به گزارش شهرآرانیوز، در نشست مشترک وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، استاندار خراسان رضوی و اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی که امشب (۳ اسفند ۱۴۰۳) به میزبانی استانداری خراسان رضوی برگزار شد، غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی، ضمن بیان بخشی از ویژگیهای استان خراسان رضوی گفت: این استان، محل تلاقی دو کلانفرهنگ دینی و ایرانی است.
وی در ادامه، به بیان برخی از فعالیتهای صورتگرفته در استان پرداخت و افزود: تجربهای در استان خراسان رضوی اجرا میشود که توسط دانشگاه فردوسی عملیاتی شده است. این تجربه عبارت از تشکیل شوراهای مشورتی در حوزههای مختلف بوده و تاکنون، ۱۲ شورای مشورتی تشکیل شده است.
مظفری خاطرنشان کرد: یکی از این شوراهای مشورتی، شورای مشورتی ورزش بوده است. همین امروز، بههمت این شورا و پس از گذشت دو ماه از فعالیت آن، جلسهای با حضور هزار و ۴۰۰ نفر از پیشکسوتان ورزش استان تشکیل شد و در کنار آن، مسابقات ورزشی کشورهای عضو اکو نیز بدون دریافت یک ریال اعتبار دولتی برگزار شد.
وی افزود: در حوزه دانشگاه، کارگروه مشورتی دانشگاه و در حوزه اقتصاد دیجیتال، هوش مصنوعی و حکمرانی نیز فعالیتهای بینبخشی خوبی مدیریت شده است.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به فعالیت ۳۰ پژوهشکده در استان خراسان رضوی، گفت: کارهای بسیار مفصلی در این پژوهشکدهها انجام گرفته است و درخصوص برخی از کارها که همافزایی نشده بود و تکراری بوده، در قالب کارگروههای مشورتی اولویتها مطرح شده و اقدامات، مدیریت شده است.
وی افزود: بخش خصوصیِ توانمندی در استان خراسان رضوی داریم که سرمایهگذاری اصلی در استان بر عهده آن است. این ظرفیت فوقالعاده در کنار سایر ظرفیتهای دولتی استان است و میتواند اقدامات خوبی را صورت دهد.
مظفری با اشاره به بند ب تبصره ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید گفت: واقعیت این است که از این موضوع غفلت شده بود؛ ولی با همت دوستان، این بحث آغاز شده و امیدواریم متناسب با سهم خود در استان، در این زمینه گام برداریم.
وی به ضرورت تقویت دیپلماسی اقتصادی، علمی و فرهنگی در کنار یکدیگر اشاره کرد و افزود: بنا بر آن است که استانهای مرزی محدوده خود را پوشش دهند. ما نیز به تقویت ارتباط با کشورهای اطراف پرداختهایم.
مظفری به سفر اخیر خود به کشور پاکستان اشاره کرد و گفت: در این سفر، شاهد ظرفیتهای فوقالعادهای بودم و آنها بهشدت علاقهمند به فعالیتهای مشترک هستند. هفته آتی نیز موضوع کشور ازبکستان را در دستورکار داریم.
وی تأکید کرد: دیپلماسی علمی در کنار دیپلماسی اقتصادی برای ما آوردههای بسیاری دارد؛ البته انتظار داریم کمیسیون آموزش کمک کند تا استانها در این زمینه استقلال داشته باشند. شاید نتوان به صورت متمرکز رونق ایجاد کرد، اما این اتفاق با تمرکززدایی که دولت هم به دنبال آن بوده، تحققپذیر است.
مظفری خاطرنشان کرد: هرگاه به ظرفیتهای منطقهای متکی شدیم، پاسخ مثبت گرفتیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به سفر سهروزه اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به استان خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: اگر تکلیف اداری در جلسات کمیسیون برای ما وجود داشته باشد، با دل و جان میپذیریم. دولت باید به سمتی برود که از ظرفیتهای مغفول استفاده کند. اگر در کنار هم باشیم و از نگاههای جزیرهای فاصله بگیریم، به موفقیتهای بزرگی میرسیم.
استاندار خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: بر اساس تفاهمی که با کمک آقای عراقچی، وزیر امور خارجه، با دبیرکل سازمان همکاریهای اکو داشتیم، بنا بر آن است که در آینده نهچنداندور، یک همایش علمی و یک نمایشگاه بزرگ کشورهای عضو اکو در حوزه نوآوری، در استان خراسان رضوی برگزار شود.