دکتر سمیه حاجی اسماعیلی در گفتوگو باشهرآرانیوز، با بیان اینکه بررسی سیر تطور ارزشها و فرهنگها در فرهنگ ایرانی در شناخت رفتارها بسیار حائز اهمیت است اظهار کرد:بانوان میتوانند با ایجاد شبکههای حمایتی و همکاری با یکدیگر، بر تغییرات مثبت در جامعه تأکید داشته باشند و بتوانند آموزههای دینی را در جامعه تثبیت و تغییرات مثبتی در جامعه ایجاد کنند.
وی افزود:طبق اخرین آمار از پیمایش ارزشهای جهانی، ایران جزو ۷۷ کشوری بود که ارزشهای آن مورد بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه نتایج پژوهش این پیمایش جهانی حکایت از حفظ ارزشهای سنتی و خانواده محوری در ایران را دارد گفت:چهار پیمایش ملی دیگر در ایران در سالهای ۱۳۷۹،۱۳۸۲،۱۳۹۲ و ۱۴۰۲ انجام شده شده است، نکنه قابل توجه در این پیمایشها این بوده است که ارزشها و نگرشهای ایرانیها در پیمایش ملی ۱۴۰۲ نسبت به ماقبل در حوزههای مختلف مثل حجاب دینداری، ارزشهای خانوادگی تغییر کرده است، اما در کلیت میتوان نتیجه گرفت ایران کشوری است که ارزشهای اجتماعی مربوط به عفاف و حجاب و اجتناب از بی بندوباری، تن نمایی و برهنگی در ان پایدار مانده است.
حاجی اسماعیلی بیان کرد:انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) براساس ارزشهای خانواده بنیانگذاری شده است وایشان خانواده را زیربنای جامعه میدانستند، انقلاب اسلامی از ابتدا بر حضور و کنشگری زنان در همه عرصهها تأکید داشته و دارد.
عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی پژوهشکده زن و خانواده گفت:خانواده به عنوان اصلیترین نهاد اجتماعی و سنگ بنای جوامع با نقش تاثیرگذار در رشد و تعالی و شکل گیری هنجارها است. آنچه خانواده را در نگاه دین، از جایگاهی رفیع برخوردار کرده، کارکردهای منحصر به فردی است که از خانواده، بنیانی مقدس و از ازدواج، پیمانی الهی میسازد.