صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ایران، قطب گردشگری سلامت در منطقه

  • کد خبر: ۳۱۴۴۳۷
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۵
رئیس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیرو‌های مسلح گفت: باوجود چالش‌های پس از انقلاب، ایران در حوزه سلامت به خودکفایی رسیده و به قطب درمانی منطقه تبدیل شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، سردار حسن عراقی زاده گفت: پیروزی انقلاب اسلامی دستاورد‌های بزرگی در حوزه‌های مختلف به همراه داشته است که همگی مرهون رهبری امام راحل، خون شهدای عزیز و ایثارگری‌های رزمندگان و ایثارگران در سال‌های گذشته است. علیرغم شرایط سختی که از ابتدای انقلاب، از جمله شورش‌های گروهک‌ها، جنگ تحمیلی، و تحریم‌های گسترده بر کشور تحمیل شد و پیشرفت‌های چشمگیری در حوزه سلامت و بهداشت کشور حاصل شده است.

وی افزود: در دوران جنگ تحمیلی، نظام سلامت کشور علاوه بر ارائه خدمات درمانی به عموم مردم، وظیفه درمان بیش از ۵۰۰ هزار مجروح و جانباز را نیز بر عهده داشت. پزشکان و پرستاران بسیاری به جبهه‌ها اعزام شدند و بیمارستان‌های صحرایی و اورژانس‌های جنگی در نزدیکی خطوط مقدم دایر شد. پس از جنگ نیز خدمات درمانی به جانبازان همچنان ادامه دارد و بار سنگینی بر دوش نظام سلامت کشور است.

عراقی زاده با اشاره به پیشرفت‌های کشور در حوزه درمان افزود: پیش از انقلاب، بسیاری از بیماران برای انجام عمل‌های جراحی پیچیده مانند قلب و مغز و اعصاب، ناچار به سفر به خارج از کشور بودند، اما امروز نه‌تنها نیازی به این کار نیست، بلکه ایران به یکی از قطب‌های گردشگری سلامت منطقه تبدیل شده است. بیمارستان‌های بزرگ کشور مانند تهران، مشهد، شیراز، اصفهان و تبریز دارای بخش‌های ویژه‌ای برای پذیرش بیماران خارجی هستند که از کشور‌های همسایه برای درمان به ایران سفر می‌کنند.

خودکفایی پزشکی؛ از واردات پزشک تا اعزام متخصصان ایرانی

وی ادامه داد: پیش از انقلاب، ایران با کمبود پزشک مواجه بود و بسیاری از پزشکان عمومی و متخصص از کشور‌های دیگر مانند هند و پاکستان برای ارائه خدمات به ایران می‌آمدند. اما امروزه، کشور نه تنها از نظر پزشک خودکفا شده، بلکه پزشکان ایرانی به کشور‌های دیگر اعزام می‌شوند و در مراکز درمانی معتبر جهان مشغول به کار هستند.

کاهش چشمگیر مرگ‌ومیر نوزادان و مادران باردار

عراقی زاده به برخی آمار‌های مستند اشاره کرد و گفت: طبق بیانیه فرهنگستان علوم پزشکی کشور در سال ۱۴۰۱، شاخص‌های بهداشتی و درمانی ایران بهبود چشمگیری یافته است. مرگ‌ومیر مادران باردار از ۲۵۴ در ازای ۱۰۰ هزار نفر در سال ۱۳۵۶، به ۲۵.۰۱ در سال ۱۴۰۱ کاهش یافته است. همچنین، مرگ‌ومیر نوزادان از ۱۵۴ در هزار به ۹.۳۴ در هزار و مرگ کودکان زیر یک سال از ۱۹۵ در هزار به ۱۲.۵۸ در هزار کاهش یافته است.

وی در ادامه افزود: پوشش واکسیناسیون کودکان در کشور به ۱۰۰ درصد رسیده و همین امر موجب ریشه‌کن شدن بیماری‌هایی مانند آبله و فلج اطفال و کنترل شدید بیماری‌هایی مانند سل و سیاه‌سرفه شده است. همچنین، قانون بیمه همگانی سلامت تصویب شده و بخش زیادی از مردم، حتی افراد فاقد بیمه‌های تأمین اجتماعی یا نیرو‌های مسلح، تحت پوشش بیمه درمانی قرار گرفته‌اند.

عراقی زاده گفت: تعداد دانشکده‌های پزشکی کشور از ۹ مورد قبل از انقلاب به ۶۴ دانشکده افزایش یافته و تعداد دانشجویان گروه پزشکی از ۲۵،۸۴۸ نفر به ۲۳۴،۳۲۵ نفر رسیده است و حدود ۱۰ برابر افزایش یافته است، همچنین، ایران در حوزه پژوهش‌های پزشکی، در منطقه جز کشور‌های برتر محسوب می‌شود و در برخی رشته‌های تخصصی، در سطح جهانی نیز جایگاه بالایی دارد.

موفقیت‌های پزشکی در پیوند اعضا و درمان‌های تخصصی

وی در پایان افزود: ایران در زمینه‌های پیوند کلیه، کبد، ریه، مغز استخوان و قرنیه، نه تنها به خودکفایی رسیده، بلکه به یکی از مراکز درمانی معتبر منطقه تبدیل شده است. همچنین، عملکرد سریع و موفق نظام سلامت کشور در مدیریت بحران‌هایی مانند زلزله و سیل، نشان از توانمندی‌های بالای ایران در ارائه خدمات درمانی دارد. به عنوان نمونه، در زلزله اخیر ترکیه، تیم‌های امدادی و درمانی ایران به سرعت در منطقه حاضر شده و بیمارستان‌های صحرایی برپا کردند.

عراقی زاده تأکید کرد که این دستاورد‌ها مرهون تلاش‌های بی‌وقفه متخصصان و کادر درمان کشور است و این پیشرفت‌ها باید برای نسل جوان تبیین شود تا از میزان توسعه و رشد کشور در حوزه سلامت آگاه شوند.

منبع: خبرگزاری مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.