صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نحوه ثبت اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان + لینک و آموزش

  • کد خبر: ۳۱۱۸۲۶
  • ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۸
سامانه املاک و اسکان که به «سامانه یکتا املاک» نیز معروف است، به دلیل جمع‌آوری اطلاعات سکونتی اشخاص صاحب مسکن و شناسایی خانه‌های خالی راه اندازی شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، پس از الزام ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان برای دریافت دسته‌چک بسیاری از مردم پیگیر چگونگی ثبت اطلاعات در این سامانه شدند.

سامانه املاک و اسکان که به «سامانه یکتا املاک» یا «سامانه املاک خالی» یا «سامانه ملی املاک» نیز معروف است، به دلیل جمع‌آوری اطلاعات سکونتی اشخاص صاحب مسکن و شناسایی خانه‌های خالی راه اندازی شده است. تمامی سرپرستان خانوار مؤظف هستند تا در آدرس سامانه املاک و اسکان به نشانی اینترنتی amlak.mrud.ir ثبت نام کنند.

از اهداف مهم این طرح می‌توان به شناسایی خریداران ملک توسط افرادی اشاره کرد که به احتکار این املاک روی آورده‌اند. این رویه کاملاً در تقابل با نیاز روزافزون جامعه به مسکن قرار دارد و به یکی از دلایل اصلی گران شدن خانه تبدیل شده است. این طرح با اصلاح ماده ۵۴ قانون مالیات‌های مستقیم با موضوع دریافت مالیات از خانه‌های خالی اجرایی شد.

کلیه سرپرستان خانوار اعم از شهری و روستایی،  مالک و مستأجر و تمامی مالکین واحد‌های مسکونی موظف هستند که اطلاعات محل سکونت و املاک تحت مالکیت خود (با مالکیت‌های رسمی، وکالتی، تعاونی شهری و روستایی) را در سامانه املاک و اسکان درج کنند. پس از دو ماه وقفه، امکان دسترسی به سامانه املاک و اسکان دوباره فراهم شده بود. همه مالکان و مستاجران تا پایان مهر برای خود اظهاری در این سامانه فرصت داشتند.

به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی: هر خانواری که نسبت به درج اطلاعات اقدام نکند یا اطلاعات را نادرست اعلام کند، علاوه بر آنکه کد یکتا دریافت نمی‌کند از خدمات دولتی نیز محروم می‌شود. بر این اساس این خانوار‌ها مشمول دو برابر جرایم مالیاتی خواهند شد. با درج این اطلاعات هیچ نوع مالیاتی به خانه اول و دوم شما در شهری دیگر و همچنین خانه‌های واقع در شهر‌های کوچک و روستا‌ها تعلق نمی‌گیرد.

نکات مهم در سامانه املاک و اسکان

اقامتگاه اصلی اقامتگاهی است که در آن زندگی می‌کنید و اقامتگاه فرعی اقامتگاه دوم خانواده شماست.

وارد کردن کد رهگیری برای ثبت فروش یا سکونت ملک الزامی نیست.

واحد‌های مسکونی در شهر‌های زیر یکصد هزار نفر جمعیت مشمول مالیات خانه خالی نخواهند شد.

در صورت تغییر آدرس، ظرف مدت حداکثر یک ماه بایستی اطلاعات محل سکونت جدید باید در سامانه ثبت شود.

در صورتی که مالک بیش از پنج واحد مسکونی خالی داشته باشد، مشمول مالیات دو برابری می‌شود.

برای کسانی که بیش از دو واحد مسکونی به جز منازل مسکونی فرعی و ویلایی را در اختیار دارند و این واحد‌ها بیش از ۴ ماه ساکنی نداشته باشند، مشمول قانون جدید خانه‌های خالی خواهند شد و به آنها مالیات تعلق خواهد گرفت.

نحوه ثبت اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان

برای ورود به سایت سامانه، در صفحه مرورگر خود، آدرس amlak.mrud.ir را وارد کنید تا وارد صفحه‌ای مشابه صفحه زیر شده و گزینه ورود اشخاص حقیقی به سامانه از طریق دولت من را انتخاب کنید.

شماره تلفنی که به نام دارنده کد ملی است وارد کرده و گزینه ورود را انتخاب کنید.

کد ارسال شده به خط تلفن را واردکنید تا به صورت خودکار وارد صفحه جدید شوید، در این صفحه در صورت لزوم یک رمز عبور جدید انتخاب کنید.

با وارد کردن رمز عبور جدید وارد صفحه‌ای جدید می‌شوید.

در اولین مرحله از ثبت نام، کد پستی محل سکونت را وارد کنید. پس کد پستی خود را در جایگاه مربوطه قرار داده و بعد از تایید کد امنیتی، از گوشه پایین و سمت چپ صفحه گزینه «بررسی کد پستی» را بزنید. به این ترتیب، آدرس مربوط به کد پستی نمایش داده می‌شود؛ در صورت صحیح بودن آدرس، گزینه «مرحله بعد» را بزنید.

گزینه مربوط به مالک یا مستاجر را انتخاب و روی گزینه «مرحله بعد» کلیک کنند.

اطلاعات ملک شامل نوع آن، متراژ، طبقه و واحد را وارد و بر روی گزینه «مرحله بعد» کلیک نمایید.

تاریخ شروع اقامت را تعیین کنید و گزینه «مرحله بعد» را بزنید.

اطلاعات انشعاب تلفن یا قبض برق شامل شناسه قبض و نوع کنتور را وارد و بر روی گزینه «مرحله بعد» کلیک کنید.

همه اطلاعات شما نمایش داده می‌شود. در صورت تایید آن، ثبت نام شما با موفقیت در سایت ملی املاک و اسکان انجام خواهد شد.

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.