به گزارش شهرآرانیوز، نشست ستاد توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر استان با دستورکار محوری ساخت سه هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید تا افق ۱۴۰۶، صبح امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) با حضور محسن طرزطلب معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ملی انرژیهای تجدیدپذیر، غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی، هادی مدقق مدیرعامل برق منطقهای خراسان و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی در تالار همایشهای شهید سلیمانی استانداری خراسان رضوی برگزار شد.
علیرضا خدابنده مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان رضوی و دبیر ستاد توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر استان در ابتدای این جلسه ضمن خوش آمدگویی به معاون وزیر نیرو، استاندار، سرمایه گذاران و فرمانداران شهرستانها گفت: با تاکید دکتر مظفری استاندار خراسان رضوی از سال گذشته ستاد توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر استان تشکیل شد و امید است بتوانیم توسعه این نیروگاهها را به شکل خوبی داشته باشیم.
وی تأکید کرد: اولین استانی بودیم که ساختگاههای ۱۱۴ مگاوات نیروگاه ۳ مگاواتی را به سرمایه گذاران معرفی کردیم و آمادگی کامل برای احداث آن وجود دارد.
خدابنده از ارائه برنامه عملیاتی احداث ۳ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی تا افق ۱۴۰۶ خبر داد و افزود: با عقد تفاهم نامه تفویض اختیارات ساتبا به استان، شاهد سرعت بیشتری در توسعه نیروگاههای خورشیدی خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: بیش از ۱۰ هزار حلقه چاه کشاورزی در استان داریم که از نظر تولید محصولات و اشتغال بسیار مهم است و در همین راستا جلسات متعددی با کشاورزان داشتیم و ۳۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در حوزه کشاورزی احداث خواهد شد.
معاون وزیر نیرو که بهعنوان مهمان ویژه در این مراسم حضور داشت، با بیان اینکه تفویض اختیارات در حوزه نیروگاههای تجدیدپذیر به استانداری خراسان رضوی میتواند آغازی بر اتفاقات خوب باشد، اظهار کرد: در سالهای گذشته، کلنگ بیش از ۲۰ هزار مگاوات پروژه خرد و متوسط در بخش انرژیهای تجدیدپذیر بر زمین خورده و باور ما این است که خراسان رضوی براساس ظرفیتهای خود بتواند بهزودی، پایتخت انرژیهای تجدیدپذیر در کشور باشد.
وی افزود: هدفگذاری این است که در مجموع تا پایان دولت چهاردهم، بیش از ۳۰ هزار مگاوات بر ظرفیت تولید نیروهای تجدیدپذیر افزوده شود. مطالعات ما نشان میدهد که باید بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد تومان برای تحقق این هدف سرمایهگذاری شود و بر همین اساس، تمرکز ویژه ما بر جلب حمایت بخش خصوصی است تا کمکحال دولت در جبران ناترازی انرژی باشد. این دستور ویژه رئیسجمهور است که مشارکت بخش خصوصی تسهیل شود و بهزودی نتایج سیاستگذاری در این حوزه مشهود و ملموس خواهد شد.
رئیس سازمان ملی انرژیهای تجدیدپذیر با بیان اینکه امروزه سرانه تولید انرژیهای تجدیدپذیر در کشور بهصورت متوسط کمتر از ۷۰ مگاوات در سال است، گفت: این را گفتم که در مقایسه با هدفگذاری ۳۰ هزار مگاوات، عظمت این پروژه مشخص شود. فعلاً در گام نخست، پنج هزار مگاوات نیروگاه جدید در کشور با اعتبار ۱.۵ میلیارد دلار راهاندازی خواهد شد که پروژه خراسان رضوی، ۶۰ درصد از طرح ملی دولت چهاردهم را تشکیل میدهد.
جواد خدایی، مشاور عالی استاندار خراسان رضوی، در ابتدای این نشست، با بیان اینکه در این جلسه، دو تفاهمنامه کلیدی به امضا خواهد رسید، اظهار کرد: در اولین اقدام، تفاهمنامه تفویض اختیارات سازمان انرژیهای تجدیدپذیر (ساتبا) به استان، خراسان رضوی را در جایگاه تصمیمگیر مستقیم و مرجع صدور مجوز احداث نیروگاههای تجدیدپذیر قرار میدهد.
وی افزود: علاوه بر این، تفاهمنامه دوم ناظر بر احداث ۳۵۰ مگاوات نیروگاه برق تجدیدپذیر متمرکز بر تأمین برق چاههای کشاورزی است. این اقدام گامی اساسی برای رفع ناترازی انرژی در بخش کشاورزی و جلوگیری از قطعی برق در زمان اوج مصرف خواهد بود و تأمین تجهیزات این پروژه با همکاری دولت و تشکلهای کشاورزی انجام خواهد شد.
مسئول پیگیری پروژههای کلان و طرحهای ویژه خراسان رضوی خاطرنشان کرد: براساس مطالعات فنی، خراسان رضوی با ظرفیت بیش از ۱۶ هزار مگاوات انرژی بادی، قطب بزرگ انرژی پاک کشور است به نحوی که تنها در خواف، بیش از ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت انرژی بادی وجود دارد که در صورت بهرهبرداری میتواند نقشی تعیینکننده در امنیت انرژی کشور ایفا کند. بر همین اساس، در حاشیه نشست امروز ستاد توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر خراسان رضوی، ۲۹۶ مگاوات نیروگاه خورشیدی در سراسر استان به بهرهبرداری خواهد رسید تا مطلع دلگرمکنندهای برای این چشمانداز دوساله باشد.