال حاضر تصمیمی برای قطعی برق در صنایع مطرح نیست.
مهدوینیا با اشاره به محدودیتهایی که در این زمینه وجود دارد، اظهار کرد: باید میزان مصرف برق خانگی و تجاری کاهش یابد و در همین راستا مطابق دستورات، این قطعی در شهرستان مشهد نیز برنامهریزی شده است. همچنین باتوجهبه پراکندگی مشترکان در سطح شهر، اطلاعات مربوط به قبضها جمعآوری و قطعی فیدرها (تأمینکننده انرژی تابلوهای برق) در ساعات معینی انجام میشود.
خاموشی بین ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد تصریح کرد: قطعی برق بخشهای خانگی، تجاری و اداری در مشهد از ساعت ۹صبح تا ۵عصر و برای هر اشتراک، هر چهار روز به میزان دو ساعت خواهد بود. مشترکان برای اطلاع از زمان قطعی برق خود میتوانند با اعلام و ثبت شناسه خود از طریق لینک http://www.Meedc.ir از زمانبندی خاموشی برق خود مطلع شوند. پیامکی نیز در همین زمینه برای مشترکان ارسال خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد باتوجهبه اهمیت خاموشی برق در برخی مشاغل و مکانهای حساس، گفت: اطلاعات مربوط به نانواییها دریافت و ساعات خاموشی به آنها اعلام شده است تا در این زمینه متضرر نشوند. در تلاشیم که کمترین تبعات در این زمینه متوجه مردم باشد. همچنین در زمینه قطعی برق، چراغهای راهنماییورانندگی به پلیس راهور اعلام شده و معاونت ترافیک شهری اقدامات لازم را در این زمینه انجام خواهد داد.
او بیان کرد: به رستورانها نیز پیام زمانبندی خاموشی برق ارسال شده است. البته تلاش کردهایم که در این زمینه مکانهایی که تجمع رستوران وجود دارد، این قطعی به ابتدای صبح موکول شود.
مهدوینیا با بیان اینکه آسانسورها یکی از موارد حساس در این زمینه هستند، اظهار کرد: یکی از استانداردهایی که باید در آسانسورها رعایت شود، سیستم بلکاوت (نجات اضطراری آسانسور) است تا در زمان قطعی برق در اولین طبقه بایستد و درب آسانسور باز شود، اما برخی آسانسورها این قابلیت را ندارند که مدیر مجتمع باید زمان خاموشی برق را بر روی درب آسانسور درج کند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد افزود: درباره بیمارستانها و مشترکان حساس نیز مدیریت لازم انجام خواهد شد تا با سطحبندی و تأمین برق موردنیاز این مراکز، مشکلی ایجاد نشود. بیمارستانها دارای ژنراتور اضطراری هستند و در مکانهای خاص هیچ مشکلی بهوجود نمیآید.
او با بیان اینکه سه درگاه برای اطلاعرسانی به مردم پیشبینی شده است، گفت: پیامکی حاوی لینک سایت به مشتریان ارسال خواهد شد. شهروندان میتوانند در سایت توزیع نیرو مشهد و اپلیکیشن «برق من» بخش خاموشی برنامهریزی را مشاهده کنند.
مهدوینیا با اشاره به مشکلات ناشی از مصرف بالای برق در مشهد، افزود: از یکمیلیون و ۵۰۰هزار مشترک خانگی در تابستان، حدود ۱۰هزار نفر بیش از چهار برابر الگو مصرف کردهاند و در ماه گذشته ۹۰۰مشترک برق غیرمجاز را شناسایی کردهایم.