صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

درمان بیش‌فعالی بدون نگرانی

  • کد خبر: ۳۲۹۱۷۶
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۵
نگران مصرف دارو‌های اختلال بیش فعالی که برایتان تجویز شده هستید، زیرا فکر می‌کنید ممکن است به سلامت قلب شما آسیب برسانند؟ طبق یک بررسی شواهد جدید، نیازی به نگرانی نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان گزارش دادند که دارو‌های اختلال بیش فعالی عموماً تأثیر کمی بر فشار خون، ضربان قلب و فعالیت الکتریکی قلب فرد دارند.

علاوه بر این، محققان دریافتند که هیچ تفاوت معنی‌داری بین دارو‌های محرک اختلال بیش فعالی مانند متیل فنیدات و آمفتامین و دارو‌های غیرمحرک مانند اتوموکستین و ویلوکسازین وجود ندارد.

دکتر «ساموئل کورتس»، محقق ارشد و استاد روانپزشکی کودک و نوجوان در دانشگاه ساوت‌همپتون در بریتانیا، در یک بیانیه خبری گفت: «به طور کلی، نسبت خطر به فایده برای افرادی که دارو‌های اختلال بیش فعالی مصرف می‌کنند، اطمینان‌بخش است.»

برای این مطالعه، محققان نتایج ۱۰۲ آزمایش بالینی شامل بیش از ۲۲۷۰۰ فرد مبتلا به اختلال بیش فعالی را جمع‌آوری کردند.

آنها دریافتند که همه دارو‌های اختلال بیش فعالی عموماً با افزایش اندک فشار خون و ضربان قلب همراه هستند.

نتایج نشان داد که فقط داروی گوانفاسین، منجر به کاهش فشار خون و ضربان قلب شد. محققان نتیجه گرفتند که یافته‌های جدید نشان می‌دهد که مزایای این دارو‌ها از خطرات آن بیشتر است.

کورتس گفت: «مطالعات دیگر مزایای واضحی را از نظر کاهش خطر مرگ و میر و بهبود عملکرد تحصیلی و همچنین افزایش اندک خطر فشار خون نشان می‌دهند، اما سایر بیماری‌های قلبی عروقی را نشان نمی‌دهند.»

با این حال، این یافته‌ها همچنین تأکید می‌کنند که پزشکان باید فشار خون و ضربان قلب را در افرادی که دارو‌های اختلال بیش فعالی مصرف می‌کنند، چه دارو‌ها محرک باشند و چه نباشند، زیر نظر داشته باشند.

محققان افزودند افرادی که بیماری‌های قلبی دارند باید قبل از شروع درمان، عوارض جانبی دارو‌های اختلال بیش فعالی را با یک متخصص قلب در میان بگذارند.

آنها افزودند که برای درک بهتر اثرات طولانی مدت این داروها، مطالعات بیشتری لازم است.

کورتس گفت: «اگرچه در حال حاضر شناسایی افراد در معرض خطر بالاتر امکان‌پذیر نیست، اما امیدواریم تلاش‌های مبتنی بر رویکرد‌های پزشکی دقیق، بینش‌های مهمی را در آینده ارائه دهد.»

منبع: سلامت نیوز

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.