به گزارش شهرآرانیوز؛ قطع شدن بیمه درمانی پسر نوزده ساله اش، نگرانش کرده. با مدارکی که در دست دارد به شهرآرا مراجعه کرده است تا پیگیر مشکل بیمه پسرش باشیم. محمد رمضانی مشکل فرزندش را این طور توضیح میدهد: پسرم در حال تحصیل است و همه شرایط بیمه شدن را دارد. مگر در قانون این گونه ذکر نشده است که اگر پسری بیش از هجده سال داشته، اما در حال تحصیل باشد بیمه او قطع نمیشود؟
این شهروند در ادامه درخواستی دارد: از مسئولان بیمه تأمین اجتماعی شرایط بیمه پسران پس از رسیدن به سن قانونی را بپرسید تا بدانیم چه کنیم و چه مواردی را انجام دهیم تا بیمه قطع نشود. رمضانی تأکیدی درباره هزینههای درمان دارد: دانشجو درآمدی ندارد. در چنین شرایطی پرداخت هزینههای دوا و درمان آن هم به صورت آزاد کمرشکن است.
این پدر ادامه میدهد: پسرم دانشگاه یزد تحصیل میکند با آنکه مدارک و مستندات را به بیمه تأمین اجتماعی ارائه دادیم، اما تاکنون سه بار بیمه اش را قطع کردهاند. نمیدانیم ایراد کار کجاست؟
محمود حسنی، شهروند دیگر نیز گلایه مندانه پیامی برای صدای مردم فرستاده است: در این اوضاع و احوال بیکاری، بچه هایمان درس خواندهاند و کار و شغلی ندارند، حداقل بیمه فرزندان پسرمان را قطع نکنید. بیماری سن و سال نمیشناسد. به محض اینکه سر کار رفتند خیلی طبیعی است که بیمه شان قطع شود. خواهش میکنیم صدای ما را به گوش مسئولان برسانید.
در مورد شرایط برقراری یا قطع حق اولاد یا همان کمک هزینه عائله مندی به فرزندان پسر که سن آنها بالای هجده سال است سؤالات، ابهامات و اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد. برای روشن شدن این مسئله شرایط و مقررات را از محمدامین رحیمی، مسئول روابط عمومی اداره کل تأمین اجتماعی استان جویا میشویم.
رحیمی در پاسخ به این شهروندان برای شرایط قطع حق اولاد و بیمه فرزند پسر بالای هجده سال میگوید: اگر سن فرزند پسر بالای هجده سال تمام و در حال تحصیل بود پدر وی میتواند گواهی اشتغال به تحصیل را به کارفرما و تأمین اجتماعی ارائه دهد. البته اکنون همه استعلامها به صورت مکانیزه و سیستمی است، بنابراین در بیمه این افراد نباید مسئلهای وجود داشته باشد و با این توضیحات بیمه فرزند برقرار است.
مسئول روابط عمومی اداره کل تأمین اجتماعی استان میافزاید: اگر شهروندی با وجود تحصیل پسر و ارائه مدارک، بیمه اش به صورت موقت و چندین بار قطع شده بررسی میشود.
این احتمال وجود دارد که خطا از سوی بیمه یا کاربر صورت گرفته است. رحیمی در ادامه میگوید: شرایط پرداخت حق اولاد یا همان کمک هزینه عائله مندی در ماده ۸۶ قانون تأمین اجتماعی تشریح شده است. طبق این ماده فرزندان فارغ از اینکه پسر یا دختر باشند تا سن هجده سال تمام مشمول دریافت حق اولاد هستند. همچنین باید در نظر داشت برای فرزندان زیر هجده سال اشتغال به کار مانع پرداخت حق اولاد نیست.
مسئول روابط عمومی اداره کل تأمین اجتماعی استان یادآور میشود: همچنین طبق این ماده قانون، تأمین اجتماعی شرط پرداخت حق اولاد برای فرزندان پسر یا دختر بالاتر از هجده سال را اشتغال به تحصیل تعیین میکند. منظور از اشتغال به تحصیل این است که فرزند ذکور بالای هجده سال فقط مشغول به تحصیل باشد و اشتغال به کار نداشته باشد.
رحیمی ادامه میدهد: بنابراین هر کارگری که دارای فرزند پسر بالای هجده سال باشد و فرزند وی مشغول به تحصیل باشد، باید از مرکز آموزشی محل تحصیل فرزند خود گواهی اشتغال به تحصیل دریافت کند و به کارفرما ارائه دهد. چنانچه فرزند بالای هجده سال پسر علاوه بر تحصیل در شغلی اشتغال داشته باشند حق اولاد به وی تعلق نمیگیرد.
او در ادامه بیان میکند: این نکته را نیز باید مورد توجه قرار داد، در صورتی که فرد اشتغال فرزند خود را کتمان کرده باشد، پس از محرز شدن اشتغال فرزند برای کارفرما، مواردی مانند پرداخت بیمه به فرزند پسر و حق اولاد پرداخت شده در گذشته از تاریخ شروع به اشتغال، قابل دریافت از طرف کارفرماست.
مسئول روابط عمومی اداره کل تأمین اجتماعی استان میگوید: همچنین طبق قانون تأمین اجتماعی، فرزندان بیمه شده که دارای یکی از شرایط زیر باشند میتوانند از خدمات پزشکی و درمانی تأمین اجتماعی استفاده کنند. کمتر از هجده سال تمام داشته باشند و در مورد فرزندان دختر نداشتن شوهر یا ارائه گواهی از مؤسسات رسمی آموزشی برای اشتغال به تحصیل ضرورت دارد.