صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

رفسنجان، میزبان نخستین کارخانه آلودگی‌زدایی از خشکبار مبتنی بر فناوری پلاسما

  • کد خبر: ۳۰۰۳۲۴
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۷
مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه فناوری پلاسما اظهار کرد: با لطف پروردگار متعال، امروز موفق شدیم نخستین کارخانه آلودگی‌زدایی از خشکبار مبتنی بر فناوری پلاسما را در کشور و شهر رفسنجان افتتاح کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، مهدیه بختیاری در آیین بهره برداری از نخستین کارخانه آلودگی‌زدایی و فرآوری خشکبار بر مبنای استفاده از فناوری پلاسما در کشور و شهر رفسنجان گفت: از این فناوری برای نخستین‌بار در این کارخانه استفاده شده و امیدواریم این کارخانه تبدیل به الگویی در صنعت کشاورزی شود و بتوانیم نسبت به احداث و بهره‌برداری از واحد‌های بیشتر بر مبنای فناوری پلاسما در کشور اقدام کنیم.

وی توضیح داد: پلاسما در توالی حالت جامد، مایع و گاز به عنوان حالت چهارم ماده شناخته می‌شود؛ پلاسما در واقع محیط غیرتعادلی است که کنترل آن در اختیار ما قرار دارد. با استفاده از گونه‌های اکسیداتیوی که در پلاسما وجود دارد، اسپر قارچ را حذف می‌کنیم و این فرایند سبب می‌شود تا قارچ یا باکتری بتواند در خشکبار رشد نکند.

بختیاری افزود: در مورد سموم نیز با از بین بردن و شکستن پیوند‌های ترکیبات آلی، گونه‌های اکسیداتیو باعث از بین رفتن سموم می‌شوند.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه فناوری پلاسما تاکید کرد: از این فناوری برای نخستین‌بار در کشور استفاده شده و امیدواریم این کارخانه تبدیل به الگویی در صنعت کشاورزی شود و بتوانیم نسبت به احداث و بهره‌برداری از واحد‌های بیشتر بر مبنای فناوری پلاسما در کشور اقدام کنیم.

بختیاری گفت: اگر این اتفاق رخ دهد، خواهیم توانست تمام ظرفیت تولید داخل کشور را با این فناوری پوشش دهیم. با استفاده از این فناوری و افزایش کیفیت و سلامت خشکبار قادر خواهیم بود تا نسبت به تولید محصولاتی با کیفیت بالا و امنیت غذایی بیشتر اقدام کرده و به بازار‌های داخلی و خارجی عرضه کنیم.

وی تصریح کرد: اکنون هم محصول پسته و هم خوراک دام و طیور نظیر ذرت را با استفاده از فناوری پلاسما مورد آلودگی‌زدایی قرار می‌دهیم و البته قادریم آلودگی اکثر خشکبار را با استفاده از این فناوری از بین ببریم.

بختیاری درباره تفاوت دستگاه‌های آلودگی‌زدا از محصولات گوناگون عنوان کرد: تفاوت آلودگی‌زدایی محصولات گوناگون در هندسه دستگاه است به‌طوری‌که بر اساس شکل ظاهری محصولات هندسه دستگاه‌ها متفاوت خواهد بود.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه فناوری پلاسما تاکید کرد: یکی از اقدامات مهمی که با استفاده از فناوری پلاسما می‌توانیم انجام دهیم؛ بحث رفع آلودگی از گیاهان دارویی است، زیرا یکی از معضلاتی که در کشور داریم این است که عنوان قطب تولید گیاهان دارویی را در اختیار داریم، اما در عین حال به‌واسطه بار میکروبی بالایی که این گیاهان دارند؛ نمی‌توانیم گیاهان دارویی را صادر کنیم.

وی در پایان گفت: این فناوری به ما کمک می‌کند تا بتوانیم بار میکروبی گیاهان دارویی را حذف کنیم و ان‌شاء‌الله بتوانیم در زمینه صادرات این محصولات موفق باشیم.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.