به گزارش شهرآرانیوز؛ داشتن یک نقطه امید، دلگرمی و سرپناهی هر چند موقت برای سپری کردن شبهای سرد در شهر و جان سالم به در بردن از سوز سرما و مهمان شدن به یک وعده غذای گرم بیهیچ منت و دریافت دیگر خدماتی که التیامبخش بیسرپناهی یک انسان باشد، اتفاق ارزشمندی است که به همت شهرداری مشهد رقم خورده است.
با توجه به سردی هوای مشهد و افت دما در روزهای اخیر، معاون اجتماعی و مشارکتهای سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد در گفتوگو با شهرآرا در زمینه آمادگی مددسراها گفت: بر اساس تکالیف شهرداری برای فعالسازی مددسراهای ویژه افراد بیسرپناه، دو مددسرا در حال حاضر فعال است؛ خانه سبز با ظرفیت پذیرش ۱۲۰ نفر و مددسرای فجر با ظرفیت حدود ۸۰ نفر که در این زمینه تجهیز شده است.
مهدی ابراهیمی با بیان اینکه در شبهای گذشته حدود پنجاه نفر به مددسرا مراجعه داشتهاند، بیان کرد: توسط گشتهای خودرویی شهرداری نیز افراد بیسرپناه به این اماکن دعوت میشوند. در شبهای سرد، گشتها را افزایش میدهیم. هفت گشت خودرویی داریم و از ساعت ۹ تا ۱۲ شب بازدیدهایی از زیر پلها، بعضی ایستگاههای اتوبوس، برخی معابر شهری و... صورت میگیرد.
وی افزود: در گشت جمعآوری، حدود پانزده نفر همکاری دارند و در خود مددسرا نیز سه نفر به صورت شیفتی به همراه یک پرستار خدمترسانی میکنند.
وی درباره امکانات و خدماتی که در مددسرا ارائه میشود، بیان کرد: یک وعده غذای گرم، خدمات پرستاری، خدمات بهداشتی و صبحانه در اختیار مراجعان قرار میگیرد. از ساعت ۴ بعدازظهر تا ۸ صبح مددسرا به صورت یکسره پذیرش دارد و روزهایی که هوا سرد یا بارندگی است، امکان افزایش ساعات کاری را نیز پیشبینی کردهایم. اگر شبهای یخبندانی نیز داشته باشیم، مددسرا به صورت شبانهروزی اداره میشود. معاون اجتماعی و مشارکتهای سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد با اشاره به مجموع ظرفیت در هر دو مددسرا تصریح کرد: در مجموع ۲۰۰ نفر ظرفیت داریم، اما در صورت لزوم امکان افزایش ظرفیت در سایر اماکنی که در اختیار شهرداری است نیز فراهم است. مشابه دو سال گذشته که در دمای منفی ۲۰ درجه ظرفیت پذیرش را تا ۱۵۰۰ نفر افزایش دادیم.
ابراهیمی افزود: اگر فردی که مراجعه کرد عفونت یا بیماری خاصی داشته باشد ویزیت میشود و توسط پرستار نیز خدمات ارائه خواهد شد. البته موارد خاصی که به اعزام به بیمارستان نیاز داشته باشد توسط مجتمع اردوگاهی صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه به طور متوسط بین ۵۰ تا ۸۰ نفر به مددسرا برای پذیرش مراجعه میکنند، گفت: البته افراد زیر هجده سال به مرکز غربالگری بهزیستی منتقل میشوند و در این مددسرا فقط افراد بالای هجده سال پذیرش میشوند.
وی بیان کرد: مردم این نکته را در نظر داشته باشند که خدمات اجباری نیست و فرد باید تمایل به حضور در این مراکز داشته باشد. از مردم تقاضا داریم که اگر فرد بیسرپناهی را دیدند که به اقامت شبانه در یک مکان گرم نیاز دارد حتما با شماره ۱۳۷ تماس بگیرند تا همکاران مراجعه کنند.
ابراهیمی افزود: برخی از مردم که لطف دارند نیز مشابه سالهای گذشته میتوانند فرد بیسرپناه را در صورت تمایل برای اسکان شبانه به نشانی شهید طرحچی ۱۹ یا ۲۱ (خین عرب سابق) مرکز رسیدگی به آسیبدیدگان اجتماعی منتقل کنند.