صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

گزارشی از نمایشگاه انفرادی کلاژ فرنگیس مسیبی با نگاهی به داستان سیمرغ

  • کد خبر: ۳۲۷۸۹۶
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۹
«در کاوش وجود» نام نمایشگاه انفرادی کلاژ فرنگیس مسیبی است که پنجشنبه ۲۸فروردین در نگارخانه آسمان گشایش یافت و تا ۲اردیبهشت ماه از ساعت ۱۸ تا ۲۱ میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

ریحانه موسوی | شهرآرانیوز؛  در این نمایشگاه یازده اثر وجود دارد که هنرمند با استفاده از پر مرغ، دست به خلق آثار خود زده که در نوع خود متفاوت است. در حاشیه برگزاری این نمایشگاه گفت وگویی با هنرمند این آثار داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

شیوع ویروس کرونا فرصتی برای فکر کردن به خلق آثار

فرنگیس مسیبی، کارشناسی نقاشی و کارشناسی ارشد تصویرسازی، درباره آثار این نمایشگاه گفت: شروع خلق این آثار از شهریور سال ۱۳۹۹ بود، که تا پاییز سال ۱۴۰۳ به طول انجامید. این آثار با استفاده از پر مرغ کار شده که این مرغ‌ها را به طور ویژه انتخاب کردیم و پس از شست وشوی پر‌ها مراحل خلق آثار را انجام دادم.

وی با اشاره به اینکه آثار نمایشگاه ابعاد متفاوتی دارد، توضیح داد: برخی از آن‌ها ۵۰ در ۵۰ سانتی متر، بعضی از آن‌ها یک متر در یک متر، تعدادی نیم متر در یک متر و ۵۰ سانتی متر است و برخی نیز یک متر در یک متر و ۵۰ سانتی متر است. این هنرمند درباره دلیل نام گذاری نمایشگاه خود بیان کرد: در دوران شیوع ویروس کرونا، تمام فعالیت‌ها تعطیل شده بود و من فرصت زیادی داشتم تا فکر کنم.

آنجا بود که این سؤال برایم پیش آمد که هویت دقیقا چیست؛ یعنی به نظر من یک توضیح ساده نیست، بلکه یک موضوع پیچیده است. اینکه واقعا انسان چیست، از چه ابعادی تشکیل شده است، عواطف چیست و چطور می‌توان آن‌ها را فهمید. این یک رابطه بسیار مستقیم با فلسفه سیمرغ داشت و اینکه پرنده برای رسیدن به کوه قاف و تبدیل شدن به سیمرغ، هر کدام جنبه‌ای از شخصیت و روان انسان هستند. آنجا بود که ایده اولیه این مجموعه به ذهن من رسید و شروع به کار کردم.

هوش مصنوعی در حال گرفتن جای هنرمندان است

وی بیان کرد: برای شروع هر کدام از کار‌ها ایده داشتم و می‌خواستم حس غم یا شادی بدهد، اما به دلیل طولانی شدن روند کار، تجربه کردن حس‌های مختلف در طی فعالیتم تغییر می‌کرد. یعنی می‌توان گفت هر اثر فقط یک موضوع را در بر نمی‌گیرد. یکی از مواردی که برای من اهمیت زیادی دارد، موضوع تکنیک یا نحوه اجراست و باید به گونه‌ای چالش برانگیز بوده و کاری سخت و کمیاب باشد.

وی ابراز کرد: جفت وجور کردن پر‌ها و نصب آن‌ها کاری سخت و زمان بر بود، همچنین من به متریال آن حساسیت داشتم، به همین دلیل دشواری زیادی در حین انجام کار بود. این هنرمند با اشاره به ظهور فناوری‌های جدید بیان کرد: برخی می‌گویند هوش مصنوعی در حال گرفتن جای هنرمندان است، اما از سوی دیگر می‌توان به آن به چشم یک تکنولوژی کمک کننده نگاه کرد.

قطعا هوش مصنوعی خلاقیت انسان را ندارد و تنها با جست‌و‌جو و وصله پینه کردن اطلاعات، موضوعی را ارائه می‌دهد. مسیبی در پایان با اشاره به کم شدن محدودیت‌ها در رشته نقاشی بیان کرد: اکنون رشته نقاشی فقط مختص نقاشی نیست؛ بلکه زیرشاخه‌های زیادی همچون هنر مفهومی، چیدمان و کار‌های دیجیتال دارد و طیف گسترده آن باعث شده، تا هنرجویان برای انتخاب دستشان باز باشد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.