به گزارش شهرآرانیوز؛ بیماری عروق کرونر CAD بیماری است که در آن کلسترول در دیواره داخلی رگهای خونی قلب رسوب میکند.
این رگهای خونی، اکسیژن را به قلب میبرند و هنگامی که پلاک یا همان رسوبها بر دیواره عروق تشکیل میشوند، اکسیژن به مقدار کافی به قلب نمیرسد و باعث درد قفسه سینه و حمله قلبی میشود. CAD همچنین میتواند باعث نارسایی قلبی، آریتمی (ناهنجاری الکتریکی) و مرگ ناگهانی (SCD) شود.
اما یکسری ویژگیها باعث میشود خطر ابتلا به این بیماری در زنان افزایش یابد، به عنوان مثال، استرس عاطفی شدید میتواند منجر به عملکرد شدید پمپاژ ماهیچه قلب شود که به عنوان کاردیومیوپاتی استرس یا کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو نیز شناخته میشود.
زنان همچنین دارای عوامل دیگری هستند که میتوانند خطر ابتلا به بیماری قلبی را در آنها افزایش دهند از جمله عوارض مربوط به بارداری، مصرف قرصهای هورمونی و ضد بارداری.
یائسگی نیز یکی دیگر از عوامل خطر غیرقابل کنترل در زنان است. زنان بعد از یائسگی بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی هستند. دلیل دقیق آن مشخص نیست و تصور میشود که تغییر در الگوی هورمونی در این زمینه نقش داشته باشد. همچنین خطر بیماری قلبی در زنانی که از قرصهای هورمونی استفاده میکنند بیشتر است و اگر فرد سیگاری باشد این خطر دو برابر میشود.
به گزارش هلثدی نیوز، استفاده از قرصهای ضدبارداری هم میتواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را در صورتی که فرد بالای ۳۵ سال سن دارد و دارای سابقه خانوادگی قوی CAD باشد، افزایش میدهد. مشکلات مرتبط با بارداری مانند دیابت بارداری و پره اکلامپسی نیز میتواند خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته را در مراحل بعدی زندگی افزایش دهد.
در عین حال بیماری خاصی مانند لوپوس و آرتریت روماتیسمی با افزایش خطر بیماری قلبی در زنان مرتبط است.
منبع: برنا