صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی

  • کد خبر: ۳۰۷۳۸۴
  • ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۱
متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در زمستان شیوع بیماری‌های ویروسی سبب ایجاد مشکلات تنفسی می‌شود.

دکتر عبدالرضا نوروزی در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، در خصوص شیوع بیماری تنفسی در بین اطفال در مشهد گفت: که امسال در ایران و دیگر نقاط دنیا این موضوع به صورت اپیدمی و همه‌گیری بیمار‌های ویروسی تنفسی شایع شده است که این بیماری، کرونا نیست بلکه بیماری ویروسی تنفسی است که به گفته برخی کارشناسان نشان دهنده آن است که کرونا در حال نابودی است و دوباره بیماری‌های تنفسی دیگر شایع می‌شود.

وی افزود: به طور کلی برنامه تغذیه‌ای در بیماری‌های ویروسی به ۲ دسته تقسیم می‌شوند دسته نخست برای افزایش مقاومت بدن، پیشگیری و کاهش احتمال ابتلا به این بیماری‌ها است و دسته دوم برای درمان سریع افراد مبتلا به این بیماری‌ها و کاهش علائم تنفسی از جمله تب، سرفه و ... است.

وی با بیان اینکه تزریق واکسن آنفلوآنزا یکی از بهترین موارد پیشگیری از ابتلا است، ادامه داد: از لحاظ تغذیه‌ای برای افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن باید از درشت مغذی‌ها و ریزمغذی‌ها به اندازه کافی استفاده شود.

این متخصص تغذیه عنوان کرد: بهترین ریزمغذی‌هایی که سبب افزایش قدرت سیستم ایمنی می‌شوند ویتامین ث است که در میوه‌جات و سبزیجات پاییزی و زمستانی به فراوانی یافت می‌شود و مصرف روزانه ۹۰ میلی‌گرم ویتامین ث در روز توصیه می‌شود که مصرف ۲ عدد پرتقال متوسط یا یک عدد پرتقال و ۲ عدد نارنگی به صورت روزانه این حجم از ویتامین ث را تامین می‌کند.

وی افزود: همچنین مصرف سبزیجات سبزرنگ به ویژه سبزیجاتی که رنگ سبز آن پررنگ و تیره‌تر باشد میزان ویتامین ث آنان بیشتر است و کاهو، اسفناج، فلفل دلمه‌ای منابع بسیار غنی ویتامین ث هستند.

دکتر نوروزی ادامه داد: با مصرف این موارد دیگر نیازی به استفاده و مصرف مکمل‌های مختلف و انواع قرص‌های جوشان حاوی ویتامین ث نیست چرا که مصرف بیش از حد مکمل‌های ویتامین ث سبب ایجاد مشکلاتی همچون مشکلات معده و مختل شدن ترشح اسید معده و نیز باعث ایجاد اختلال در جذب سایر ویتامین‌ها می‌شود.

وی گفت: ریزمغذی مهم دیگر ویتامین آ است که نقش بسیار مهمی در افزایش قدرت سیستم ایمنی علیه ویروس‌ها دارد و بیشتر میوه‌جات و سبزیجات فصول زمستان و پاییز، حاوی مقادیر زیادی ویتامین آ هستند که شلغم پخته غنی‌ترین منبع ویتامین آ به شمار می‌رود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.