صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

احتمال اعتیاد در کودکان دارای والدین معتاد ۱۰ برابر بیشتر از سایرین است

  • کد خبر: ۳۱۶۱۴۵
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۵
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، احتمال ابتلا به اعتیاد در کودکانی که یکی از والدین آنان معتاد هستند، را ۱۰ برابر بیشتر از سایرین دانست و گفت: پیشگیری از اعتیاد را باید از سطح مدرسه و با آموزش مهارت‌ها برای مقابله با آن شروع کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا رئیسی روز چهارشنبه در هفدهمین کنگره دانش اعتیاد که در مرکز همایش‌های رازی برگزار شد، اظهار داشت: همچنین آمار‌ها نشان می‌دهد احتمال ابتلا به اعتیاد در محله‌هایی که در آنها آمار اعتیاد بالاست، پنج تا ۶ برابر بیشتر است از این رو باید موضوع پیشگیری از اعتیاد را به صورت محله محور دنبال کنیم.

وی ادامه داد: هم اینک دو هزار کارشناس بهداشت و درمان در کشور مشغول به فعالیت هستند که این افراد از ظرفیت مناسبی در سطح کشور برای خدمت به حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد برخوردارند.

رئیسی ادامه داد: گام اول، شناخت پدیده اعتیاد و گام بعدی، پذیرش آن است و باید بپذیریم که معضل اعتیاد در کشور در انواع مختلف مانند اعتیاد به الکل وجود دارد و گام سوم اقدام برای درمان است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت یادآور شد: امروزه تکنولوژی‌های نوین و هوش مصنوعی به تحلیل آمار در زمینه اعتیاد کمک می‌کند.

اعتیاد، عامل ۲۵ درصد آسیب‌های اجتماعی

سید جواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی نیز در این مراسم گفت: اعتیاد عامل ۲۵ درصد آسیب‌های اجتماعی است، از این رو برپایی چنین کنگره‌هایی می‌تواند نقش موثری در شناخت پدیده اعتیاد و ارایه راه حل داشته باشد.

وی ادامه داد: آمار اعتیاد در جهان و ایران رو به افزایش است و در ۶ ماهه اخیر اعتیاد به مواد مخدر در دنیا ۲۳ درصد افزایش یافته است.

حسینی با ابراز تاسف از اینکه ایران در زمینه کاهش اعتیاد وضعیت بهتری نسبت به دیگر کشور‌ها ندارد از کاهش سن مصرف، تغییر الگوی مصرف از سنتی به روانگردان و افزایش گرایش به مواد صنعتی به عنوان ویژگی‌های منفی پدیده اعتیاد طی سال‌های اخیر نام برد.

وی تصریح کرد: ۹۰ درصد مواد مخدر در کشور از افغانستان وارد ایران می‌شود که برای مقابله با آن نیازمند نظارت هوشمندانه هستیم. همچنین در زمینه درمان اعتیاد باید شخصی سازی کرده و مطابق با شرایط هر فرد درمان مناسب را برایش اعمال کرد.

محمد رئیس زاده رییس سازمان نظام پزشکی نیز در این مراسم با انتقاد از گسیخته بودن مدیریت اعتیاد در کشور گفت: هم اینک ۱۰ هزار نفر از پزشکان ما در مراکز ترک اعتیاد به فعالیت مشغول هستند، این در حالیست که می‌توانیم پزشکان بیشتری را که در مراکز بهداشتی به فعالیت مشغول و در امر درمان معتادان سهیم کنیم، اما به دلیل مشکلات صنفی که این افراد درگیر آن هستند، عملا این امر میسر نیست.

وی ادامه داد: در صورت رفع مشکلات صنفی پزشکان به خصوص حل مشکلات مربوط به آیین نامه‌های سلیقه‌ای، جامعه ۴۰۰ هزار نفری آنان آماده همکاری در جهت رفع معضل اعتیاد است.

هفدهمین کنگره دانش اعتیاد تا ۲۶ بهمن در مرکز همایش‌های رازی ادامه دارد.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.