صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نگاهی به آینده هیئت‌های مذهبی در «مهرواره هوای نو»

  • کد خبر: ۳۱۴۴۶۶
  • ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۸
رییس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: رویداد «مهرواره هوای نو» نه تنها به هویت سنتی هیئت‌ها توجه دارد، بلکه با برنامه‌ریزی برای امروز و فردا، به معرفی هیئت‌های پیشرو در این زمینه می‌پردازد.

به گزارش شهرآرانیوز،  حجت الاسلام مجید باباخانی در نشست خبری سومین «مهرواره هوای نو» امروز (دوشنبه، ۱۵ بهمن ماه) با حضور اصحاب رسانه در سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه هیئات مذهبی از دیرباز نقش ویژه‌ای در میان مردم ایران داشته‌اند، گفت: چنان که در شکل گیری انقلاب اسلامی هیئت‌های مذهبی در نهضت امام خمینی (ره) نقشی ویژه داشتند. بعد از پیروزی انقلاب نیز هیئت‌ها نقطه عطفی و از یک مجموعه مراسمی و مناسکی به یک نهاد اجتماعی تبدیل شدند.

رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه امروز میراث دار مجموعه‌ای هستیم که در مسائل اجتماعی جامعه نقش ویژه‌ای دارد، افزود: هیئات مذهبی در بحران ها، مسائل اجتماعی و حوادث طبیعی و در مقاطعی که جامعه در تنگنا قرار گرفته است، نقش‌شان روشن است و البته نقش آنها تنها در ضعف بحران‌ها نیست بلکه در مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز همواره این ظرفیت مورد بهره برداری قرار گرفته است و مهرواره هوای نو تلاش دارد که این ارتقای حضور اجتماعی هیئات را به جامعه نشان دهد و کارکرد اجتماعی آن به عنوان الگو مورد توجه دیگر هیئات مذهبی قرار گیرد.

هیئت فقط پایگاه مناسک نیست

حجت الاسلام باباخانی گفت: ما با برگزاری مهرواره هوای نو به دنبال آن هستیم که نشان دهیم هیئت موتور حرکت جامعه است و فقط پایگاهی برای مراسم و مناسک نیست چنین اعتقادی خسران محسوب می‌شود و مهرواره هوای نو می‌خواهد که هیئت در آینده و افقی که به سوی آن حرکت می‌کند را ترسیم کند.

رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های مذهبی خاطرنشان کرد: ظرفیت توسل و توجه به معارف اهل بیت (ع) بیشتر از این است که در حد یک جلسه خلاصه شود بلکه باید جریان ساز شود و مردم را هم به نقش آفرینی اجتماعی هدایت کند. از طرفی ما با برگزاری مهرواره هوای نو در تلاش هستیم که این مهرواره به عنوان درخت تنومند و ماندگار پیش رود و با روحیه جهادی و فرهنگی عمیق فعالیت‌ها در هیاتک دنبال شود.

در ادامه این نشست، وحید ملتجی، دبیر اجرایی سومین مهرواره هوای نو با اشاره به اینکه این مهرواره یک رویداد آینده محور است، خاطرنشان کرد: هوای نو آینده نگارانه به هیئت و تشکل‌های دینی نگاه می‌کند و این وجه تمایز مهرواره هوای نو و دیگر رویکرد‌ها رویداد‌هایی است که در جمهوری اسلامی برگزار می‌شود.

وی با طرح این سوال که جریان هیئت در سال ۱۴۲۰ در کجای مهندسی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد، افزود: ما این سوال را از کارشناسان و صاحب نظران در این عرصه می‌پرسیم و همواره پاسخ‌های متفاوتی دریافت می‌کنیم و تاکنون به این مقوله کمتر توجه شده است، زیرا در حال حاضر به قدری چالش‌های اجتماعی بسیار و با سرعت بالا اتفاق می‌افتد و ما در حال گذر از یکی به دیگری هستیم و همواره نیز در موضوع انفعال در برابر این چالش‌ها قرار داریم، زیرا در موضوعات فرهنگی کمتر طراحی برنامه داریم و بازیگر اصلی میدان هستیم.

دبیر سومین مهرواره هوای نو تصریح کرد: از همین رو، در برگزاری مهرواره هوای نو به دنبال آن هستیم که خودمان بازیگر میدان باشیم و جامعه هیئتی ها، مدیران فرهنگی و دلسوزانی که دغدغه فرهنگ و موضوعات فرهنگی را دارند، بتوانند در این عرصه نقش آفرینی کنند.

ملتجی ابراز کرد: مهرواره هوای نو رقیب برای دیگر رویداد‌ها نیست بلکه تلاش دارد در چهارچوب افق انقلاب اسلامی و گام دوم انقلاب که مورد تاکید رهبری بوده است، خود را پیدا کند و نقش آفرینی داشته باشد.

هیئت، پیشران فرهنگی آینده

وی با اشاره به اینکه اگر بپذیریم هیئت به دلیل مردمی بودن و گستردگی یکی از تاثیرگذارترین و ماناترین تشکل‌های مردمی است، تصریح کرد: هیئت یکی از موتور‌های پیشران فرهنگ ما در آینده خواهد بود؛ به همین جهت باید برای آن فکر و طراحی رو به جلو داشت.

ملتجی با اشاره به دیگر اهداف برگراری مهرواره هوای نو ادامه داد: این مهرواره به لحاظ چهارچوب و نظام مندی دارای ویژگی‌ها و قواعد درستی است و ما معتقدیم در چهل‌واره دوم انقلاب برخی از هیئت‌ها و نهاد‌ها و نیز ساختار‌ها اثرگذاری و کارایی سابق را نخواهند داشت و یا اصلا هیچ فعالیتی نخواهند نمود و آن هم به دلیل تغییرات در فضای اجتماعی ایران و دنیا است و لازم بود که ما برای این شرایط طراحی داشته باشیم؛ به همین جهت یکی از اهداف مهرواره هوای نو برنامه ریزی برای آینده است، زیرا اگر برای این مقوله فکر و اندیشه‌ای صورت نگیرد، هیئت را از دست خواهیم داد و هیئت به نهادی تبدیل می‌شود که تنها بخش قلیلی از جامعه را در اطراف خود دارد و از بدنه عمومی جامعه جدا می‌شود.

نگاه آینده‌نگرانه به هیئت

وی با طرح این سوال که هیئت در آینده کجاست، گفت: ما با برگزاری مهرواره هوای نو به دنبال پاسخ به این سوال هستیم و مهرواره هوای نو تلاش ندارد که تنها در گذشته و هویت سنتی بماند بلکه برای امروز و آینده نیز برنامه ریزی دارد و تلاش دارد هیئت‌های پیشرو در این زمینه را رصد و معرفی کند.

وی تصریح کرد: هوای نو یک نهاد آموزشی و یا یک سازمان نیست بلکه رویدادی است که تلاش دارد قله‌ها را ببیند و الگو‌ها را شناسایی و معرفی کند.

دبیر اجرایی سومین مهرواره هوای نو با اشاره به برگزاری اختتامیه این مهرواره در ۱۷ بهمن در تالار وحدت گفت: قرار است در مراسم اختتامیه این مهرواره در ۳۱ رشته ۸۹ پرچم‌دار ملی معرفی شوند و از ۲۷۶ پرچم‌دار در عرصه استانی تقدیر شود.

به گفته ملتجی، ۹۱ داور خواهر و برادر آثار رسیده در رشته‌های مختلف را مورد ارزیابی و داوری قرار دادند.

منبع: شبستان

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.