صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

رفع ناترازی انرژی با توسعه نیروگاه‌ها و مولد‌های خورشیدی

  • کد خبر: ۳۰۰۹۰۵
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۳
به لحاظ صرفه اقتصادی، رفتن به‌سمت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر مقرون‌به‌صرفه است؛ بنابراین ضروری است در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر توجه بیشتری انجام شود.

حوزه‌های صنعت و هتلداری با بهره‌مندی از انرژی خورشیدی می‌توانند به رفع ناترازی برق کمک کنند. با نگاه به موضوع ناترازی برق، بخش صنعت و هتلداران را پای‌کار آوردیم تا از انرژی خورشیدی بهره‌مند شوند. همچنین به لحاظ صرفه اقتصادی، رفتن به‌سمت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر مقرون‌به‌صرفه است؛ بنابراین ضروری است در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر توجه بیشتری انجام شود. انرژی خورشیدی موجب مدیریت ناترازی برق خواهد شد و همچنین از‌سویی تولید دچار اشکال نخواهد شد، لذا لازم است تا بخش‌های صنعت و هتلداران ضمن فراهم کردن زمینه، در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند.

گرچه نیروگاه‌های خورشیدی در مقیاس خانگی و صنایع کوچک بین پنج تا پانصد کیلووات ظرفیت دارند، اما وقتی به تعداد زیاد احداث شوند، حاصل‌ضرب ظرفیت به‌دست‌آمده می‌تواند به ماهانه چند‌صد مگاوات و سالیانه چند‌هزار‌مگاوات برسد. توسعه نیروگاه‌ها و مولد‌های خورشیدی به‌دلیل خرد‌بودن و تعدد آنها شاید کار سختی باشد؛ اما توصیه می‌شود نگاه ما به تعیین مجری انرژی‌های تجدیدپذیر در شرکت‌های توزیع، عمیق و ساختاری باشد و حتما از ظرفیت مسئولان ارشد استانی استفاده شود. 

امروز که رفع ناترازی در حوزه انرژی مطرح است، یکی از برنامه‌های در‌دستور‌کار که از شاخص‌های ارزیابی عملکرد هم محسوب می‌شود، موضوع تولید در توزیع و مولد‌های خورشیدی است؛ بنابراین تأکید داریم با یک سازمان‌دهی مناسب ضمن به‌کارگیری همه ظرفیت‌ها، منابع بانکی هم متمرکز شود و درحوزه خانگی و حمایتی با پیگیری مناسب، تسهیلاتی را نیز دریافت کنیم. شرکت توزیع نیروی برق از طریق جلب مشارکت دستگاه‌های مختلف می‌تواند مولد‌های خورشیدی را توسعه دهد و با استفاده از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی این ظرفیت را فعال‌تر کند. درحالی‌که در نیمه دوم آبان امسال بعد از ناترازی‌های زیاد تابستان، شاهد قطعی برق در سراسر کشور هستیم، بهترین راه‌حل این معضل، توسعه سریع انرژی خورشیدی است. 

قطعی برق به‌صورت سراسری آن‌هم در پاییز که به‌طور‌عمده مردم منتظر قطعی گاز در برخی نقاط سردسیر و پرمصرف کشور هستند، بی‌سابقه است. بر اساس اعلام کارشناسان، از مجموع ۱۴۳نیروگاه بزرگ کشور، فقط شانزده نیروگاه بخار امکان مصرف مازوت را دارند. از بین این شانزده نیروگاه نیز مخزن سوخت دو نیروگاه بعثت و اصفهان سال‌ها پلمب بوده؛ ازاین‌رو سهم نیروگاه‌های گازی و سیکل ترکیبی در تأمین برق فصول سرد، سهمی بسیار بیشتر از نیروگاه‌های بخار با سوخت مازوت است. 

در‌عین‌حال ظرفیت بسیار خوبی در توسعه انرژی خورشیدی برای حل این معضل بزرگ ناترازی انرژی و قطعی مکرر برق به‌ویژه در صنایع داریم. از‌سوی‌دیگر مشکلات ناشی از افزایش تعرفه‌های سالانه برق که همیشه منجر به اعتراض تولیدکنندگان و صنعتگران می‌شود، با مدیریت و برنامه ریزی مناسب در‌جهت تولید انرژی خورشیدی قابل‌حل است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.