صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

استقبال کشاورزان و خانوارهای کم‌درآمد از ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی

  • کد خبر: ۳۲۹۸۸۳
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۳
امسال اقدامات بزرگی برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی و دیگر نیروگاه‌های مربوط به انرژی‌های تجدیدپذیر در دستورکار قرار گرفته است.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز؛ وضعیت ناترازی برق که سال گذشته به شکل ویژه‌ای خود را نشان داد سبب شد تا دوباره موضوع بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر دغدغه مسئولان باشد. از همین رو امسال اقدامات بزرگی برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی و دیگر نیروگاه‌های مربوط به انرژی‌های تجدیدپذیر در دستورکار قرار گرفته است و در عین حال مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق استان اعلام کرد که بازگشت سرمایه یک نیروگاه خورشیدی حدود سه سال است و حاشیه امنیت بالایی دارد. هزینه نگهداری این نیروگاه‌ها کم و هزینه‌های جانبی آن صفر است.

مهدی مرزبانی در گفت‌و‌گو با شهرآرا با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی در دست احداث شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی در سطح شهرستان‌های استان ۷۰ مگاوات است و ظرفیت نیروگاه‌های در حال بهره‌برداری در شهرستان‌های خراسان رضوی ۴۸ مگاوات است. اظهار کرد: استقبال کشاورزان از احداث نیروگاه‌های خورشیدی در شهرستان‌های استان بسیار خوب بوده و با توجه به معافیت آنها از مدیریت بار شاهد توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در این بخش هستیم.

وی افزود: همچنین استقبال خانوار‌های کم‌درآمد از این طرح خوب بوده؛ چراکه نیروگاه‌های خورشیدی حمایتی با ظرفیت پنج کیلووات برای اقشار کم‌درآمد با تسهیلات احداث می‌شود و برق تولیدی این نیروگاه‌ها به شبکه تزریق شده و بر اساس یک قرارداد خرید تضمینی برق بیست‌ساله به وزارت نیرو فروخته می‌شود.

مرزبانی ادامه داد: بر این اساس این اقشار از این طریق، تولیدکننده برق شده و درآمد کسب می‌کنند.

کشف ۸۰ مرکز استخراج رمز ارز

وی با بیان اینکه در شرایطی که استان و کشور با محدودیت انرژی روبه‌روست فعالیت ماینر‌ها توجیه ندارد، گفت: در پی تلاش همکاران شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی در سال گذشته، تعداد هشتاد مرکز استخراج رمز ارز غیرمجاز در شهرستان‌های استان کشف شده و از این مراکز تعداد ۳۸۰ دستگاه ماینر غیرمجاز ضبط شده است. همچنین در فروردین ماه ۱۴۰۴ از سه مرکز استخراج رمزارز با تعداد شصت دستگاه ماینر غیرمجاز کشف شده است.

توان و ظرفیت استان در حوزه نیروگاه‌های بادی

همچنین عضو هیئت مدیره انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ایران با اشاره به اینکه در کنار توسعه نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر باید به نیروگاه‌های بادی استان هم توجه کرد، گفت: استان خراسان رضوی دارای پتانسیل بالایی در حوزه انرژی‌های بادی است و ظرفیت احداث نیروگاه بادی در این استان نسبت به سایر استان‌های کشور بالاتر و بهتر است.

امیر طالبی طرقبه به وجود دو تونل بادی مهم در این استان اشاره کرد و افزود: دومین تونل بادی خوب دنیا پس از تونل بادی هرات در استان خراسان رضوی و شهرستان خواف قرار دارد. تونل بادی خواف به لحاظ استاندارد‌های حوزه صنعت نیروگاه‌های بادی، دومین تونل بادی خوب جهان است. سرعت باد پایدار و کیفیت بادش، این تونل را در کلاس بادی B قرار داده و ظرفیت‌های زیادی را برای حوزه انرژی تجدیدپذیر خواف ایجاد کرده که متأسفانه تا امروز نتوانسته‌ایم به خوبی از آن استفاده کنیم.

وی همچنین به تونل بادی بینالود اشاره کرد و گفت: تونل بادی بینالود در کلاس بادی C قرار دارد. یکی دیگر از ویژگی‌های این تونل، پایداری باد است.

رتبه دوم خراسان رضوی در سامانه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس

طالبی طرقبه در ادامه به وضعیت استان در زمینه توسعه سامانه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس اشاره کرد و گفت: در حوزه سامانه‌های محدود به انشعاب برق مشترکان یا واحد‌های تولید پراکنده کیلوواتی، استان خراسان با ظرفیت ۳۴.۸مگاوات، دومین استان کشور بعد از اصفهان است که سامانه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس عمدتا پشت‌بامی در آن نصب شده است.

وی با ارائه آماری در این زمینه افزود: ظرفیت سامانه‌های کیلوواتی استان خراسان رضوی در سال۱۳۹۷، ۸.۵مگاوات بوده که این عدد در سال ۱۴۰۴ به ۳۴.۸مگاوات رسیده است که پیشرفت خوبی است.

رتبه پنجم استان در مجموع احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر

طالبی طرقبه درخصوص مجموع احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در استان گفت: ظرفیت نامی نصب شده در سال۱۴۰۴ در استان خراسان حدود ۱۲۵مگاوات است. با این وضعیت استان ما در رتبه پنجم کشور از این نظر قرار دارد.

وی تأکید کرد: با توجه به پتانسیل زیاد استان خراسان در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر، لازم است موانع موجود برطرف شده و با اجرای بهینه پروژه‌ها، از این ظرفیت به نحو احسن استفاده شود. طالبی طرقبه با تأکید بر لزوم حمایت استانداری و نهاد‌های تصمیم‌گیر برای ایجاد انگیزه در سرمایه‌گذاران، گفت: استان خراسان با توجه به ظرفیت صادرات برق به ترکمنستان و افغانستان، پتانسیل بالایی برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی دارد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.