صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت: علم بدون تقوا تهدیدی برای بشریت است

  • کد خبر: ۳۲۸۰۴۹
  • ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۲
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در جمع دانشجویان دانشگاه‌های شاهد با بیان آثار سوء استفاده از علم در جهان، خواستار رشد علمی همراه با معنویت، منطق و پرهیز از افراط و تفریط شد.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب در دیدار رئیس و جمعی از معاونان و مدیران بخش بین‌الملل دانشگاه های شاهد و همچنین جمعی از دانشجویان بین‌المللی این دانشگاه، ضمن تاکید بر اهمیت فوق‌العاده‌ علم اندوزی و دانش‌افزایی، به تشریح برخی نکاتی که انسان باید در مسیر علم‌اندوزی مراعات کند، پرداخت.

 وی در این دیدار که رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شاهد نیز حضور داشت، با اشاره به فرمایشی از امیرالمومنین علی (ع) در نهج‌البلاغه که می‌فرماید: «العلم سلطان-علم قدرت و قدرت آفرین است»، خاطرنشان کرد: هرجا دانش و علم حضور یابد، رشد، بالندگی و پیشرفت نیز به ارمغان خواهد آمد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، «معنویت گرایی»، «واقع‌گرایی و پرهیز از افراط و تفریط»، «اتکا به استدلال و منطق و داشتن گوش شنوا» و «پرهیز از جدل غیراحسن» را از لازمه‌های علم‌اندوزی صحیح و درست برشمرد و با اشاره به جدال‌های بی‌منطق و سوءاستفاده‌هایی که از تکنولوژی و علم در دنیا می‌شود، گفت: جدال‌های بی‌منطق را امروز در دنیا و در بین برخی از حاکمان شاهد هستید که درواقع اتکایشان به زور و قدرت است و نه منطق.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب ادامه داد: علم ظرفیت فوق‌العاده‌ای است، اما به شرط اینکه در اختیار اندیشمند معنویت‌گرا و اهل منطق باشد؛ چه آنکه اگر خلاف این بود، تبدیل به ابزاری برای آدم کشی و جنایت می‌شود؛ همچنانکه امروز می‌بینیم چگونه با استفاده از تکنولوژی، اطفال، کودکان، زنان و مردان را در غزه در چادرهایشان بمباران و قطعه قطعه می‌کنند. این نتیجه‌ی علمی است که در اختیار افراد بی‌تعهد، بی‌معنویت و فاقد اخلاق انسانی است.

وی تاکید کرد: در تاریخ کم نبوده‌اند افرادی که اهل علم بودند، اما، چون اهل تقوا و معنویت نبودند، با مشکل رو‌به‌رو شدند و به بشریت لطمه‌های بزرگ زدند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به سخنان رئیس و جمعی از مسئولان دانشگاه در ابتدای این برنامه، گفت که خوشبختانه در این مجموعه جوان‌ها و فکر جوان حضور دارند که این امر از موهبت‌های الهی برای هر مجموعه‌ای است.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به یکی دیگر از فرمایشات امیرالمومنین علی (ع) مبنی بر اینکه «قِوامُ العَیشِ حُسنُ التَّقدِیرِ و مِلاکُهُ حُسنُ التَّدبیرِ - پایداری زندگی به برنامه ریزی درست و وسیله رسیدن به آن، مدیریّت صحیح است»، بر ضرورت توجه به برنامه‌ریزی و حسن اجرا و بویژه آسیب‌شناسی گذشته اشاره کرد و گفت که اقدامات مجموعه‌ها باید «هدفمند» و در راستای «تاثیرگذاری» مشخص، جهت‌دهی شود و هر از گاهی به گذشته نگاه کنیم و با یک آسیب شناسی درست بفهمیم که در چه بخش‌هایی موفق بوده‌ایم و در کدام حوزه‌ها و اقدامات نیازمند تدبیر مجدد هستیم.

منبع: سازمان حج و زیارت

 

برچسب ها: دانشگاه علم تقوا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.